Vappu Pimiä: ”Uskon, että universumi antaa, kun siltä pyytää”

vappu-710.jpg

Kello soi neljältä iltapäivällä. Vappu Pimiä heräsi unenpöpperössä retkipatjalta ja ihmetteli, missä oli. Ikkunattoman työmaakontin ainoa sisustus oli vaaterekki ja meikkipöytä. Aivan, hän oli töissä.
 
Pimiä oli taas nukkunut puolentoista tunnin päiväunet, jotta jaksaisi juontaa pian alkavan Big Brother Extran. Hän meikkasi, katsoi BB-talon viimeisen vuorokauden tärkeimmät klipit ja käsikirjoitti puolen tunnin suoran talk show’n.
 
Lähetyksen jälkeen hän ajoi kaksioonsa Helsingin Kal­lioon, meni nukkumaan ja heräsi aamulla puoli viideltä juontamaan aamuradiota neljäksi tunniksi. Sitten hän suunnitteli seuraavan aamun lähetyksen ja ajoi jälleen Espoon Kivenlahteen teollisuushalliin, jossa BB:tä kuvattiin.
 
Sama rumba toistui jokaisena arkipäivänä koko syksyn. 69 suoraa tv-lähetystä, viisi aamua radiota viikossa. Länsiväylää ajaessaan Pimiä suunnitteli häitään, soitteli pitopalveluihin ja kukkafirmoihin.
 
Vuoden 2006 syksy oli Pimiän elämän hulluin työjakso. Se ei kuitenkaan päättynyt romahdukseen tai oivallukseen siitä, miten elämässä tärkeintä on auringonpaisteen ihasteleminen mökkilaiturilla. Ei, sillä työ tuottaa valtavaa tyydytystä ja on suuri osa hänen identiteettiään.
 
”Teen juuri sitä, mitä rakastan. En tuon ikäisenä varmaan tiennyt, mitä burnout tarkoittaa. Kyllähän sitä jaksaa tehdä kuusitoistatuntista päivää, jos saa nukkua kymmenen tuntia. Nykyään kun minulla on lapsia enkä saa nukkua niin paljon, en pystyisi enää samaan”, hän sanoo nyt.
 
Pimiä uskoo vahvasti siihen, että intuitiota pitää kuunnella. Jos työtarjous tuntuu houkuttelevalta, siihen pitää tarttua, vaikka aika ei olisi täydellinen. Siksi hän juonsi Kädettömät kokit -ohjelmaa silloin, kun kuopus Selma oli seitsemän viikon ikäinen. Tai alkoi tehdä Korkojen kera -ohjelmaa, kun Viola oli kolmikuinen. 
 
Pimiälle intuitio tarkoittaa sitä, että kuuntelee itseään ja näkee merkkejä siitä, mitä pitäisi tehdä seuraavaksi. 
 
”Merkkien lukemista voisi verrata vauvakuumeeseen. Silloin näkee kaikkialla raskaana olevia naisia tai vauvoja.”
 
Ennen kaikkea: töitä on tehtävä, jotta pääsisi sinne, minne haluaa. Siksi hän jakaa uraoppinsa muillekin.
 

Lue koko haastattelu uusimmasta Trendistä!

Teksti: Julia Thurén
Kuva: Konsta Leppänen
Tyyli: Sakke Hytönen
Meikki ja hiukset: Piia Hiltunen
Juttu on julkaistu Trendissä 9/2017

Kommentit (3)
  1. Todistus siitä, miten minulle lainaa Internetissä, ALDEN MOORE-lainayhtiöstä, olen rouva Carol Webb Orlando Orlando-Yhdysvalloista. Olin erittäin tarvitsema lainaa yritykselleni, koska yritykseni oli vähissä ja minulle oli vaikeaa saada lainaa pankilta ja muulta rahoituslaitokselta luottotietoni vuoksi. Olin epätoivoinen kokeilla lähes kaikkia mahdollisuuksia tehdä rahaa internetissä ja huomasin todistajansa yhdestä herra Adrienne Lucasta siitä, kuinka hän sai lainansa lainanantajalta täällä internetissä nimeltä Alden Moore Loan yritys ja hän kirjoitti heidän aitoista palvellut palvelut, tunsin henkeni raikasta ilmaa, ja päätin antaa heille kokeilun. Kirjoitin lainayhtiölle sähköpostiosoitteellani: (aldenmooresloanfirm@gmail.com) Olen vihdoin löytänyt aidon lainanantajan ja palvelun, johon voin luottaa, niin paljon iloa sydämessäni kerron teille kaikille, että Alden Moore -yritys ei petä! Palvelu, jonka hän lainasi minulle, oli erittäin ihana ja nyt tulevaisuus näyttää minusta hienolta minulle ja yritykselleni, koska minulla oli oikeus saada lainaa (50 000 dollaria). Jos sinulla on yhteydenotto yritykseen saadaksesi mahdollisen lainan määrän, jonka alhainen korko on 2% ja maksuaikataulu, ota yhteyttä Alden Moore Loan Services -palveluun (aldenmooresloanfirm@gmail.com)

  2. Ihana vappu!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *