Verkon vihapuhujat, ottakaa mallia Arttu Lindemanin faneista!

arttu.JPG

Tubettaja ja räppäri Arttu Lindeman valittiin yleisöäänestyksellä viikonlopun Emma-gaalassa Vuoden artistiksi ja sehän suututti verkkokansan – tai siis sen verkkokansanosan, jolla ei ole mitään käsitystä siitä, kuka Arttu Lindeman on. Aiheesta kirjoitti erinomaisesti Minna Mänttäri blogissaan otsikolla Tytöt äänestivät väärin. Mänttäri pohti, mitä kukaan saa irti siitä, että dissailee Lindemanin voittoa tai Lindemania äänestäneitä.

Lindemaniin liittyvä verkkokommentointi sai eilen maanantaina uuden kierteen, kun Lindeman julkaisi Instagram-tilillään ensimmäistä kertaa kuvan tyttöystävästään. Lähdin lukemaan kuvaan tulleita kommentteja mielessäni juurikin niiden verkkokansalaisten käytös, jotka Lindemanin voittoa ehtivät haukkua (lienevät monesti samoja tyyppejä, joilla on erittäin asiantuntevaa ja syväluotaavaa ”tietoa” julkkisten rakkauselämästä verkkojuttujen kommenttikentissä).

Mutta miten kävikään? Lindemanin Instagram-kuvan kommentoijista pieni osa nillitti kielioppiasioita (Lindeman oli kirjoittanut kuvan yhteyteen She my gf, ja kommentoijat olivat kärkkäitä kertomaan, että muotohan on She is my gf), osa homotteli Lindemania, osa kommentoi tyttöystävän takapuolta. Mutta valtaosa – valtaosa! – kommenteista koostui sydänemojeista ja erilaisista onnitteluista, joihin sisältyivät sanat sopö ja ihana.

Ne samat tytöt, jotka vanhemman verkkokansan mielestä äänestivät Lindemania väärin, osoittavat, että verkkokommentointi voi olla myös vilpitöntä ja aidosti toisen puolesta iloitsevaa. Kunpa verkon vihapuhujat ottaisivat oppia.

 

Lily_Byline_Laura.jpg

Lue myös:

Nollatoleranssi verkon naisvihalle!

Avaa suusi ja sano ahdistelijalle ei – näin uskallat

Kuva: Arttu Lindemanin Instagram-tili

 

Kommentit (5)
 1. On todella hassua, että kun minä otan johonkin keskusteluun/fb-päivitykseen osaa, eli kirjoitan rakentavan kommentin (en mitään solvaavaa, päinvastoin), niin minun kommenttiin aletaan kirjoitella ilkeitä vastakommentteja eli tavallaan hyökätään minun omaa mielipidettä vastaan (siis tuntemattomat, ei se keskustelun aloittaja!).

  Esim. sanoin Puoli7 fb-sivuilla heidän postaamaan broilerin kasvattamoista filmattuun klippiin oman kantani, joka oli positiivinen kommentti kaikenkaikkiaan (sanoin että ”harvoin syön broileria, mutta nyt en taida syödä sitä ollenkaan”), kun klipissä näytettiin niin hurjia juttuja kasvattamoista. Yhtäkkiä pari miestä alkoi kommentoimaan minun kommenttiini valitusta ja solvaavia kommentteja, joten loppujenlopuksi poistin koko kommenttini. En tuntenut miehiä, enkä halunnut alkaa riitelemään heidän kanssaan, mutta itseäni vain ärsytti, kun halusin Puoli7 -ohjelmalle antaa vain mielipiteeni ja kantani videosta, niin muut tulevat solvaamaan sitten minua. Parasta oli siis poistaa kommentti, en varmaan enää uskalla kommentoida mihinkään  – en edes positiivisia juttuja – ainakaan Facebookiin, tuntuu että se on täynnä mielensäpahoittajia. 😀

  Mutta joo, meitä on moneksi. Parasta olla välittämättä.

   

  1. No höh, onpa kurja kuulla. Itse yritän aina ajatella niin, että nekään tyypit, jotka sun kommenttiisi ilmaantuivat solvaamaan, eivät sanoisi samoja sanoja sulle kasvotusten – tai jos sanoisivat, paljon rakentavammin. Kivaa loppuviikkoa! -Laura-

   1. No näinhän se varmaan menisi!

    Kiitos samoin, aurinkoista sellaista! 😉

 2. Minusta Emma gaalan ja vastaavien tuloksista on aivan turha rutista saati haukkua ihmisiä sen perusteella mitä nämä fanittavat ja onko aikaa ja halua tuoda fanitus ilmi jossakin Emma gaalan yleisöäänestyksessä, mutta onhan tuossa sinun esimerkissä nyt kuitenkin aivan eri asia kyseessä.

  Tunnen nuoria ja olen itsekin sellainen ollut ja kyllä ne tytötkin osaa nurista vääristä mielipiteistä ja laukoa muutakin kuin söpöilyä ja sydänhymiöitä. Mitä lie olisivat olleet mieltä jos yleisöäänestyksen olisi voittanut joku nevöhööd vanha iskelmälaulaja tai vastaava. 😀

  1. Joo, oikeassa olet, enkä väitäkään, etteivätkö kaikenikäiset ihmiset osaisi laukoa ilkeyksiä. Mutta veikkaan kyllä, että jos vaikkapa joku Lauri Tähkän kaltainen tyyppi olisi voittanut Emma-gaalan yleisöäänestyksen, Arttu Lindeman -fanit eivät olisi tulleet haukkumaan Tähkää ja hänen fanejaan samalla tavalla kuin nyt Lindeman-faneja parjattiin. -Laura-

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *