#Vaalikenkä eli Trendin ja Lilyn vaalitentti, osa 6: Tiina Elovaara (ps.)

Kaikkihan me äänestämme eduskuntavaaleissa 19.4., eikös? Vaalien kunniaksi haastattelimme blogiimme 16 mielenkiintoista ehdokasta eri puolueista ja eri puolilta Suomea. Lue haastattelusarjasta lisää täältä.
 

1. Perussuomalaisten Tiina Elovaara, minkä muun puolueen listoilta olisit voinut lähteä ehdolle, jos et olisi voinut valita omaasi?

Lähtisin varmaan vaikuttamaan SDP:ssä. En usko puolueisiin, uskon ihmisiin. Uskon, ettei kukaan synny puolueen leima otsassa eikä ime aatetta äidinmaidossa. Jos haluaa lainsäädäntötyöhön, on vain tehtävä valinta ja liityttävä johonkin puolueeseen. Joka puolueessa on hyvät tyypit ja kusipäät.

kenka¦êhaaste17.jpg

2. Pyysimme jokaista ehdokasta valitsemaan omista kenkäpareistaan suosikkinsa, kuvaamaan ne ja tägäämään ne sosiaalisessa mediassa #vaalikenkä. Valitsimme juuri kengät, koska ne symboloivat ehdokkaan matkaa kohti eduskuntaa. Kerro omien vaalikenkiesi tarina.

Valitsin kengiksi inkkaribuutsini. Aion kävellä ne ihan loppuun asti. Ne ovatkin jo kovin kulahtaneet ja rikkikin. Hankin ne muutama vuosi sitten Biancosta. Olen tallannut buutseissa kaikkina vuodenaikoina milloin missäkin, eduskunnasta Portugalin hiekkarannoille. Kengät kuvastavat minulle sitä, että täytyy olla utelias ja avoin maailmaa kohtaan, tutkia ja oppia. Ne kertovat myös tarinaa siitä, että olen kulkenut rohkeasti omaa polkuani. Olen inkkarisielu vaikka toiminkin politiikassa.
 

3. Jos tulet valituksi eduskuntaan, mihin valiokuntaan haluaisit ja miksi?

Ulkoasiainvaliokuntaan siitä syystä, että siellä käsitellään meidän ulkopolitiikkaamme, joka kiinnostaa minua kaikista eniten. Olen tuntenut vetoa kansainvälisyyteen nuoresta saakka. Olen ollut vaihto-oppilaana ja lyhyellä kehitysyhteistyöreissulla Nepalissa sekä töissä europarlamentissa.
 

4. Minkä jo tehdyn poliittisen päätöksen tahtoisit kiivaimmin kumota?

Lapsilisien leikkaus ei ollut järkevä päätös. Päätös osuu pienituloisiin eikä hyvätuloisiin. Lapset ovat asia, josta ei kannata säästää. Nyt taantuman aikana lapsiperheet ovat muutenkin kovilla.
 

5. Mikä poliittinen päätös viime vuosina on ilahduttanut sinua eniten?

Tasa-arvoinen avioliittolaki ilahdutti minua.
 

6. Milloin maistoit viimeksi alkoholia?

Maanantaina Torni-hotellin avajaisissa Tampereella join muutaman lasin skumppaa.
 

7. Tärkein oppimasi asia?

Herkkyys ei ole heikkoutta. Olen herkkä ihminen. Yritin pitkään saada herkkyyttä pois itsestäni ja olla vahva väärällä tavalla. Arvostamani kirjailija ja psykoterapeutti Tommy Hellsten on sanonut Saat sen mistä luovut -kirjassaan, että suurinta vahvuutta on uskaltaa olla heikko. Monesti ihmiset pyrkivät ulos omasta herkkyydestään, sillä meidän pitäisi menestyä ja olla vahvoja. Uskon kuitenkin, että ihmiset voisivat paremmin jos epävarmuuksille ja peloille annettaisiin vähän enemmän tilaa. Olemme kaikki haavoittuvaisia.
 

8. Mitä jännität?

Kammoan suoria tv- ja radiolähetyksiä. Jännittää, mitä niissä kysytään ja olenko riittävä ja vakuutanko. Haastatteluissa pitäisi tietää kaikki vähän kaikesta ja kyetä antamaan vastauksia sellaisiin valtakunnallisiin ja globaaleihin ongelmiin, joita suurimmat valtiomiehetkään eivät ole osanneet ratkaista. Se on aika iso vaatimus. Jännitän myös karaokea. Se on ihan kauheaa. Olen surkea laulaja, ja menenkin laulamaan vain pakotettuna.
 

9. Ketä suomalaista poliitikkoa ihailet?

Perussuomalaisten Timo Soinia. En ole konservatiivinen kuten hän enkä kaikesta samaa mieltä hänen kanssaan. Silti arvostan pitkää työtä, jonka hän on tehnyt. Harva on jaksanut toimia 15 vuotta puoluejohtajana.
 

10. Mikä on voimabiisisi?

Viime aikoina olen kuunnellut flamencoa. Olin viime kesänä matkalla Portugalissa. Paco de Lucian esittämä Entre dos Aguas -kappale vie minut surffaamaan Portugalin rannoille.

http://youtu.be/2oyhlad64-s
 

+1 Oletko feministi?

En ole feministi enkä sovinisti. Toivon, että näiden välistä löytyisi tapa olla. Naisten voimaa tarvitaan aina, mutta toivoisin, ettei tasa-arvoa ajamaan tarvittaisi enää erityisiä liikkeitä.
 

Tiina Elovaara

Ikä: 28.
Ehdolla: perussuomalaiset, Pirkanmaan vaalipiiri.
Asuinpaikka: Tampere.
Työ: opiskelija.
Luottamustoimet: Tampereen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen.
Koulutus: opiskelee Tampereen yliopistossa aikuiskasvatusta.
Erikoista: Elovaara oli europarlamentaarikko Timo Soinin harjoittelijana Euroopan parlamentissa Brysselissä keväällä 2010.
 

Haastattelusarja ilmestyy maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lue lisää vaalitentistä täältä.
 

Teksti: Johanna Keponen.
 

Lue myös muut vaalitentin osat:

Osa 1: Susanna Koski (kok.)
Osa 2: Tiia Lintula (vihr.)
Osa 3: Hanna Sarkkinen (vas.)
Osa 4: Nasima Razmyar (sd.)
Osa 5: Reija Taupila (kd.)

 

Kommentit (1)
  1. ”– toivoisin, ettei tasa-arvoa ajamaan tarvittaisi enää erityisiä liikkeitä.” Niinhän me kaikki, mutta kun tarvitaan niin tarvitaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *