Viihdykettä pikkujouluihin: En ole koskaan -bingo

kuusi.jpg

Legojoulukuusi Sydneyssä.

Pikkujoulukausi käy kuumimmillaan. Ne, jotka käyvät joulua odotellessa useamman eri porukan pippaloissa, huomaavat, että yllättävän moni juhlailta alkaa kuin häissä tai sukujuhlissa: vaivaannuttavalla seisoskelulla ja sen odottelulla, että tunnelma siirtyy hiljalleen juhlavaihteelle.

Hyviä tunnelman vapauttajia (sen pikkujoulujen ilmeisimmän, kostean jäänmurtajan lisäksi) ovat seuraleikit – ja ei, nyt ei muistella rippileirin vaivaannuttavia esittelyleikkejä tai arvausleikkejä, joissa se, joka ei arvaa, nolostuu.

Ideoimme toimituksessa pikkujoulukauden ykkösseuraleikiksi En ole koskaan -bingon. Idea on yksinkertainen: porukan luontevin esiintyjä on bingovastaava ja kerää etukäteen jokaiselta pikkujouluihin tulijalta tiedon muutamasta asiasta, joita he eivät ole koskaan tehneet. Bingovastaava koostaa porukan vastauslauseet perinteisen näköisille bingolapuille, kullekin lapulle eri järjestykseen.

Bingon aluksi laput jaetaan juhlijoille, ja bingovastaava huutelee porukalle sattumanvaraisessa järjestyksessä lapuilta löytyviä En ole koskaan -lauseita. Kuten bingossakin, se joka saa ensimmäisenä rivin täyteen, voittaa huutamalla BINGO! Lopuksi kukin voi kertoa, mitkä lauseet olivat omat, ja avata muille tarinoita niiden taustalla.
 

Miinusta:
+ Ei toimi satojen ihmisten juhlissa – ellei bingovastaavia ole useampia ja jengiä jaeta pienempiin porukoihin.

Plussaa:
+ Kukaan ei laula tai tanssi.
+ Aluksi ainoastaan vetäjä joutuu puhumaan ja riittää, että jengi kuuntelee häntä joitain minuutteja – ei siis turhaa meluisassa baarissa tai kaikuvassa juhlatilassa huutelua eikä sitä, että porukan ujoimman pitäisi nousta lavalle kaikkien eteen.
+ Kenenkään ei tarvitse esittää pantomiimia tai puhua hassuilla äänillä. 
Pelatessa oppii uusia asioita kavereista.

Ideamme innostamana kysymme:
 

Mitä on teidän En ole koskaan -listallanne?

Haastamme vastaamaan ainakin Iiron Aina jonon viimeinen -blogista, Karuselli-blogin Päähenkilön, Kuplassa-blogin Amalin, Viinillä-blogin Heta Margaretan ja jOjOlifen ja Räyhälän omilta tonteiltaan.

Kuva: AOP.
 

Kommentit (19)
  1. En ole koskaan vuokrannut leffaa!

  2. – en ole koskaan nähnyt terminatoreita, robocopia tai commandoa.
    – en ole koskaan paskonut housuuni kohdatessani karhun. (Huom ilman asetta)

    Aika vähissä nämä nyt taitaa olla! Mitään oikeaa valttikorttia ei ole. 🙁

    1. +1: en ole koskaan nähnyt yhtään kauhuelokuvaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *