#Vaalikenkä eli Trendin ja Lilyn vaalitentti, osa 2: Tiia Lintula (vihr.)

Kaikkihan me äänestämme eduskuntavaaleissa 19.4., eikös? Vaalien kunniaksi haastattelimme blogiimme 16 mielenkiintoista ehdokasta eri puolueista ja eri puolilta Suomea. Lue haastattelusarjasta lisää täältä.
 

1. Vihreiden Tiia Lintula, minkä muun puolueen listoilta olisit voinut lähteä ehdolle, jos et olisi voinut valita omaasi?

Arvomaailmani kolahtaa isoilta osin vasemmistoliiton kanssa. Vasemmistoliittokin haluaa pitää heikommista huolta ja ylläpitää hyvinvointivaltiojärjestelmää, peräänkuuluttaa semmoista reilua meininkiä. Vihreiden ja vasemmistoliiton talousajattelussa on yhtymäkohtia, ja kuntapolitiikassa olemme olleet tietyissä asioissa samoilla linjoilla.

kenka¦êhaaste21.jpg

2. Pyysimme jokaista ehdokasta valitsemaan omista kenkäpareistaan suosikkinsa, kuvaamaan ne ja tägäämään ne sosiaalisessa mediassa #vaalikenkä. Valitsimme juuri kengät, koska ne symboloivat ehdokkaan matkaa kohti eduskuntaa. Kerro omien vaalikenkiesi tarina.

Ostin nämä Camperit Barcelonasta 10 vuotta sitten. Viime kesään asti ne olivat ahkerassa käytössä. Kengät jalassa on tullut vietettyä monia hyviä hetkiä. Vietin yhden kesän työharjoittelussa Antwerpenissa ja ensimmäisenä päivän tutustuin itsekseni kaupunkiin nämä kengät jalassa. Oli mahtava itsenäinen fiilis! Uhrasin kengät lopulta viime kesänä raksakengiksi, ja nyt ne toimittavat rönttökenkien” tärkeää tehtävää. Ostan kenkiä harvakseltaan ja silloin kun ostan, olen valmis maksamaan laadusta. Kenkieni pitää olla mukavat jalassa, kestävät ja mageet. Korkokenkiä käytän harvoin, tennarimeininki on enemmän oma juttuni.
 

3. Jos tulet valituksi eduskuntaan, mihin valiokuntaan haluaisit ja miksi?

Olen nykyään mukana pyörittämässä kulttuurikuppila Uunoa Järvenpään keskustassa, mutta aiemmin olen työskennellyt muun muassa erityisluokanopettajana ja luokanopettajanaa. Siksi sivistysvaliokunta kiinnostaa opettajataustani takia, totta kai. Koulutus tulee olemaan yksi keskeinen teema kampanjassani. Toivon todella, että pystymme rakentamaan tulevaisuuteen katsovan koulun, jossa ei opeteta asioita vain siksi, että aina ennenkin on tehty niin, vaan siksi, että opittavat asiat ovat sovellettavissa elämään.
 

4. Minkä jo tehdyn poliittisen päätöksen tahtoisit kiivaimmin kumota?

Lapsilisien leikkauspäätöksen olisi voinut jättää tekemättä. Nyt se meni aikamoiseksi farssiksi.
 

5. Mikä poliittinen päätös viime vuosina on ilahduttanut sinua eniten?

Työttömyysturvan suojaosa, jonka ansiosta työttömyyspäivärahalla elävät ihmiset voivat tehdä töitä ja tienata 300 euroa kuukaudessa tukia menettämättä.
 

6. Milloin maistoit viimeksi alkoholia?

Sunnuntaina joimme iltaoluet aviomieheni kanssa True detectiven viimeisen jakson kunniaksi.
 

7. Tärkein oppimasi asia?

Opin pienenä mummiltani ja Tao Tao -animaatiosarjasta, että muita pitää kohdella ystävällisesti. Olen itse sanonut yläkouluikäisille oppilailleni, ettei mikään muu ei ole niin tärkeää kuin olla mukava ihminen. Sillä pääsee pitkälle elämässä.
 

8. Mitä jännität?

Hammaslääkäriä. En jännittänyt lokakuussa syntyneen esikoiseni synnytystä niin paljon kuin jännitän hammaslääkäriä, vaikka menisin vain tarkastukseen.
 

9. Ketä suomalaista poliitikkoa ihailet?

Vihreiden Heidi Hautalaa. Pääsin ensimmäisen kerran äänestämään vuoden 2000 presidentinvaaleissa, ja Heidi oli ehdokkaani. Arvostan suuresti sitä, että hän korostaa ihmisoikeuskysymyksiä politiikan teossa.
 

10. Mikä on voimabiisisi?

Arcade Firen Sprawl II -biisissä on mielettömän voimakas tempo. Kuuntelen biisiä tasasin väliajoin, kun tarvitsen ulkopuolista buustausta.

http://youtu.be/awHWColYQ90
 

+1 Oletko feministi?

Olen feministi, jos sillä tarkoitetaan sukupuolten tasa-arvoa. Miesviha ei kuulu minun feminismiini. Isäni kasvatti minut, eikä hän tehnyt numeroa siitä, että olen tyttö, vaan antoi minun touhuta ja ilmaista itseäni vapaasti. Olen pienestä pitäen pitänyt itsestään selvänä sitä, että miehet ja naiset ovat tasa-arvoisia. Suomessa sukupuolten välinen tasa-arvo on suhteellisen hyvällä mallilla, mutta korjattavaakin yhteiskunnallisessa rakenteessa tietysti löytyy. Esimerkiksi vanhemmuuden kustannukset ovat tällä hetkellä äidin työnantajan vastuulla, joten naisten palkkaaminen on isompi riski.
 

Tiia Lintula

Ikä: 34
Ehdolla: vihreät, Uudenmaan vaalipiiri.
Asuinpaikka: Järvenpää.
Työ: ravintolayrittäjä.
Luottamustoimet: Järvenpään kaupunginhallituksen jäsen, Järvenpään vihreiden puheenjohtaja, Vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsen, Uudenmaan vihreiden varapuheenjohtaja, kirkkovaltuutettu.
Koulutus: teologian kandidaatti.
Erikoista: Lintula rakastaa laulamista ja keikkailee coverbändissä.
 

Teksti: Johanna Keponen.

 

Lue myös muut vaalitentin osat:

Osa 1: Susanna Koski (kok.)

Kommentit (20)
  1. Millä perusteella te toimituksessa valitsette nämä haastateltavat ehdokkaat? Vähän erikoista, että muista puolueista on sellaisia isoja nimiä kuin Susanna, Hanna ja Nazima ja sitten Vihreiltä tällainen täysin tuntematon ehdokas..

  2. Iso kiitos tästä juttusarjasta! On todella mielenkiintoista sekä lukea ehdokkaiden vastauksia että seurata niistä viriävää keskustelua 🙂

    1. Olehan hyvä! 🙂 Tätä keskustelun määrää on ollut mahtava seurata – ja vasta kaksi osaa on julkaistu.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *