#Vaalikenkä eli Trendin ja Lilyn vaalitentti, osa 14: Laura Huhtasaari (ps.)

Kaikkihan me äänestämme eduskuntavaaleissa 19.4., eikös? Vaalien kunniaksi haastattelimme blogiimme 16 mielenkiintoista ehdokasta eri puolueista ja eri puolilta Suomea. Lue haastattelusarjasta lisää täältä.
 

1. Perussuomalaisten Laura Huhtasaari, minkä muun puolueen listoilta olisit voinut lähteä ehdolle, jos et olisi voinut valita omaasi?

En olisi lähtenyt. En ajatellut koskaan lähteväni politiikkaan, mutta halusin lähteä tukemaan perussuomalaisten kansanliikettä.

kenka¦êhaaste13.jpg

2. Pyysimme jokaista ehdokasta valitsemaan omista kenkäpareistaan suosikkinsa, kuvaamaan ne ja tägäämään ne sosiaalisessa mediassa #vaalikenkä. Valitsimme juuri kengät, koska ne symboloivat ehdokkaan matkaa kohti eduskuntaa. Kerro omien vaalikenkiesi tarina.

Näitä kenkiä käytän vaalitapahtumissa ja kaupungilla. Liikun paljon, joten kenkien täytyy olla mukavat. Arvostan naisellisuutta, ja kengissäni onkin yleensä korko. Ihailen piikkikorkoja, mutta itse en pysty käyttämään sellaisia arjessa. En halua, että liikkuessani minusta tulee vaikutelma, että kenkäni puristavat. Taloyhtiössämme on kerran vuodessa toisen roska on toisen aarre -lava, jolta saa ottaa tavaraa. Löysin sieltä kenkien värisen laukun. Olen nykyään pihi, ja haluan ostaa vain laatua, koska se kestää aikaa.
 

3. Jos tulet valituksi eduskuntaan, mihin valiokuntaan haluaisit ja miksi?

Valiokuntaan, jossa voin vaikuttaa koulutusasioihin, koska ne kiinnostavat minua ensisijaisesti. Haluaisin myös lakivaliokuntaan, koska haluan esimerkiksi lastenraiskaajille kansan oikeudentajua vastaavat kunnon tuomiot näiden nykyisten sijaan.
 

4. Minkä jo tehdyn poliittisen päätöksen tahtoisit kiivaimmin kumota?

Euroon meneminen oli mielestäni hirveä virhe. Euro teki euromaiden veloista yhteisiä, ja se on ongelma, koska emme voi tehdä omaa rahapolitiikkaa. Kilpailukykymme kärsii, kun päätökset tehdään meidän puolestamme.
 

5. Mikä poliittinen päätös viime vuosina on ilahduttanut sinua eniten?

Eduskunta päätti vuonna 2013, että esimerkiksi entisen puolison vainoaminen on rikos, mikä on hyvä asia. Vainoamisen kieltävä laki on jo voimassa useissa EU-maissa.
 

6. Milloin maistoit viimeksi alkoholia?

Juon hirveän harvoin alkoholia. Lasten saamisen jälkeen se on jäänyt. Lapseni syntyivät 2006 ja 2013.
 

7. Tärkein oppimasi asia?

Mieheni on opettanut minua päästämän irti illuusioista. Faktat faktoina, asiat pitää nähdä sellaisina kuin ne ovat. Teoria piipittää, mutta käytäntö porskuttaa.
 

8. Mitä jännität?

Jännitän omien lasteni pärjäämistä ja vaalejakin jo. Jännitän toisinaan myös lottovoittoa, koska olen sanonut muuttavani Havaijille, jos voitan lotossa 10 miljoonaa euroa.  Se on semmoista mukavaa jännittämistä.
 

9. Ketä suomalaista poliitikkoa ihailet?

Perussuomalaisten Timo Soinia, sillä hän on tuonut mielipiteet takaisin politiikkaan. Soinilla on oma linjansa, jolla hän erottuu vanhoista puolueista. Soini uskaltaa olla kriittinen ja hänellä on kanttia priorisoida. Olen hänen kanssaan pitkälti samaa mieltä EU-politiikasta, maahanmuutosta ja tukipaketeista.
 

10. Mikä on voimabiisisi?

Suvi Teräsniskan Jos olisin mun mies. Siinä on hyvä tunnelma. Laulu on hyvä, koska miehet eivät ikinä täysin ymmärrä naisia.

http://youtu.be/WvKXgYVZXTc
 

+1 Oletko feministi?

Olen feministi, naisten ja tyttölasten oikeudet ovat minulle tärkeä asia. Naisilla ja miehillä pitäisi olla samat oikeudet. On käsittämätöntä, ettei naisilla ole vieläkään asiat hyvin maailmassa. Suomessakin löytyy parantamisen varaa.
 

Laura Huhtasaari

Ikä: 36.
Ehdolla: Perussuomalaiset, Satakunnan vaalipiiri.
Asuinpaikka: Pori.
Työ: Erityisopettaja ylä- ja alakoulussa.
Koulutus: Luokanopettaja, erityisopettaja ja uskonnon aineenopettaja.
Luottamustoimet: Porin kaupunginhallituksen jäsen ja varakansanedustaja.
Erikoista: Huhtasaari oli vuosina 1999–2000 vapaaehtoistyössä Mikronesiassa, jossa toimi luokanopettajana paikallisille lapsille.
 

Haastattelusarja ilmestyy maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lue lisää vaalitentistä täältä.
 

Teksti: Johanna Keponen.

Lue myös muut vaalitentin osat:

Osa 1: Susanna Koski (kok.)
Osa 2: Tiia Lintula (vihr.)
Osa 3: Hanna Sarkkinen (vas.)
Osa 4: Nasima Razmyar (sd.)
Osa 5: Reija Taupila (kd.)
Osa 6: Tiina Elovaara (ps.)
Osa 7: Ida Schauman (r.)
Osa 8: Hanna Kosonen (kesk.)
Osa 9: Sanni Grahn-Laasonen (kok.)
Osa 10: Kaisa Peltonen (vihr.)
Osa 11: Li Andersson (vas.)
Osa 12: Sanna Marin (sd.)
Osa 13: Milka Taivassalo (kd.)

 

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (4)
  1. Kappas, multa meni ihan ohi tuo lause. Nyt alkoi vaivaamaan sekin. Enkä ole kyllä varma siitäkään että onko Huhtasaari ymmärtänyt oikein käsitettä feminismi, kuulostaa vähän äkkiäkeksityltä tuo vastaus.

  2. Itse palloilen kahden ehdokkaan välillä joista toinen on juuri Huhtasaari, mutta täytyy sanoa että tämä vaalikenkä-juttu ei yhtään helpottanut tai tuonut mitään uutta näkökulmaa kyseiseen ihmiseen. Harmi, täytyy jatkaa punnitsemista omin vielä omin päin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *