#Vaalikenkä eli Trendin ja Lilyn vaalitentti, osa 12: Sanna Marin (sd.)

Kaikkihan me äänestämme eduskuntavaaleissa 19.4., eikös? Vaalien kunniaksi haastattelimme blogiimme 16 mielenkiintoista ehdokasta eri puolueista ja eri puolilta Suomea. Lue haastattelusarjasta lisää täältä.

1. SDP:n Sanna Marin, minkä muun puolueen listoilta olisit voinut lähteä ehdolle, jos et olisi voinut valita omaasi?

En olisi lähtenyt ehdolle minkään muun puolueen listoilta. Kun päätin lähteä politiikkaan, pohdin myös vihreitä ja vasemmistoliittoa, koska ajatusmaailmani löytyy puoluekentän punavihreästä osiosta. Vasemmistoliiton ja SDP:n arvot ovat hyvin samankaltaiset, mutta vasemmistoliitolta ei ole löytynyt halua tehdä kompromisseja, jotta asioita olisi saatu ajettua eteenpäin. Ja vaikka ympäristö ja ilmasto ovat minulle tärkeitä asioita, vihreillä ei mielestäni ole selkeää linjaa talous- ja sosiaalipoliittisiin kysymyksiin.

sanna_lily.jpg

2. Pyysimme jokaista ehdokasta valitsemaan omista kenkäpareistaan suosikkinsa, kuvaamaan ne ja tägäämään ne sosiaalisessa mediassa #vaalikenkä. Valitsimme juuri kengät, koska nsymboloivat ehdokkaan matkaa kohti eduskuntaa. Kerro omien vaalikenkiesi tarina.

Ostin nämä Lacosten punaiset kumisaappaat vuosia sitten Tampereen Sokoksen alennusmyynnistä. Vesi- ja räntäsateesta huolimatta syksy on minulle rakas vuodenaika, sillä olen syntynyt vuoden synkimpään aikaan marraskuun puolivälissä. Syksyiseen mielenmaisemaani kuuluvat värikkäät kumisaappaat ja sateenvarjot, putoavien lehtien välistä pilkahteleva aurinko ja kadut täyttävät vesilammikot, uuden lukuvuoden aloittavat koululaiset, lämmin viinimarjamehu sekä pimenevät illat, jolloin keräännytään ystävien kanssa yhteen pohtimaan maailman menoa ja puhumaan politiikkaa. Vanhat, punaiset kumisaappaani ovat aatteeni väriset ja erinomaiset jalkineet loskaisille ja kuraisille vaalitoreille.

 

3. Jos tulet valituksi eduskuntaan, mihin valiokuntaan haluaisit ja miksi?

Talous- ja valtiovarainvaliokunta olisivat mielenkiintoisia paikkoja, koska talouspäätökset ovat keskeisessä roolissa seuraavan eduskunnan kaudella. Suomen tulisi muuttaa talouspoliittista linjaansa investointivetoisemmaksi, koska järkeviä investointeja tekemällä voidaan työllistää ihmisiä.

 

4. Minkä jo tehdyn poliittisen päätöksen tahtoisit kiivaimmin kumota?

Mielestäni Fennovoiman ydinvoimalalle myönnetty lupa oli väärä ratkaisu. Satsaisin ydinvoiman sijasta mieluummin uusiutuviin energiamuotoihin ja sellaisiin energiaratkaisuihin, joiden ympärille Suomeen voisi tulevaisuudessa syntyä uutta työtä ja osaamista.

 

5. Mikä poliittinen päätös viime vuosina on ilahduttanut sinua eniten?

Sosiaaliturvan puolella on tällä hallituskaudella tehty hyviä ratkaisuja. Esimerkiksi perusturvaa parannettiin 100 eurolla ja työttömyysturvan suojaosa nostettiin 300 euroon, eli työtön ei menetä heti tukiaan tulojensa myötä.

 

6. Milloin maistoit viimeksi alkoholia?

Join yhden oluen viime viikonloppuna SDP:n ehdokaspäivillä Vantaalla. En ehdi käyttää paljon alkoholia, kun olen aina menossa, ja viikonloppuisinkin teen politiikkaa. Vapaalla menen mieluummin ystävieni kanssa yksille lähikuppilaan kuin lähden yökerhoon bilettämään.

 

7. Tärkein oppimasi asia?

Niin itsestään selvältä kuin se saattaa kuulostaakin: taito toimia ihmisten kanssa. Sen olen oppinut politiikassa. Olen itse asiakeskeinen poliitikko ja toivon, että asiat ja argumentit ratkaisisivat, mutta vähintään yhtä tärkeää on osata toimia erilaisissa tilanteissa erilaisten ihmisten kanssa. Politiikassa kuten muussakin elämässä pitää sovitella yhteen erilaisia näkemyksiä, jotta asioita saadaan eteenpäin.

 

8. Mitä jännität?

Ajattelen, että paremmaksi oppii vain tekemällä. Siksi en jännitä kauheasti esimerkiksi julkisia esiintymisiä. Uudet asiat jännittävät ennen niihin tarttumista, mutta minusta kannattaa aina mennä mukavuusalueensa ulkopuolelle ja tarttua uusiin haasteisiin. Ei kannata epäillä kykyjään vaan tehdä ja katsoa onnistuuko.

 

9. Ketä suomalaista poliitikkoa ihailet?

Presidentti Tarja Halosta. Hän hoiti tehtävänsä hyvin ja rikkoi urallaan lasikattoja useampaankin kertaan.

 

10. Mikä on voimabiisisi?

Minulla ei ole yksittäistä voimabiisiä. Olen hard rockin, funkin ja vanhan hiphopin ystävä ja kuunnellut teinistä asti Rage Against the Machinea.  RATM:in musiikki on varmasti osaltaan vaikuttanut myös siihen, että lähdin mukaan politiikkaan. Bändin kappaleista löytyy nimittäin kytkös poliittiseen ajatusmaailmaani: käsitys siitä, ettei maailma ole valmis ja että sen muuttaminen on meidän tehtävämme.

 

+1 Oletko feministi?

 

Olen ehdottomasti. Se on yksi keskeinen syy siihen, miksi lähti politiikkaan. Poliittisen päätöksenteon tehtävä on muuttaa ja purkaa syrjiviä yhteiskunnallisia rakenteita ja esteitä, jotka tulevat ihmisten tielle esimerkiksi juuri sen takia, että he ovat tiettyä sukupuolta. Yhteiskunnan tehtävä on mahdollistaa jokaiselle hyvä elämä.

 

Sanna Marin

Ikä: 29.
Ehdolla: SDP, Pirkanmaan vaalipiiri.
Asuinpaikka: Tampere.
Luottamustoimet: Tampereen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. SDP:n varapuheenjohtaja.
Koulutus: hallintotieteiden kandidaatti, pääaine kunta- ja aluejohtaminen.
Erikoista: Marin on harrastanut koko ikänsä maalaamista ja piirtämistä.

 

Haastattelusarja ilmestyy maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lue lisää vaalitentistä täältä.
 

Teksti: Johanna Keponen.

Lue myös muut vaalitentin osat:

Osa 1: Susanna Koski (kok.)
Osa 2: Tiia Lintula (vihr.)
Osa 3: Hanna Sarkkinen (vas.)
Osa 4: Nasima Razmyar (sd.)
Osa 5: Reija Taupila (kd.)
Osa 6: Tiina Elovaara (ps.)
Osa 7: Ida Schauman (r.)
Osa 8: Hanna Kosonen (kesk.)
Osa 9: Sanni Grahn-Laasonen (kok.)
Osa 10: Kaisa Peltonen (vihr.)
Osa 11: Li Andersson (vas.)

 

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (8)
  1. Sannan menoa seuratessa syntyy kuva päämäärätietoisesta nuoresta naisesta, joka ymmärtää meidän ”tavallisten tallaajien” elämää ja haluaa uudistaa suomalaista hyvinvointivaltiota kestävälle pohjalle eikä ajaa sitä alas. Tarvitsemme lisää vastaavia ajattelijoita mukaan suomalaiseen politiikkaan! Toivon Sannalle menestystä vaaleihin.

  2. Tsemppiä vaaleihin Sannalle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *