Vuosi 2016 ei ollut sysimätä, koska…

Toimitus

Vuosi 2016, nyt riittää, lopu jo! Jaatko ajatuksemme, että tämä vuosi on ollut harvinaisen raskas? On ollut masentavia tuloksia kansanäänestyksissä, lamauttavia sotauutisia, pakolaiskriisejä ja uusnatsismin nousu. Puhumattakaan räpiköinnistä henkilökohtaisessa elämässä: hämmästyttävän montaa tuntuu koskettaneen tänä vuonna työpaikkaongelmat, ero, masennus tai vakavat sairaudet lähipiirissä. Ovatkohan taivaankappaleet jossain solmussa, koska 2016 on ollut harvinaisen kamala vuosi.

Mutta keskityttäisiinkö tänään miettimään myös hyviä asioita. Tapahtui vuonna 2016 nimittäin jotain hyvääkin! Kuten nämä asiat:
 

1. Tulevaisuus näyttää lihattomammalta eli lihan korvikkeet löivät läpi

Nyhtökaura, Härkis, Mifu, porkkala... Vuosi 2016 oli lihan korvikkeiden vuosi. Lihateollisuuden ympäristövaikutuksiin on vihdoin herätty ja kiinnostus kasvisruokaa kohtaan on kasvanut. Vuoden himotuin ruoka oli nyhtis, jota kansa metsästi kauppojen hyllyiltä kissoin ja koirin. Kasvisruoan kasvavasta arvostuksesta kertoo myös se, että nyhtökauran kehittäjät Reetta Kivelä ja Maija Itkonen kutsuttiin tänä vuonna Linnan juhliin.
 

2. Uutisia eläinmaailmasta eli jättiläispandat eivät enää ole uhanalaisia

Kiinan jättiläispandojen suojelutyö on tuottanut tulosta ja tänä syksynä Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto tiedotti, ettei jättiläispanda enää ole erittäin uhanalainen laji – ainoastaan vaarantunut. Tämän kunniaksi katsomme joululomalla kaikki Kung Fu Panda -elokuvat.
 

3. Nostalgia lohdutti eli vanhat ystävät palasivat ruutuun

Gilmoren tytöt, Bridget Jones ja Rimakauhua ja rakkautta. Tämän vuoden tv- ja elokuvatarjonta oli nostalgiantäytteistä. Ilahduttavan moni suosikkisarja palasi ruutuun ja jopa Harry Potter teki paluun. Tai no ainakin melkein. Uudessa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -kirjassa ja elokuvassa ei seikkaile itse Harry Potter, mutta Potter-fanit pääsivät näiden myötä palaamaan tuttuun taikamaailmaan. Mistä tämä kertoo? Kun nykyaika ahdistaa, palaamme menneisyyteen.
 

4. Pojat on poikia eli pojatkin saavat meikata

Amerikkalainen Cover Girl -kosmetiikkamerkki valitsi ensimmäisenä meikkimerkkinä mainoskasvokseen pojan, 17-vuotiaan James Charlesin. Taidokkaista meikeistään tunnettu Instagram-tähti todisti syksyllä olevansa täydellinen Cover Girl -kasvo, kun hän vaati saada uusia koulukuvansa. Syy? Ensimmäisessä kuvassa oli surkea valaistus. Uusintakuvauksiin Charles toi mukaansa oman valon, jotta kuvasta tulisi täydellinen ja hänen meikkinsä näyttäisi mahdollisimman hyvältä. Arvostamme vaivannäköä!
 

5. Olemme olemassa eli Suomi mainittu!

Tänä vuonna Suomi mainittiin useaan otteeseen ja tästä voimme kiittää upeita voimanaisiamme Almaa, Saara Aaltoa ja Sara Forsbergia. Eikä tässä kaikki! Muumitkin pääsivät Pariisin muotiviikoille ja säveltäjä ja kapellimestari Esa-Pekka Salosesta vitsailtiin Gilmoren tyttöjen uusissa jaksoissa.

Mitä hyvää sinun elämässäsi tapahtui tänä vuonna?

Teksti Mia Frilander
Kuva All Over Press


LUE MYÖS: Näistä asioista muistamme vuoden 2016. Norppakamera mainittu!

 

 

Kommentit

Mahdoton Nainen

Hate to be a party pooper, mutta vegeproteiinien käytön lisääntyminen ei näytä vaikuttaneen lihansyöntiin, vaan lihan kulutus on tänä vuonna jopa kasvanut. Kummallista kyllä.

paulahelena
ALUAP

Mulle 2016 on ollu ihan mainio vuosi, uus työpaikka, pari kivaa reissua, 5-vuotishääpäivä ja tietty toi mahassa kasvava pikkumies, joka tosin saapuu keskuuteemme vasta ens vuoden puolella <3

Laura Kangasluoma

Itse yritän pelastaa tämän vuoden menemällä ensi viikolla naimisiin. Katsotaan, miten käy. <3

Riiks (Ei varmistettu)

Yleisesti maailmantila ja Suomen ilmapiiri ja poliittiset päätökset huomioon ottaen vuosi oli aika blääh, mutta henkilökohtaisesti tää on ollut äärettömän KIVA (!!) vuosi. Oon saanut tehdä rakastamiani asioita ja saanut pari uutta ystävää, päässyt reissamaan ja jaksanut tämän pimeän ajankin paremmin kuin koskaan. Ensimmäistä kertaa vuodenvaihde ei ole sellainen "vaihtuis jo, haluan aloittaa puhtaalta pöydältä" -asia, vaan annan toki vuoden 2017 tulla ja näyttää, voiko se peitota tämän vuoden :---)

Kiti

Henkilökohtaisesti tää on ollut tosi kiva vuosi. Saatiin sukuun ihana pieni tyttö, matkusteltiin upeissa paikoissa ja oon viimein keksinyt, mitä haluan tehdä työkseni, mikä musta tulee "isona". Kurjiakin juttuja on tapahtunut, mutta enemmän hyviä. :)

Mariarau (Ei varmistettu)

Minulla ollut super kiva ja menestyksekäs vuosi. Helmikuussa aloitin yrittäjänä unelma-ammatissani,joten vuoteen on kuulunut hurjasti työtekoa mutta olen siitä kiitollinen että saan tehdä juuri sitä työtä mitä rakastan.:)

sss (Ei varmistettu)

Onpa KIVA, että edistätte positiivista ajattelua näinä synkkinä aikoina. Tänä vuonna parasta on ollut avoliittoon muuttaminen ihanan pojan kanssa ja se, että treenaaminen näyttää vahvasti jääneen elämäntavaksi.

Toimitus
Toimitus

Ihanaa kuulla, että monilla on ollut timanttinen vuosi! <3

emsy (Ei varmistettu)

Gilmore girlsien uudet jaksot oli kyllä ihania ja se loppukohtaus! KIVA

Sinimi (Ei varmistettu)

Ihanat matkat Lontoossa sekä New Yorkissa! Molemmat kaupungit ovat kyllä vieneet palan sydämestä :)) Töitä on ollut hyvin tarjolla sekä kotia saanut laitettua enemmän oman näköiseksi. Juhannus oli paras pitkiin aikoihin. Vietettiin pitkä viikonloppu isovanhempien rakkaalla mökille, jonne avopuolisonikin pääsi ensimmäistä kertaa &lt;3 Kiva vuosi on kyllä takana kohta :)

Heieerika (Ei varmistettu)

Tämä vuosi on ollut erityisen KIVA musiikin saralla. Erityisesti Mikko Joensuun albumit Amen 1 &amp; 2 ovat jääneet mieleen.

Miijaa (Ei varmistettu)

Nyhtis on kyllä ollut KIVA lisä kasvissyöjän ruokavalioon! Ihanaa vuotta 2017 koko Lilyn toimitukselle! :)

shelmis (Ei varmistettu)

Oma vuosi 2016 on ollut sillai aika perusKIVA. Yks parhaista jutuista oli tänä vuonna se, kun rohkaistuin aloittaa uuden harrastuksen, josta oon saanut tosi paljon!

smuutsis (Ei varmistettu)

Ihanan lohdullinen teksti. Ei tämä vuosi ollutkaan niin kamala, miltä se meinaa itselle tuntua. Omassa rakkaus("rakkaus)elämässä ei tapahtunut yhtään kivaa käännettä vaan jo valmiiksi huono suhde muuttui vain huonommaksi. Vuonna 2017 uskallan lähteä tästä suhteesta. Olkoon se minun uuden vuoden lupaukseni.

Rakastuin tänä vuonna, se on kiva juttu.

Anspa (Ei varmistettu)

Ompa kiva huomata, että kaikkien masentavien uutisten keskellä voi löytää myös niin paljon positiivisia juttuja, joista ammentaa iloa!

Tänä vuonna valmistuin yhdestä koulusta ja pääsin ensimmäisellä yrittämällä seuraavaan kouluun. Muutin myös uuteen ihanaan kaupunkiin ja olen saannut paljon uusia ja upeita ystäviä , jotka ovat tehneet ajastani uudessa kotikaupungissa unohtamatonta. On ollut kiva vuosi <3

Jannihei (Ei varmistettu)

Kaiken kaikkiaan ollut tosi kiva vuosi. Pitkä ja kiva loma. Ensimmäinen ulkomaanmatka yksin. (Barcelonaan, tosi kiva paikka.)
Uusi kiva työpaikka, taiteen parissa. Ja paljon uusia ihania kivoja ystäviä.

Neiti S. (Ei varmistettu)

Tämä vuosi on ollut erityisen kiva ja ihana, koska sain esikoiseni talvella. &lt;3 Jää varmasti omaan historian kirjaani.

Kommentoi