Ylläpito tiedottaa: kokeilemme uutta

Toimitus

Hei lilyläinen!

Testaamme Lilyn blogeissa uudenlaista sisällön keskellä sijaitsevaa mainosmuotoa. Tavoitteena on kehittää display-mainontaa, eli tutummalta nimeltään bannereita, vastaamaan paremmin sekä lilyläisten että mainostajien tarpeita.

Lilyn toiminta ja kehitys rahoitetaan mainonnalla, joten mainosten osuvuus, kiinnostavuus ja näkyvyys ovat meille olennaisen tärkeitä. Pyrimme siihen, että mitään mainontaa ei olisi sivuilla turhaan, vaan että jokainen mainospaikka toisaalta häiritsisi käyttäjää mahdollisimman vähän ja samalla näkyisi mahdollisimman monelle.

Voit antaa myös palautetta kokeilusta. A-lehtien vaikuttajamarkkinoinnin business manager Anna vastaa postauksen kommenttikentässä esitettyihin kysymyksiin 5.-7.9. välillä, ja käymme läpi kaiken testistä saadun palautteen. Ilman mainoksia Lilyssä ei siis pärjätä, mutta pyritään tekemään mainonnasta mahdollisimman hyvää kaikille!

Kehitysterveisin

Lilyn ylläpito

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Äh, pakko sanoa, että keskellä postausta oleva mainos häiritsee ja ärsyttää :/ Postauksen lopussa oleva mainos on ok :)

sallamanteri

Ainakin minua postauksen keskellä olevat mainokset häiritsevät. Mainokset katkaisevat postauksen, eikä postaus pysy hyvänä kokonaisuutena.

Mielestäni mainoksia voi olla joko postauksen alussa tai lopussa, mutta ei keskellä.

Torey
Näissä neliöissä

Mua kanssa ärsyttää tekstin keskelle pöllähtävä mainos. Se häiritsee lukemista ja katkaisee kirjoittajan jutun. Etenkin jos postauksessa on kuvia, on mainos siellä keskellä ihan typerä. Muualla sivulla mainokset olkoot.

Saana Väliheikki
LAVLI

Hei, olen pahoillani että joudun kirjoittelemaan ikäviä mutta tuo postauksen keskellä oleva mainospaikka on kyllä todella häiritsevä ja toivon että siitä luovutaan. En ole varma onko tuo mainospaikka käytössä myös teidän mobiiliversiossa ja toivon todella ettei ole, sillä siellä varmasti ainakin häiritsee tosi vakavasti käyttöä.

Jos mainospaikka jää testin jälkeen käyttöön, tulen todennäköisesti äänestämään "jaloillani". 

Riika V.
Koti Kumpulassa

Näyttää olevan mobiilissakin ja se on tosi surkea postauksen luettavuuden kannalta. Kauinkahan pitkä testi tässä on kyseessä?

Mainospaikka on tosiaan myös mobiilinäkymässä. Testaamme uutta mainospaikkaa tällä viikolla, ja käymme saadun palautteen ja kokemukset läpi ensi viikolla. Anna / Ylläpito

Torey
Näissä neliöissä

Ite käytän pääosin puhelimella ja tosi ärsyttävästi katkasevat koko tekstin!

Riika V.
Koti Kumpulassa

Sama homma!

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Voi harmi. Minuakin häiritsee keskellä kirjoitusta pomppivat mainokset. ​Toivottavasti niitä ei tulisi. ​Kirjoituksen lopussa tai yläpalkissa se on ihan ok, ei kiva, mutta ihan ok.

Kuitenkin, ihanaa kuulaan syksyn jatkoa toimituksen väelle! :)

Riika V.
Koti Kumpulassa

No tämäpä oli tosi tylsä "uutinen". Minua häiritsee ihan kamalan paljon juurikin nuo tekstin keskellä olevat mainokset. Jo nuo tuolla tekstin alussa olevatkin mainokset nostivat karvat pystyyn niin tämä on kyllä superhuono homma! Höh.

mkpk (Ei varmistettu)

Keskellä tekstiä olevat mainokset häiritsevät niin lukemista, kuin muutenkin. Luen blogeja oikeastaan vain iPadilla ja ongelma on myös se, että mikäli kuuntelen samaan aikaan Spotifyta, mainosten äänet pysäyttävät sen, mikäli mainoksessa siis äänet ovat. Todella rasittava bugi.

Mainonnan äänten pitäisi lähtökohtaisesti olla valinnaisia ja mainosten käynnistyä ilman ääntä. Kiitos, tämä oli tärkeä huomio ja palaute. 

Anna/ Ylläpito

Lumos

​Jos mainoksia aletaan laittaa minun tuottamani sisällön keskelle, blogi siirtyy toiselle alustalle. 

Ilmoitathan uuden osoitteen johon blogisi siirrät.

Lumos

Tietenkin ja ilmoitan (mahdollisesta) muutosta hyvissä ajoin. Tällä kertaa kukaan ei jää kyydistä. :)

vieras possu (Ei varmistettu)

Hienoa, iso kiitos! Sun tekstejä tulisi iso ikävä!

Nim. ed. kommentoija ei kirjautuneena, elikkäs possu

Suvi K.
Sisunainen

Minuakin blogien "postauskentässä" (otsikosta alkava ja postauksen loppuun päättyvä tila) olevat mainokset häiritseviä sekä lukijana että bloggaajana. Esimerkiksi kauniin kuvakollaasipostauksen tunnelma menee pilalle, jos jutun katkaisee kodinkonemainos. Heti postauksen alussa otsikon alla olevat mainokset taas hämmentävät siinä kohti kun postausta alkaa lukemaan, että mistäs se varsinainen juttu nyt alkoikaan. Mainoksille voisi olla selkeät omat kentät sivun ylälaidassa ennen blogisisällön alkua, sivupalkissa sekä varsinaisen sisällön jälkeen. Näin lukija hahmottaisi selvästi, mikä on bloggaajan tuottamaa sisältöä, ja bloggaaja itse voisi luottaa siihen, ettei huolella sommiteltu teksti katkea tylysti mainokseen.

Torey
Näissä neliöissä

Mulla tulee just parissa postauksessa kuvien väliin mainos. Kauheen kiva kun huulipunakuvien joukossa on yhtäkkiä vaippamainos! :'D

Riika V.
Koti Kumpulassa

Mietin tätä vielä lisää ja tulee sellainen kysymys mieleen, että eikö Lilyn toimitus haluakaan, että postauksia edes luetaan kokonaan? Kun eikös mainoksella, joka on sijoitettu postauksen sisälle tai alkuun ole tehtävänä kuitenkin ohjata lukija pois itse postauksesta?

Riika V.
Koti Kumpulassa

Ja siis todellakin ymmärrän miksi niitä mainoksia sivuilla on, mutta se, että ne lätkäistään postaukseen alkuun siihen otsikon alle, tai keskelle postausta, on tosi tympeä juttu!

Käytettävyyden kannalta olisi hienoa, mikäli pystyisimme pyörittämään Lilyä ilman mainontaa. Myös toimitus varmasti allekirjoittaisi tämän toiveen. Lilyn toiminta on kuitenkin mainosrahoitteista, ja mainonnan tavoittavuuden ja kannattavuuden vuoksi mainokset on tärkeä sijoittaa kohtiin, jotka tavoittavat lukijan katseen. Haemme kuitenkin mahdollisimman toimivaa ja vähän lukukokemusta häiritsevää ratkaisua, ja siksi teiltä Lilyn aktiivikäyttäjiltä saatu palaute onkin niin tärkeää. Anna/ Ylläpito

Riika V.
Koti Kumpulassa

Sehän on tottakai selvää, että mainoksia tarvitaan. Varmasti vähintään yhtä selvää on se, että mainoksen paikka postauksen keskellä on se kaikista surkein postauksen luettavuuden ja Lilyn käyttömukavuuden kannalta!

nm (Ei varmistettu)

Olen huomannut omalla kohdallani tuon postauksen keskelle lävähtävän mainoksen toimivan juuri päinvastoin kuin on tarkoitus. Syvennyn lukemaani tekstiin melko intensiivisesti ja jos/kun huomaan tekstin katkeavan mainoskuvaan, scrollaan välittömästi ohi enkä yleensä edes rekisteröi mitä mainoksen sisällössä oli. En halua pilata lukunautintoani keskittymällä kesken kaiken täysin postaukseen liittymättömiin asioihin.

Mikäli jostain syystä satun tekstin keskellä olevaan mainokseen kuitenkin pysähtymään, saatan pahimmassa tapauksessa ärsyyntyä mainostajalle mikäli kuva ei sovi yhtään tekstin tunnelmaan/teemaan/omaan sen hetken kiinnostukseen/kuun ja auringon asentoon "Jaa että ihanko tällaisen rytkyn takia mulla nyt katkesi ajatusvirta tuohon kirjoittajan tekstiin?" Vaikka toisessa yhteydessä mainostajan tuotteet kiinnostaisivatkin. Postauksen lopussa mainokset sen sijaan toimivat kohdallani tehokkaammin. Tai mikä vielä parempi, sivuston taustakuvana kuten joskus taannoin oli se H&M mainos(video?).

Huh, tulipas melkoinen kilometriavautuminen :D

ee (Ei varmistettu)

Mainos keskellä postausta? Ei kiitos. Pahimmillaan mainos katkaisee jonkun ison avautumisen tai uutisen kertomisen kesken ja singauttaa lukijan ajatuksen hetkeksi aivan muualle. Hyviä blogitekstejä luetaan kokonaisuuksina kuvineen kaikkineen. Kurjaa, jos "lahjapaketin" sisältä löytyy jotain ylimääräistä. Mieluiten mainokset kuuluvat blogitekstien alkuun tai loppuun, bannereihin ja sivupalkkeihin, ja jos pakko, niin harvakseltaan vaikka "tämä on mainos, siirrytään sivulle x sekunnin kuluttua" tyylisesti. Ymmärrän, että mainonta on oleellinen osa tämän blogiyhteisön rahoittamista, mutta keskellä oleva mainos todellakin häiritsee, varsinkin jos kirjoittaja ei pääse määrittämään mihin kohtaa se pakollinen mainos pistetään.

On ymmärrettävää, että mainokset pitävät sivustoa yllä, mutta olen täysin samaa mieltä muiden kommentoijien kanssa. Blogien idea on juuri postauksessa jonka kirjoittaja on suunnitellut kokonaisuudeksi. Juttu keskeytyy ja lukijaa hämmentää. Mainoksien olemassa olon syyn ymmärtää, mutta alkaahan tässä väsymään siihen, että jokaisella sivulla pomppaa silmien eteen "väkisin" mainoksia. Jos ne ovat sulassa sovussa sivulla, silloin niitä tulee katsottua. Joskus ärsytyskynnys nousee niin, etten ainakaan klikkaa mainosta periaatteesta. Tästä ei hyödy sitten enää kukaan. Toivottavasti keksitte hyvät ratkaisut asialle.

sharks
by a mile

Heippa! Valitettavasti oon samaa mieltä kuin aiemmat kommentoijat. Ymmärrän, miksi mainoksia on ja pitää olla, mutta mielestäni niiden paikka on muualla kuin keskellä postauksia.

Kirsikka W.

Minäkin komppaan edellisiä. Keskelle tekstiä tungettavat mainokset ovat mielestäni vähintään ärsyttäviä, joskus jopa raivostuttavia. Ne ovat myös yksi syy sille, minkä takia en voi olla käyttämättä mainostenesto-ohjelmaa. On jopa hieman alentavaa pilata bloggaajan työn tulos sijoittamalla mainos keskelle tarkoin harkittua kokonaisuutta. Se on vähän kuin taideteoksen pistäisi keskeltä kahtia, ja sijoittaisi mainoksen puoliskojen väliin. Ei hyvä.

 

 

marjapilami

Kiitos kun kuuntelette meitä!

Mäkään en tykkää yhtään, huolettaa etenkin että mun uudemmat lukijat (jotka eivät välttämättä ole Lilyn mainospaikkoihin tottuneita saatika blogiini vielä kiintyneitä) häippäsee pysyvästi kun se näyttääkin nykyään tältä :(

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Jätän tämän yli vuosi sitten julkaistun videon ihan vaan tähän.

Lumos

KIITOS!

Kiti

Meinasinkin kommentoida, että pitääkö kutsua taas Hitler paikalle. :D 

Luulin, et tää mainosasia tuli viime kerralla jo selväksi!

jermia
Itärajapakolainen

Ajattelin juuri tulla linkkaamaan samaa, Hitler ei edelleenkään tykkää...

Iidaafel
Iidan matkassa

Komppaan edellisiä kommenttejä, en tykkää yhtään mainoksesta keskellä tekstiä. Katkaisee tekstin ja on tyylittömän näköinen. Mainokset alkuun tai loppuun :)

jennajohannasi
Pirtti

Niistä mainoksista siellä jutun keskellä luulis olevan enempi haittaa kun hyötyä, koska ne ärsyttää niin paljon, että moni vaan jättää käymättä Lilyssä jatkossa. Teksteistä tulee sekavia ja kaikki lukijat ei varmasti tiedä, ettei bloggaaja itse voi vaikuttaa siihen, mitä mainoksia hänen tekstiensä lomassa näkyy.

Sivubannerissa tai jutun yllä/alla (ei kuitenkaan postauksen otsikon alla/ennen "loppusydäntä" kuten nyt on ollut) tai sit sivun "päälle hyppäävät" mainokset ärsyttää vähiten.

