#Vaalikenkä eli Trendin ja Lilyn vaalitentti, osa 5: Reija Taupila (kd.)

Kaikkihan me äänestämme eduskuntavaaleissa 19.4., eikös? Vaalien kunniaksi haastattelimme blogiimme 16 mielenkiintoista ehdokasta eri puolueista ja eri puolilta Suomea. Lue haastattelusarjasta lisää täältä.
 

1. Kristillisdemokraattien Reija Taupila, minkä muun puolueen listoilta olisit voinut lähteä ehdolle, jos et olisi voinut valita omaasi?

Keskustan arvot ovat lähellä minua. Suvussani on hyvin vahva keskustatausta, koska isäni suku tulee maaseudulta. Isoäitini serkku oli maalaisliiton eli nykyisen keskustan kansanedustaja ja ministerinäkin 1950- ja 60-luvulla toiminut Eeli Erkkilä.

kenka¦êhaaste15.jpg

2. Pyysimme jokaista ehdokasta valitsemaan omista kenkäpareistaan suosikkinsa, kuvaamaan ne ja tägäämään ne sosiaalisessa mediassa #vaalikenkä. Valitsimme juuri kengät, koska ne symboloivat ehdokkaan matkaa kohti eduskuntaa. Kerro omien vaalikenkiesi tarina.

Mieheni osti nämä Berettan vaelluskengät minulle lahjaksi. En todennäköisesti olisi ostanut itse itselleni tällaisia, koska olin ajatellut, että vaelluskengät ovat turhan kalliita vain satunnaista ulkoilua varten. Kengät ovat kuitenkin todella hyvät, ja olen käyttänyt niitä yllättävän paljon. Ne päätyvät usein jalkaan, kun olen 4- ja 5-vuotiaiden lasteni kanssa puistossa tai pulkkamäessä.
 

3. Jos tulet valituksi eduskuntaan, mihin valiokuntaan haluaisit ja miksi?

Sivistysvaliokuntaan, koska koen opetukseen, koulutukseen ja lapsiin liittyvät asiat omimmikseni. Myös puolustusvaliokunta kiinnostaa, sillä toimiva maanpuolustus on tärkeä osa yhteiskuntaa. Vaikken ole käynyt armeijaa, olen isänmaallinen ja maanpuolustushenkinen.
 

4. Minkä jo tehdyn poliittisen päätöksen tahtoisit kiivaimmin kumota?

Lapsilisien leikkauksen. Päätös oli turha, ja kärsijän rooliin joutuivat opiskelevat vanhemmat, joiden tulotaso on muutenkin heikko.
 

5. Mikä poliittinen päätös viime vuosilta on ilahduttanut sinua eniten?

Helmikuussa kaatunut hoitovapaan pakko-osittaminen vanhempien kesken. Se olisi ollut aivan älytön päätös. Jos äidit halutaan aikaisemmin töihin, pitäisi kehittää mahdollisuuksia tehdä osa-aikatyötä.
 

6. Milloin maistoit viimeksi alkoholia?

Sunnuntaina, kun teimme perheen kanssa ruokaa. Tuntui, että hetkeen sopisi lasi viiniä.
 

7. Tärkein oppimasi asia?

Kaikki mokaavat, minäkin. Loukkasin minulle läheistä ihmistä tahattomasti omalla käytökselläni. Tarkoitukseni ei ollut loukata, mutta näin kuitenkin kävi. Onneksi tilanne saatiin selvitettyä ja sain tilaisuuden pyytää tapahtunutta anteeksi ja välit palautuivat ennalleen. Omat ikävät kokemukset opettavat katsomaan muita ihmisiä avarammilla laseilla.
 

8. Mitä jännität?

Tilanteita, joissa tuntuu, että on pakko onnistua. Vaaleissa sellaisia ovat haastattelut ja paneelit. Niissä pohdin, olenko hankkinut tarpeeksi tietoa käsiteltävinä olevista asioista.
 

9. Ketä suomalaista poliitikkoa ihailet?

Kristillisdemokraattien Sari Essayahia. Hän on asiantunteva ja asioihin perehtyvä poliitikko, joka ajattelee Suomen ja ihmisten parasta. Koska Essayah perehtyy asioihin hyvin, hän pystyy perustelemaan päätöksensä ja kantansa ymmärrettävästi.
 

10. Mikä on voimabiisisi?

Syksyllä käänsin radiota kovemmalle aina kun siellä soi Haloo Helsingin Vihaan kyllästynyt. Pidän myös suomalaisesta rapduosta nimeltä Immanuel. Heiltä löytyy montakin hyvää voimabiisiä.

+1 Oletko feministi?

En miellä itseäni feministiksi, mutta kannatan sukupuolten välistä tasa-arvoa. Alkuaikojen feministit ovat todella taistelleet naisen aseman puolesta ja saaneet tulosta aikaan ja arvostan heidän saavutuksiaan. Ajattelen kuitenkin, että tilanne Suomessa sukupuolten tasa-arvon suhteen on jo hyvä. Palkkatasa-arvon eteen pitää tehdä vielä työtä, samoin kuin vanhemmuuden kustannusten tasaiseen jakamiseen.
 

Reija Taupila

Ikä: 39.
Ehdolla: kristillisdemokraatit, Uudenmaan vaalipiiri.
Asuinpaikka: Hyvinkää.
Työ: Avainmedia-lähetysjärjestön tuotantopäällikkö.
Luottamustoimet: kaupunginvaltuutettu, Hyvinkään kristillisdemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja ja opetuslautakunnan jäsen.
Koulutus: medianomi.
Erikoista: Taupila ajoi 16-vuotiaana moottoripyöräkortin ja haaveilee omasta moottoripyörästä.
 

Haastattelusarja ilmestyy maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lue lisää vaalitentistä täältä.
 

Teksti: Johanna Keponen.
 

Lue myös muut vaalitentin osat:

Osa 1: Susanna Koski (kok.)
Osa 2: Tiia Lintula (vihr.)
Osa 3: Hanna Sarkkinen (vas.)
Osa 4: Nasima Razmyar (sd.)

 

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (10)
 1. kiitos Toimitus, nä vaalikengät on nykyään mun viikkojen parasta viihdettä. 3/5 ei tiedä mitä feminismi tarkottaa, odotan innolla lopullista tulosta!

  Vakavissaa, arvostan suuresti Lilyn aktiivisuutta politiikan suhteen! Sekä Trendissä että täällä lemppareitani ovat ”syvällisemmät” jutut, feminismin, tasa-arvon ja ihmisoikeuksien kysymykset. On ilo, että pidätte ne pinnalla. Ihan vakavissaan, nä vaalikengät pöhköstä nimestään huolimatta ovat jotain mitä seurana innolla.

 2. Jeesus auta nyt. Kannatan tasa-arvoa, mutten ole feministi. Äitien pitää saada mennä töihin (vuonna vitun 2015), mutta haluan vastustaa sellaisia toimia, joilla se onnistuisi. 

   

  KD:n vaalislogan on muuten ”Puolustamme rohkeasti perheitä.” Ja tuon perhevapaa-asian lisäksi vastustavat myös mm. tasa-arvoista avioliittoa ja translakia.

  Aamen.

  1. Eipä. Mä kuolen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *