Vuosi 2016 ei ollut sysimätä, koska…

14.jpg

Vuosi 2016, nyt riittää, lopu jo! Jaatko ajatuksemme, että tämä vuosi on ollut harvinaisen raskas? On ollut masentavia tuloksia kansanäänestyksissä, lamauttavia sotauutisia, pakolaiskriisejä ja uusnatsismin nousu. Puhumattakaan räpiköinnistä henkilökohtaisessa elämässä: hämmästyttävän montaa tuntuu koskettaneen tänä vuonna työpaikkaongelmat, ero, masennus tai vakavat sairaudet lähipiirissä. Ovatkohan taivaankappaleet jossain solmussa, koska 2016 on ollut harvinaisen kamala vuosi.

Mutta keskityttäisiinkö tänään miettimään myös hyviä asioita. Tapahtui vuonna 2016 nimittäin jotain hyvääkin! Kuten nämä asiat:
 

1. Tulevaisuus näyttää lihattomammalta eli lihan korvikkeet löivät läpi

Nyhtökaura, Härkis, Mifu, porkkala… Vuosi 2016 oli lihan korvikkeiden vuosi. Lihateollisuuden ympäristövaikutuksiin on vihdoin herätty ja kiinnostus kasvisruokaa kohtaan on kasvanut. Vuoden himotuin ruoka oli nyhtis, jota kansa metsästi kauppojen hyllyiltä kissoin ja koirin. Kasvisruoan kasvavasta arvostuksesta kertoo myös se, että nyhtökauran kehittäjät Reetta Kivelä ja Maija Itkonen kutsuttiin tänä vuonna Linnan juhliin.
 

2. Uutisia eläinmaailmasta eli jättiläispandat eivät enää ole uhanalaisia

Kiinan jättiläispandojen suojelutyö on tuottanut tulosta ja tänä syksynä Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto tiedotti, ettei jättiläispanda enää ole erittäin uhanalainen laji ainoastaan vaarantunut. Tämän kunniaksi katsomme joululomalla kaikki Kung Fu Panda -elokuvat.
 

3. Nostalgia lohdutti eli vanhat ystävät palasivat ruutuun

Gilmoren tytöt, Bridget Jones ja Rimakauhua ja rakkautta. Tämän vuoden tv- ja elokuvatarjonta oli nostalgiantäytteistä. Ilahduttavan moni suosikkisarja palasi ruutuun ja jopa Harry Potter teki paluun. Tai no ainakin melkein. Uudessa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -kirjassa ja elokuvassa ei seikkaile itse Harry Potter, mutta Potter-fanit pääsivät näiden myötä palaamaan tuttuun taikamaailmaan. Mistä tämä kertoo? Kun nykyaika ahdistaa, palaamme menneisyyteen.
 

4. Pojat on poikia eli pojatkin saavat meikata

Amerikkalainen Cover Girl -kosmetiikkamerkki valitsi ensimmäisenä meikkimerkkinä mainoskasvokseen pojan, 17-vuotiaan James Charlesin. Taidokkaista meikeistään tunnettu Instagram-tähti todisti syksyllä olevansa täydellinen Cover Girl -kasvo, kun hän vaati saada uusia koulukuvansa. Syy? Ensimmäisessä kuvassa oli surkea valaistus. Uusintakuvauksiin Charles toi mukaansa oman valon, jotta kuvasta tulisi täydellinen ja hänen meikkinsä näyttäisi mahdollisimman hyvältä. Arvostamme vaivannäköä!
 

5. Olemme olemassa eli Suomi mainittu!

Tänä vuonna Suomi mainittiin useaan otteeseen ja tästä voimme kiittää upeita voimanaisiamme Almaa, Saara Aaltoa ja Sara Forsbergia. Eikä tässä kaikki! Muumitkin pääsivät Pariisin muotiviikoille ja säveltäjä ja kapellimestari Esa-Pekka Salosesta vitsailtiin Gilmoren tyttöjen uusissa jaksoissa.

kysymys_sininen_1.png

Mitä hyvää sinun elämässäsi tapahtui tänä vuonna?

Teksti Mia Frilander
Kuva All Over Press

LUE MYÖS: Näistä asioista muistamme vuoden 2016. Norppakamera mainittu!

 

 

Kommentit (19)
  1. Tämä vuosi on ollut erityisen kiva ja ihana, koska sain esikoiseni talvella. <3 Jää varmasti omaan historian kirjaani.

  2. Kaiken kaikkiaan ollut tosi kiva vuosi. Pitkä ja kiva loma. Ensimmäinen ulkomaanmatka yksin. (Barcelonaan, tosi kiva paikka.)
    Uusi kiva työpaikka, taiteen parissa. Ja paljon uusia ihania kivoja ystäviä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *