Ysärikengän paluu - uhka vai mahdollisuus?

Toimitus

1990-lukunostalgian vyöry hyökyy vaate- ja meikkitrendeissä. Inspiraatiota haetaan nyt ysärikuvastosta ja kirpputoreilta.

Tämän syksyn mallistoissa nähtiin kenkiä, jotka saattavat näyttää monen silmään pelottavan tutuilta: 1990-luvun kurvikkaat korot ja monen sentin platot ovat tekemässä jälleen paluuta.

Lontoon klubiskenestä valtatrendiksi nousseet superkorkeat platform-kengät ovat inspiroineet tällä sesongilla niin Marnin, Pradan kuin Miu Miukin suunnittelijoita. Kenkämalli hakee esikuvaansa myös 1970-luvun diskokengistä.

Nyt seuraa hyviä uutisia! Tämän trendin kohdalla ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Kirpputorit pursuavat aitoja ysärikenkiä, ja löytöjä voi tehdä myös omasta tai läheisten kenkäkaapeista.

Kannattaa kuitenkin tarkastaa käytetyn kengän kunto ja malli. Vaikka trendi tekee paluuta, liika autenttisuus ei tässä tapauksessa ole toivottavaa. Tarkoituksena ei ole hypätä ajassa takaisin, joten tarkista ainakin koron leveys. Tällä sesongilla korko pysyy vielä maltillisen kapeana. Pidä silmällä erityisesti myös värejä ja materiaaleja yhdisteleviä malleja ja ota mallia vaikkapa Marnilta.

Parikymppisten sukupolvelle ysäriestetiikka voi olla jännä muistuma lapsuudesta, mutta nuoruuttaan lamavuosikymmennellä viettäneelle platformit saattavat olla vielä turhan tuoreessa muistissa.

Vai miten on:

Iskevätkö spaissarikengät vai onko vielä liian aikaista?

Teksti: Laura Paananen, joka miettii minne on kadottanut vuonna 1997 Englannista hankkimansa kiiltonahkaiset klubikengät

Kuvat: Etsy ja Style.com

Kommentit

Laurella
Pilkku otsassa

Ei, apua, mulla olis tollaset neonvihreät, joissa on varmaan 20 sentin korot. Nahka (tai "nahka") on vähän helmiäismäistä. Pitäisköhän kaivaa esille...  Juuri alkukesästä niitä ihastelin ja mietin, että josko niitä kehtaisi joku päivä ulkoiluttaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

kamalaa! hyi.
:D

SOR

eieieiii :D en oo läheskään vielä valmis noitten uudelleen tulemiseen!

nansk

Voi ei. Toivoin, ettei tähän tultaisi takaisin :D

Vierailija (Ei varmistettu)

"Parikymppisten sukupolvelle ysäriestetiikka voi olla jännä muistuma lapsuudesta, mutta nuoruuttaan lamavuosikymmennellä viettäneelle platformit saattavat olla vielä turhan tuoreessa muistissa."
Amen! En voisi enempää samaistua tähän! Vaikeaa nähdä lama-ajan muoti- ilmiöissä mitään mitä haikeudella muistella. Asun Englannissa ja itseasiassa kammottaa tämä ysäriestetiikan uusi aalto ihan kokonaisuudessaan. Onneksi kauheimmat navajo-printit menivät jo pois muodista mutta jännityksellä odotan mikä ankeus nostetaan framille seuraavaksi. Spaissarikengät jos toisetkin olen jo täällä nähnyt, tutteja ja trolleja kauhunsekaisin fiiliksin siis jo odotellessa...

eveliina
Kult!

Ha, ennen kuin päädyin tänne, kerkesin postata tämän: http://www.lily.fi/juttu/valikevennys-blogiparhautta

90s = parasta, ainakin allekirjoittaneen 25-vuotiaan mielestä. Jes.

Kommentoi