Viisi syytä, miksi rillipäillä on hauskempaa

Toimitus

Käytätkö silmälaseja? Onneksi olkoon, rillipäänä oleminen ei nimittäin ole koskaan ollut näin hauskaa. 

Olen käyttänyt laseja 12-vuotiaasta asti. Teininä kenelläkään, joka oli cool, ei ollut silmälaseja. Siksi minäkin vihasin rillejäni ja odotin malttamattomana sitä, kun vanhempani antaisivat minun hankkia piilolinssit. Sain ne kun olin 17-vuotias, eikä minua ole sen jälkeen juurikaan nähty laseissa. Olen yhä viimeiset kymmenen vuotta inhonnut silmälaseja ja valehdellut optikolleni pitäväni säännöllisesti taukoa piilolinsseistä – piilareita kun ei saisi käyttää joka päivä.

Silmälasivihaani on nyt tullut muutos. Hankin juuri uudet jättikokoiset rillit kahdesta eri syystä. Ensinnäkin silmälasit ovat nyt supertrendikkäät. Halusin myös näyttää ammattimaisemmalta ja vakavasti otettavalta, ja arvelin rillien auttavan. 

Olen käyttänyt uusia silmälasejani joka päivä viikon ajan ja oivaltanut monta asiaa. Tässä viisi syytä, miksi mielestäni rillipäiden elämä on hauskempaa: 

1. Huononäköisiä kadehditaan
Kaukana ovat ne ajat, jolloin rillipäitä kiusattiin. Lasit ovat muodikkain asuste juuri nyt ja me silmälasikäärmeet voimme kiittää tästä Guccin luovaa johtajaa Alessandro Michelea. Kun Michele vuosi sitten esitteli ensimmäisen Gucci-mallistonsa, pompin innosta. Silmälaseja catwalkilla! Vihdoinkin vuosikymmeniä jatkunut rillipäiden syrjintä loppuu! 

Yhtäkkiä muotikuvissa alkoi näkyä rillejä. Tämän hetken it-malli on silmälasipäinen Frederikke Sofie, joka nähdään muotikuvissa omissa 70-lukulaisissa pilottilaseissaan. Kiinnostavimmat tyylimuusat nyt ovat 95-vuotiaat Iris Apfel ja 67-vuotias Linda Rodin. Molempien tyylin tunnusmerkki ovat jättilasit. Kaikki haluavat olla rillipäitä, koska rillipäät ovat tyylikkäimpiä kuin muut.

2. Kajal-kynä saa heilua kunnolla
Rakastan kajalia ja haluaisin olla nainen, joka käyttää tummaa ja kohtalokasta silmämeikkiä. Ilman lasejani vahva silmämeikki tuntuu minusta vähän liian dramaattiselta, etenkin arkena. Mutta yllätys, yllätys, rillit kesyttävät tumman kajalin toimistokelpoiseksi. Minulla on miinuslasit, jotka pienentävät silmiäni jonkun verran, joten korostan niitä kajalilla, ripsarilla ja ruskealla luomivärillä. Mitä paksummat lasit, sitä paksumpi rajaus, kuuluu ohjenuora. Ja tämähän tekee minut iloiseksi: vihdoinkin minulla on käyttöä Istanbulista taannoin ostamalleni pikimustalle rajauskynälle. Rillipäillä toimii erinomaisesti suttuinen rajaus ylä- ja alaripsien tyvessä, à la Marimekon luovan johtajan Anna Teurnellin luottomeikki, jota voit ihastella tässä jutussa

3. Silmälasit ovat paras juhla-asuste
Unohda it-kengät, laukut tai paljettimekot. Tarvitset vain silmälasit ja olet juhlien tyylikkäin vieras. Alessandro Michelen uudessa Gucci-tyylissä mullistavinta oli se, että hän yhdisti kermakakkumaiset prinsessamekot ja silmälasit. Rillipäät käyttävät liian usein piilareita juhlissa, koska lasit eivät muka ole tarpeeksi koreat. Onneksi Alessandro korjasi tämän vääristyneen käsityksen ja näytti, että rillit tekevät juhlamekosta vain kiinnostavamman.

Testasin rillityyliä viime viikonloppuna baarissa. Viimeksi olen juhlinut silmälaseissa kahdeksan vuotta sitten, kun minulla oli silmätulehdus, enkä voinut käyttää piilareita. Nyt tunsin itseni tosi hottikseksi, enkä malta odottaa seuraavaa juhlatilaisuutta, koska haluan yhdistää rillit punaiseen huulipunaan ja smokkiin, kuten silmälasityyli-ikonini J. Crew -merkin Jenna Lyons.

4. Kaikki huulipunat näyttävät paremmilta rillien kanssa 
Beige huulipuna on ihana, katsokaa vaikka Victoria Beckhamia. Olen kerännyt laajan kokoelman beigenvärisiä huulipunia, mutta aina kun käytän beigeä punaa, tunnen itseni Donatella Versaceksi, eli vähän liian meikatuksi. Paitsi rillien kanssa! Silmälasit hillitsevät liialliset Donatella-vibat ja saavat huulipunat näyttämään luonnollisilta ja huuleni näyttämään herkullisen kinuskisilta. Nam.

5. Rillipäät näyttävät aina fiksuilta (vaikka olisivat krapulassa) 
Paras keino peitellä krapulaa? Rillit, jakku ja kurkkupastillit (ei kuitenkaan Fisherman´s Friend -merkin pastillit, kaikki käyttävät niitä ainoastaan krapulaisen suun raikastajan, joten jäät heti kiinni). Vaivaako jet-lag? Turvaudu rilleihin. Kun kirjoitan tätä, olen juuri palannut New Yorkin -matkalta ja nukkunut kahden tunnin yöunet lentokoneessa. Selviytymisstrategiani on kuultovoide (RMS-merkin Living Luminizer, jos kiinnostaa) ja rillit. Silmälasit toimivat kuin lumelääke – univajeesta huolimatta en tunne itseäni ihmisraunioksi, kun peilistä katsoo skarppi rillipää. 

Jos et käytä rillejä ja tulit nyt kateelliseksi, voin lohduttaa sinua: on ookoo feikata olevansa rillipää ja ostaa imagolasit.

 

Kuvat Instagram ja All Over Press. Kuvan kirjoittajasta laseissa löydät täältä.

 
LUE MYÖS:
Pukeudun viikon samoihin vaatteisiin. Mitä tapahtui?
Talven tyylimuusa on Michelin-ukko. Jep, toppatakit tulevat taas.

Kommentit

Noora KV (Ei varmistettu)

"Rillipäillä toimii erinomaisesti suttuinen rajaus ylä- ja alaripsien tyvessä, à la Marimekon luovan johtajan Anna Teurnellin luottomeikki, jota voit ihastella tässä jutussa."

Joko "à la Anna Teurnell" tai "AKA Anna Teurnellin luottomeikki". :)

Rillipäät FTW!

Toimitus
Toimitus

Hupsista, olisi varmaan pitänyt putsata rillit vähän paremmin :)

Kommentoi