Vaate nurinpäin: Vaatevallankumous

Toimitus

Sosiaalinen media kuhisee Vaatevallankumouksesta. Lilyssä ainakin Pupulandia, Laura de Lille ja Tyylitietotoimisto ovat lähteneet tempaukseen mukaan, ja nyt haastamme sinutkin.

Vaatevallankumous eli Fashion Revolution Day järjestetään 24.4. yli 50 maassa. Huominen on bangladeshilaisen Rana Plaza -tehdasrakennuksen sortumisen ja yli 1 100 vaatetehtaan työntekijän kuoleman vuosipäivä. Tapahtumalla halutaan lisätä vaateteollisuuden läpinäkyvyyttä ja reiluja tuotanto-oloja.

Vaatevallankumous esittää kysymyksen: Kuka minun vaatteeni tekee? Kampanja huipentuu huomiseen Vaatevallankumous-päivään, jolloin ihmiset ympäri maailman pukevat jonkun vaatteen nurinpäin, ottavat itsestään kuvan ja jakavat sitä sosiaalisessa mediassa #insideout-hashtagilla. Kuvaan kannattaa tägätä lisäksi #vaatevallankumous sekä kyseisen vaatteen merkki. Tavoitteena on nimittäin myös, että mahdollisimman moni lähettäisi kuvansa vaatemerkille ja kysyisi vaatteensa alkuperästä ja tekijöistä.

Kuka sinun vaatteesi on tehnyt? Näytä se huomenna #insideout-kuvalla!

 

Kuva ja lisätietoa: Vaatevallankumous

Kommentit

allie (Ei varmistettu)

Vähän irvokkaalta tuntuu tuo Lindexin mainos jutun yläpuolella. Eilen nimittäin juuri katselin sieltä t-paitoja, jotka olivat kaikki valmistettu juurikin Bangladeshissa..

Toimitus
Toimitus

Lainaamme lausahduksen Laura Pollarilta:

"Ennen kuin ahdistut Made in Chinasta pesulapussa, muista, että etiketit ovat suuntaa-antavia. Oleellisinta on se, että itse kulutat vastuullisesti ja vaalit vaatekaappisi sisältöä."

allie (Ei varmistettu)

Niin, sitä voi sitten jokainen omalta osaltaan pohtia, että kuinka eettistä ja vastuullista ylipäänsä on ostaa halpoja Bangladeshissa valmistettuja vaatteita. Oma mielipide on, että kyllä siinä olisi syytä vähän ahdistuakin noista valmistusmaamerkinnöistä ja pohtia sitä, että mistä oloista se Lindexin 5,95 euron (tai mitä nyt sitten onkaan) t-paita/mekko/shortsit sinne hyllyyn on tullut. Se miten helppoa on hankkia tietoa vastuullisesta muodista saati ostaa sitä, onkin sitten eri asia.

Luppakorva
VOI ELÄMÄ!

Tärkeän asian puolesta!

Kommentoi