Täytyy valitettavasti sanoa, että itekin oon miettinyt vaihtoa toiselle blogialustalle kun noi mainossijoittelut on ollut nyt niin kökköjä :/

Ei tähän onnistuis mikään valinnaisuus et vois vaik maksaa pientä kuukausimaksua alustasta jolla sais oman sivun mainoksettomaksi..? Tottakai jotenkin pitää tämä ihana yhteisöllinen alusta rahoittaa, mut noi postauksen sotkevat mainokset tökkii ihan todella todella paljon.

M.
Avec Mari

Tämä on tosi harmillinen juttu, joka vaikuttaa oleellisesti blogien sisältöön ja ulkoasuun. Mielestäni jokaisella pitäisi kuitenkin olla oikeus valita haluaako kaupallistaa bloginsa vai ei, ja millaista sisältöä haluaa blogissaan näyttää.

Valitettavasti yhdyn edeltäjään: Oman domainin alla tätä ongelmaa ei ainakaan olisi. Harmillista toki olisi jättää ihana Lily ja kaikki sen kanssasisaret :/

Anna Vihervaarasta

Mietin juuri tätä samaa.:( 

Vierailija (Ei varmistettu)

Muutenkin jo teidän blogialustanne valinta on bloggaajalle vähän hölmö valinta - että tekee työtä, ilmaiseksi, antaa toisten niittää sen mainostulot ja lisäksi luovuttaa oikeuden teksteistä A-lehdille. Mutta että vielä mainokset katkaisevat tekstin. Tulee mieleen, että seuraavaksiko Lily sitten sanoo että okei no ei sitten tällaisia mainoksia - JOS maksat siitä että saat kirjoittaa meille?

Kiti

Juuri näistä syistä lopetin bloggaamisen Lilyssä.

Nettanen

Blogialustan valintaan olisi ehkä pitänyt käyttää enemmän aikaa silloin aikoinaan. Hmmmm...

Maijaliisa

Mietin tällä hetkellä aivan samaa... Ihastuin blogialustaa valitessani Lilyn freesiin ja käyttäjäystävälliseen olemukseen, mutta tämä mainostaminen postauksen keskellä on kyllä tosi huono idea. Muutenkin mainoksia alkaa olla jo aivan liikaa. Toisaalta en edes tiedä sopiiko koko blogini Lilyn imagoon ollenkaan. Olen jo pidemmän aikaa pohtinut blogini siirtämistä, jatkan pohdintaani.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen samaa mieltä, että bloggajan tuottaman tekstin välillä oleva mainos ei toimi ja pilaa itse tekstin, mutta toisaalta kai bloggaajat ovat itse valinneet tämän alustan ja tietävät, että alustalla on mainoksia, joista eivät itse hyödy. Moni uusi ja vanhakin blogi saa kuitenkin tällä alustalla helposti uusia lukijoita, joten on tässä alustassa puolensakin. Itse tulen usein lukemaan tänne satunnaisia blogeja ja osa päätyy sitten säännölliselle lukulistalle.

ginty
gg and the moon

Yhdyn kaikkiin edellisiin kommentoijiin. Tietysti mainostuloja on saatava, mutta keskellä postausta se nyt vaan on mautonta. Ärsyttävää sekä lukijana, että bloggaajana, kun tekstin kokonaisuus ja siitä syntyvä fiilis katkaistaan kesken kaiken. Muutenkin koko tekstikenttä on ympyröity erilaisilla mainoksilla - ylä-ja alabanneri on ok, mutta ne eivät kuulu postauksen sisälle.

Riika V.
Koti Kumpulassa

Kaikissa Lilyn blogeissa ei muuten ole näitä keskellä-tekstiä-mainoksia. Onko siis niin, että ammattibloggaajien blogeihin ette niitä laita?

Torey
Näissä neliöissä

Kato prkl! 

Riika V.
Koti Kumpulassa

Hmmm...

Torey
Näissä neliöissä

Mun piti yks mulle tärkeä postaus laittaa tällä viikolla. Mutta en tasan julkaise sitä niin kauan kun mainokset pilaa sen. 

Riika V.
Koti Kumpulassa

Tosi kurja juttu! :/

Torey
Näissä neliöissä

 

 

HEETKONEN! Miksi tää kysyy tän ku teen postausta tai kommentoin. Mä olen kirjautunut sisään!

Riika V.
Koti Kumpulassa

Niin se kysy multakin!

Minnea
Minnean muruja

Miten tämän captchan saa pois! Tää on ihan hirveä!

Pages

Kommentoi