Viisaiden naisten puolella eli mitä Trendi ja Lily tekevät feministifestareilla

Jenni Lieto

Oletko ihminen, jolla on tärkeää sanottavaa, tai ihminen, joka haluaisi kuulla Suomen viisaimpien naisten ja miesten puhuvan? Ehkä olet molempia? Unohda business forumit – vuoden tärkein verkostoitumistilaisuus ja merkittävin vaikuttajatapahtuma järjestetään Tampereella 11.–12.3., ja sen nimi on WOW.

Kun perustimme Lily-nimisen yhteisön kuusi vuotta sitten, naisilla oli hyvin vähän verkkoalustoja, joita he olisivat voineet kutsua kodikseen. Missä puhuttaisiin viisaita ja höpöjä, oivallettaisiin yksin ja yhdessä, etsittäisiin omaa ääntä ja missiota, avauduttaisiin kipeistä ja kepeistä jutuista ja saataisiin niille tukea? Missä kokoontuivat sukupolven äänitorvet, ja kaikki muutkin halukkaat? Missä edistettäisiin tärkeitä asioita, muiden kanssa yhdessä? Vastausta ei oikein ollut, joten perustimme Lilyn.

Nyt Lily ja Trendi ovat sisarmediansa Demin kanssa ensi viikon lauantaina ja sunnuntaina järjestettävän WOW – Women of the World Finland -festivaalin pääyhteistyökumppaneita. Yhdessä on tosiaankin parempi vaikuttaa kuin yksin. Myös siksi WOW järjestetään – juhlistamaan naisia ja tasa-arvoa, mutta myös siksi, että pääsemme sekä juhlimaan että edistämään asioita yhdessä.

Mitä feministifestareilla sitten tapahtuu? No, siellä puhutaan esimerkiksi siitä, miten päiväkoti-ikäisiä tyttöjä ja poikia kasvatetaan. Ja siitä, miten tanssitaan kuin Beyoncé. Mietitään, miksi seksuaalisesta väkivallasta on niin tärkeä puhua. Ja ihaillaan Seela Sellan, Lenita Airiston ja Hilja Grönforsin ajatuksia. Puhutaan sekä feminististä talouspolitiikkaa että selfie-asiaa, keskustellaan perhevapaista ja mielenosoituksista.

Trendi luotsaa tapahtumassa asiantuntijapaneelia tasa-arvosta työelämässä, ja Lily emännöi Naiset verkossa -paneelikeskustelua, joka tarttuu piilossa oleviin vallankäytön tapoihin netissä. Molemmat paneelit järjestetään sunnuntaina 12.3. Koko viikonlopun ajan on myös luvassa bileitä, konsertteja, teatteria ja leffaa – ihan parhaassa seurassa. Katso koko ohjelma täältä. Nähdään ensi viikolla Tampereella!
 

Voita liput! Osallistu kilpailuun, jossa voit voittaa WOW-festivaalipassin itsellesi ja ystävällesi!

P.S. Toimin paneelien emännöimisen lisäksi myös Speed Mentorina WOW-festivaaleilla. Täältä voit ilmoittautua mentoroitavaksi ja katsastaa kaikki huikeat mentorit – mukana esim Marianne Heikkilä, Mirkku Kullberg, Minna Tervamäki ja Maaretta Tukiainen. Mentorointi sisältyy festivaalipassin hintaan.

Teksti: Jenni Lieto
Kuva: Maija Astikainen

 

Lue myös:

Naisverkostoista saa apua työelämään – liity sinäkin johonkin näistä

oliko ennen paremmin? päätoimttaja jenni lieto haikailee uuden tarja halosen perään

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *