Vinkit rauhalliseen joulunaikaan

10_joulukalenteri_luukkut_loput3.jpg1. ”Jätä päiviisi ilmaa ja tilaa spontaaneille kohtaamisille tai glögimukin kanssa kotona lorvimiselle. Kaikkia ystäviä ei tarvitse nähdä tässä kuussa: elämä jatkuu ensi vuonnakin.”

2. ”Jos tapanasi on suursiivota otsa rutussa aatonaattona, varaa yksi päivä kalenteristasi kodin perussiivoukselle jo kuun alkupuoliskolla.  Käyttämättä jääneet vaatteet, kirjat ja lelut voi lahjoittaa joulukeräykseen muiden iloksi. Esineiden järjestäminen ja huoltaminen herättää kodin eloon ja vaikuttaa suoraan sen viihtyvyyteen.”

3. ”Pidä lahjakassi kevyenä – ainakin henkisesti. Jos tahdot muistaa ystäviäsi fyysisellä lahjalla, hanki suurpiirteinen valikoima kauden parhaita kirjoja, makeisrasioita, hyviä sukkia tai vaikka tuoksukynttilöitä, ja paketoi niistä fiiliksellä jokaiselle jotakin.”

4. ”Ostoksilla voi tulla hiki tai nälkäkiukku, jokin työ mitä todennäköisimmin jää rästiin pyhien ajaksi, ja hammastahnaa saattaa lurahtaa suusta mekolle juuri ennen pikkujouluihin lähtöä. Hengitä syvään. Tätä tapahtuu kaikissa kodeissa. Juhlasesonki on kuin pikkuinen sirkus. Kaaoksesta selviää helpoimmalla, kun sitä vain katsoo huvittuneena ja antaa sen sitten lipua ohi.”

5. ”Kääri hihat ja ryhdy toimeen. Joulutunnelma syntyy käsillä tekemisestä sekä oman ympäristön ja läheisten huomioimisesta.  Leipomalla, kortteja kirjoittamalla, kotia järjestämällä tai vaikka ovikranssia askartelemalla huomiomme siirtyy päämme raksutuksesta fyysiseen tekemiseen: rauhoittumiseen, tuntemiseen, omasta itsestä ja rakkaimmista välittämiseen. Ja tähän taidamme kaikella jouluhössötykselläkin pyrkiä, emmekö vain?”

–Sara Karlsson, vapaa kirjoittaja, stailisti ja Sara K -blogin pitäjä

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus.

Kommentit (31)
  1. viina pois joulun ajasta !!

  2. hyviä neuvoja

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *