Viikon luetuimpia juttuja Lilyssä

Toimitus


Kuluneella viikolla Lilyssä puhutti jälleen laaja kirjo aiheita ystävyydestä työttömyyteen ja omista treenimokista tv-sarjojen yhteiskuntavastuuseen. Oletko jo klikannut selaimesi viikon luetuimpiin juttuihin?

 

Uusi määritelmä tosiystävyydelle

Tällaisilla kliseillähän ystävyyttä on tapana luonnehtia: ystävien kesken ei tarvitse esittää mitään ja tosiystävä kyllä ymmärtää puolesta sanasta. Väärin. Missä olet Laura? -blogin teräväkatseinen Laura T. hoksasi, että ystävyys kaipaa kipeästi uutta määritelmää. Tosiystävyys ei ole sanatonta sielujen sympatiaa vaan sitä, että jaksaa kysyä toiselta kahdesti (tai kolmesti tai viidesti), mitä oikeasti kuuluu. "Ottaa aikansa oppia mitä heidän sanansa tarkoittavat. Milloin kenenkin. Vuosien mittaan sitä oppii tunnistamaan kyllää tarkoittavat eit, tekohymyt ja vastausten viiveet. Sen, kuinka yksi alkaa aina tekohaukottelemaan ollessaan kiusaantunut – toisen silmien taakse virittyy välke hänen vähätellessään jotain, minkä toivoisi jo olevan jotain suurempaa ja todempaa", Laura kirjoittaa. Lue koko juttu täältä.

Sori, arvomme ovat liian erilaiset

The Variety Show -blogin Maria S. esitti männä viikolla kiinnostavan kysymyksen: Oletko lopettanut jonkin tv-sarjan seuraamisen erilaisten arvojenne takia? Maria itse rakastaa Criminal Mindsia, mutta "emokanavan mieskeskeinen arvomaailma näkyy toisinaan liikaa sarjan tuotannossa". Minkä tv-sarjan arvomaailma on pistänyt omaan silmääsi? Osallistu keskusteluun täällä.

Miltä työttömyys tuntuu?

Joka aamu herää vihaisena, kuvailee Mainostaulujen takana -blogin Minsu. Ainakin niinä aamuina, kun edellisenä iltana tv-ruudullinen poliittikoja on väittänyt, että työpaikkoja kyllä on. "Työpaikkoja on, mutta miten voin tehdä rakennustarkastajan, cnc-koneistajan, sairaanhoitajan tai terveyskeskuslääkärin työtä ilman koulutusta ja pätevyyttä?" Minsu kysyy. Sama kysymys pyörii mielessä yhä useammalla, sillä työttömyys on tuoreimpien lukujen mukaan kasvussa. Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli tämän vuoden tammikuussa melkein 10 000 työtöntä enemmän kuin edellisvuonna samana ajankohtana, yhteensä 230 000 ihmistä. Lue Minsun kokemuksista täällä.

Lankkutreeni voi viedä sairaalaan

Saara Sarvas jakoi ihailtavan itseironisella tunnisteella (tyhmyys) viime perjantaiset kauhunhetkensä, kun lankkutreeniä seurasi sairaalareissu. Meille muille Saaralla onkin kolme täpäkkää neuvoa tarjolla: 1. Älkäämme kukaan yliarvioiko voimiamme ("jos olet jaksanut tehdä yli puolen tunnin korkean intensiteetin kestävyystreenejä 1,5v sitten, ei tarkoita sitä että voisit tehdä niitä elettyäsi vuoden verran kuin pellossa"), 2. Kiinnittäkäämme huomiota treenitekniikoihimme ("en ole ensimmäinen ihminen, joka teloo itsensä huolimattomuuden, tyhmän sisun ja väärän tekniikan takia") ja 3. Oireiden vähättely ei kannata koskaan ("ottakaa veroeuroistanne ilo irti ja tutkituttakaa itsenne, ettei käy hullusti"). Lue koko kauhukertomus täällä

 

Lue myös edellisten viikkojen koosteet:

Viime viikolla listasimme Lily-viikon tärkeimmät opit

Sitä edellisellä viikolla vuorossa olivat viikon luetuimmat jutut

Ensi kerralla vuorossa ovat Lily-viikon opetukset

 

Kommentoi