Vimmainen sääntöjen noudattaminen ja tervehtimisen välttely – mitkä ärsyttävät tavat ovat erityisen suomalaisia?

HA0301_Page_45_Image_0001.jpg

Viime päivinä Twitterissä on levinnyt twiittejä, joihin on lisätty hashtag #AwfullyBritishOffences. Niihin on listattu liuta tapoja ja arjen pieniä omituisuuksia, joihin ei juuri muualla kuin Brittein saarilla törmää, kuten rakkaus hiivasta tehtyä Marmite-levitettä kohtaan. Mutta osataan me Suomessakin! Listasimme suomalaisten ärsyttävimpiä tapoja.

 

1. ”No mää nyt vaan vähän jotakin… Laittakaa lisää suolaa, kun ei se varmaa miltään maistu.”

Siskonpeti-sarjassakin parodioitu emännöimisilmiö: ruokaa on valmisteltu tuntikaupalla, mutta kun vieraat kehuvat herkkuja, kaikkea pitää vähätellä.

 

2. ”Kiitos kovasti, oli tosi hyvää…”

…sanoi suomalainen syötyään ravintolassa ylikypsän pasta-annoksen, josta oli unohtunut mausteet.

 

3. ”Jos säännöissä kerran niin seisoo!”

Jos jossain lukee, että asiat pitää tehdä tietyllä tavalla, niin silloin ne hitto vieköön tehdään niin, vaikkei siinä olisi mitään logiikkaa. Kuten esimerkiksi muutama vuosi takaperin, kun kesäkonserttiin tulleilta lapsilta vietiin karkit, koska järjestysmiehille oli sanottu, ettei alueelle saa tuoda omia eväitä.

 

4. Saisinko purkillisen maitoa sen kanssa…”

…kysyy aikuinen suomalainen tilatessaan mitä tahansa ruokaa.

 

5. ”Suomi mainittu!”

Olethan nähnyt, kun How I Met Your Mother -tv-sarjan eräässä jaksossa sarjan hahmot katsovat YouTube-pätkää, jossa vilahtaa suomenkielisiä kommentteja? Torille!

 

6. ”Huomenta!” ”…”

Suomalainen kävelee elämänsä läpi kuin hänen ympärillään ei olisi ketään muuta: ei noteerata naapureita, bussikuskia tai kaupan kassaa, ja tervehdykseen korkeintaan mumistaan jotain, mistä kukaan ei saa mitään selvää.

 

kysymys_sininen.png

Mitä ärsyttäviä suomalaisia tapoja sinulle tulee mieleen?

 

Teksti: Anne Kantola, joka edelleen kiemurtelee kehujen edessä.

Kuva: A-lehtien kuvapalvelu

 

 

Kommentit (21)
  1. Kamelinvarjo
    13.10.2016, 12:20

    ”Suomessa kyllä aina pistää silmään se, kuinka kuplassa ihmiset voivat olla, ainakin pääkaupunkiseudulla.”

    Pääkaupunkiseudun ja Pohjanmaan junttikuplat ovat ihan omanlaisensa ilmiö. Kun menee itään tai Jyväskylän pohjoispuolelle, meininki muuttuu eurooppalaisemmaksi.

    Pääkaupunkiseudun asukasmäärän vuoksi Suomessa junttikulttuuri on korostunutta, mutta koko maata ajatellen se on vain pientä aluetta koskeva ilmiö.

  2. Suomessa kyllä aina pistää silmään se, kuinka kuplassa ihmiset voivat olla, ainakin pääkaupunkiseudulla. Siis toisten ihmisten huomiointi on aivan olematonta, ihan kuin joka iikka olisi se ainoa kadulla/kaupassa/milloin missäkin oleva ihminen. Minä, minä, minä… ja mikä pahinta, se tarttuu 😀 Tönien ohittaminen ym. juntihko käytös saa nimittäin helposti huonolle tuulelle, mikä saa taas itse tekemään samaa. Ihan huomaamatta. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *