Vihaajat vihaa, mutta onneksi on myös rakkautta - Lilyn viikon luetuimmat

Toimitus

 

Rasismi ja pakolaisuutiset herättävät keskustelua ja pohdintaa myös tällä viikolla Lilyn blogeissa. Yhteisömme on siitä hieno paikka, että täällä puolustetaan heikompia, suututaan idioottimaisesta "uutisoinnista" ja iloitaan muiden hyvistä uutisista. Tässä kolme erinomaista esimerkkiä.

 
1. Matkalla Perille: Yksi tunti, yksi MV-lehden "artikkeli" - eikä yhtäkään todenperäistä lausetta
 

Lilyn luetuin juttu (jo 26 000 ihmistä luki tämän tällä viikolla), on EmMaman kirjoittama selostus, millaista rasistista ja täysin perätöntä horinaa MV-lehti levittää netissä. 

"Toivon usein, että internetissä toimisi jonkinlainen universaali paska-suodatin, joka tunnistaisi sisällön joka on totaalisen valheellista, virheellistä ja vaarallista - ja laittaisi tällaiset tekstit suoraan ö-mappiin. Sellaista filtteriä ei kuitenkaan ole."

 

 
2. RUSKEAT TYTÖT: 5 + 1 NIKSIÄ KANTASUOMALAISELLE – NÄIN PUUTUT RASISMIIN


Koko antaa kuusi erinomaista neuvoa, miten kantasuomalainen voi puuttua rasismiin arjessaan. 

"Moni pelkää puuttua, koska ei ole varma, onko tämä nyt sitä sitten sitä rasismia vai ei, ja joudunko tässä nyt itse leimatuksi tai piestyksi, jos menen väliin."

 

 
3.  TICKLE YOUR FANCY: TWO YEARS


Ja sitten vielä jotain suloista, sillä onneksi maailmassa on vihan lisäksi myös rakkautta. Sara vietti kaksivuotispäivää ja kirjoitti poikaystävästään hirmu kauniisti. 

"Poikaystävän lisäksi sain parhaan ystävän, jonka kanssa voi arvailla tv-mainoksia, lähteä extempore eväsretkelle, rakentaa majan olkkariin, treenata maratonille, tehdä ristisanatehtäviä, pillittää herkkisleffoissa ja lukea kirjoja ääneen."

 

Ihanaa ja rakkaudentäyteistä viikonloppua!

 

 

 

Kommentoi