Voisitko olla avoimen suhteen kolmas pyörä?

18.01557726.jpg

Toimittaja Oona Juutinen kirjoitti helmikuun Trendiin puhuttelevan jutun elämästään avoimessa suhteessa. Juutinen kertoo, miltä tuntui, kun puoliso ensimmäistä kertaa toteutti suhteen avoimuutta ja harrasti seksiä toisen kanssa. Mustasukkaisuuden tunne yllätti, ja Juutinen kertoo jutussa, miten työsti sitä.

Jutun luettuani jäin miettimään avoimen suhteen kolmatta osapuolta. Muistelin kaverini taannoista kokemusta. Hän tapasi tyypin, joka vaikutti kaikin tavoin mahtavalta. Yhteisiä mielenkiinnon kohteita riitti, ja tyyppi oli erinomaista juttuseuraa. Ainoa ongelma oli se, että he asuivat eri kaupungeissa, ja joka kerta, kun kaverini yritti kysellä tyypiltä tarkemmin tämän asumiskuvioista, hän kiersi kysymyksen ja vaihtoi puheenaihetta.

Koska tyyppi oli mahtava, kaverini päätti unohtaa epäluulonsa ja heittäytyi tilanteeseen ja he tapasivat silloin, kun olivat samassa kaupungissa. Kunnes erään kerran tyyppi perui treffit. Kun kaverini kysyi syytä, tyyppi sai lopulta kakistettua ulos totuuden: hän elää puolisonsa kanssa avoimessa suhteessa ja oli luvannut viettää kyseisen treffi-illan puolisonsa kanssa.

Kaverini kertoi tarinaa pöyristyneenä: tyypillä olisi ollut monta mahdollisuutta kertoa asiasta, ja koska hän oli luikerrellut kertomasta, kaverillani oli lähinnä petetty olo. Jos tyyppi kerran oli halukas olemaan puolisonsa kanssa avoin, miksei myös kaverini kanssa? Kaverini ei itse ole kiinnostunut avoimesta suhteesta ja jos olisi tiennyt asiasta saman tien, hän olisi säästänyt aikaansa ja sydäntään – sillä hän oli kuitenkin ehtinyt tyyppiin hieman ihastua.

Kaveriani kuunnellessani kävi mielessä:

Miten itse suhtautuisit, jos päätyisit samaan sänkyyn tai treffeille avoimessa suhteessa elävän kanssa?

Kysyy Laura, joka epäilee, ettei varmaankaan itse pystyisi avoimeen suhteeseen  ei sen minään osapuolena.

Kuva: All Over Press.

 

Kommentit (23)
  1. Se riippuu hyvin vahvasti siitä ollaanko asiasta avoin vai yritetäänkö sitä peitellä (kuten yllä). Jos asiasta puhutaan suoraan ja mekin voimme olla avoimia keskenämme, niin mikäs siinä. Mutta jos toinen ei kertoisi totuutta millään kuin korkeintaan liian myöhään ja siten johdattaisi harhaan – tämä ei toimisi todellakaan ja viheltäisin pelin poikki samointein. Tulisi todellakin petetty olo siitä, että toinen antaisi ymmärtää tässä olevan muuta kuin se on ja vaikka niin ei sattuisikaan käymään niin on yksinkertaisesti väärin, ettei kerro näin merkittävää faktaa. Juuri siksi, ettei niin myös kävisi – se riski, kun olemassa, jos asiasta ei kerro.

  2. Asialla on toki yhtä monta näkökantaa kuin katsojaa. Summa summarum, kaikkea ei tarvitse ymmärtää vaikka asiaa ei tuomitsisikaan. Itse olen sitä mieltä, että olen kuitenkin niin helmi tsiksi, että en halua sell myself short parisuhteessa. Jos jollekin sopii tuntematta saavansa tikun lyhykäistä puolta ja kusettamatta itseään ilman, että tarvitsee selitellä valintojaa itselleen tai muille. Go for it.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *