Viikon luetuimpia juttuja Lilyssä

Toimitus

Kuluneella viikolla Lilyssä puhutti rantakunto, nostalgia ja vaateteollisuuden työolot. Viikon luetuimpia juttuja Lilyssä, olkaapa hyvät:


Miten löytää se oikea?

Mistä tietää löytäneensä itselleen parhaiten sopivan liikuntalajin? Sen vain tuntee. Niin juoksua, salitreeniä kuin aikuisbalettiakin kokeillut Pupulandia-blogin Jenni hurahti yllättäen racketballiin. "Havahduin viime viikolla siihen tunteeseen, että racketball on ainoa koskaan harrastamistani lajeista, jonka suhteen minulle ei ole vajaan kolmen vuoden aikana ikinä ollut tunnetta, että ei huvittaisi lähteä pelaamaan." Lue koko juttu täältä.

80-luvun lapsi, katse tänne

Tämä Vitutti Tänään -blogissa ihmetellään, miksi elämä ei ole enää niin yksinkertaista kuin kultaisella kahdeksankymmentäluvulla. "Pallot olivat superpalloja, ja kaahailu aiheutti onnettomuuksia korkeintaan hiekkalaatikossa. Niihin aikoihin ei pitänyt tehdä mahdottomia valintoja, mistä tai kenestä meidän pitäisi huolehtia, kun kaikille ei kerran riitä. Suurin poliittinen kysymys oli Karvinen vai Snoopy. No tietenkin Snoopy", Meri-T kirjoittaa. Lue koko juttu ja katso kuvat toimituksenkin kuluttamista kasarileluista täältä (mutta huomioi vakava nostalgiavaara!).

Ottaisitko tämän työn vastaan?

Missä olet Laura? -blogi suosittelee katsottavaksemme Areenasta löytyvää Ulkolinja-dokumenttia vaatteiden tuotantoketjusta. "Tehtaan vieressä olevan koulun pihalla virtaa paksu vaaleanpunainen puro. Väri vaihtuu sesongista riippuen." Monilla Lauran juttua kommentoineilla dokumentti oli tullut uniin asti. Osallistu kiivaana käyvään keskusteluun täällä.

Rantakunnossa oomme kaikki

Ella Elers otti monien muiden tavoin osaa sosiaalisessa mediassa kiertävään #rantakunnossa-haasteeseen – ja teki oivaltavan havainnon. Nimittäin: ihmisen elimistö tekee joka sekunti parhaansa, siispä älä kohtele kehoasi vihollisena. "Keho on kuin maailman lojaalein koira, joka katsoo teitä kirkkain silmin ja on valmiina tekemään ihan mitä ikinä siltä pyydätte. Vaikka yrittäisit sabotoida sitä ja kohdella sitä kaltoin ja olla antamatta sille vaikkapa tiettyjä välttämättömiä ravintoaineita, se tekee kaikkensa korjatakseen vahinkoja, joita yrität aiheuttaa. Miettikää sitä hetki. Oma keho on kaikista sydämellisin, kiltein ja lojaalein ystäväsi. Olisiko aika olla sitä takaisin ja opetella arvostamaan sitä juuri nyt ja just sellaisenaan?" Lue koko juttu täältä.

Ja mikähän järki näissäkin on?

Selkäreppu, säilytyspurkki ja pyyhekumi. Mua lemmitkö vielä, Kustaa? -blogin Tiia koosti listan turhista yhdyssanoista. "Selkäreppu. Olen vakuuttunut, että tämä yhdyssana juontaa juurensa 80-luvulle, jolloin nuoriso ei tiennyt mitään coolimpaa kuin repun roikottaminen toiselta olalta lötkönä pitkin kylkeä. Julkisen yhdyssanan neuvosto päätti sitten tulevaisuuden lupausten hartioita säästääkseen lisätä sanan selkä- siihen repun eteen, jotta kaikki tietäisivät, mihin se oikeasti on tarkoitettu. Smart move." Lue koko lista täältä.

Kommentoi