Vanha tuttu on maailman parhaiten palkattu malli

Toimitus

Ken on heistä kaikkein kaunein? Mikäli päätelmiä vetää huippumallien vuosipalkoista, voiton vie brasilialaismalli Gisele Bundchen. Talouslehti Forbes listasi juuri maailman parhaiten palkatut mallit, ja Bundchen on kärjessä.

Monena peräkkäisenä vuonna palkkalistan ykköseksi noussut Bundchen tienaa huimat 47 miljoonaa dollaria vuodessa. Huippumallin suurimmat tienestit tulevat jättisopimuksista muun muassa Chanelin, H&M:n ja sampoomerkki Pantenen kanssa.

Entisen Victoria’s Secret -mallin rinnalle palkkakuningattarien kärkeen sijoittuvat myös kaksi muuta alusvaatejätin mallia. Listan toisella sijalla on hollantilaismalli Doutzen Kroes 8 miljoonan dollarin vuosiansioillaan, ja kolmatta sijaa pitää hallussaan Bundchenin maannainen Adriana Lima niin ikään 8 miljoonan dollarin ansioilla. Listan uusi kasvo on amerikkalaismalli Kate Upton, joka on palkkalistan viides.

Mikäli Forbesin listaa on uskominen, mallimaailmassa isoimmat rahat tienataan alusvaate- ja kauneuskuvilla. Listan 21 mallista kaikkiaan 17 on nimittäin poseerannut Victoria’s Secretille. Lisäksi miltei jokaisella on jossakin vaiheessa uraa ollut sopimus myös korkean profiilin kosmetiikkamerkin kanssa.

Katso Forbesin lista kokonaisuudessaan täältä.

 

Teksti: Laura Paananen, joka iloitsee “tavismalli” Kate Uptonin hyvästä listasijasta ja toivoo tälle listalle jatkossa enemmänkin mallinormeista poikkeavia kasvoja

Lähde: Forbes

Kuva: Splash News

 

Kommentoi