Ystävänpäivän kunniaksi: parhaat vinkit ystäväporukan viikonloppureissuun

ystävyys2.jpg

Yksi syy on ylitse muiden: ystäväporukan viikonloppumatkaan kannattaa satsata kuin polttareihin, sillä ystävyytenne on todennäköisesti kestänyt pidempään kuin monen avioliitto. Oli kohteenne mikä tahansa, hyvin valmisteltu matka ystävien kesken on puoliksi tehty. Kun näkee etukäteen hieman vaivaa, koko reissu voi olla yhtä kohokohtaa.

Tässä muutamia täsmävinkkejä hyvään reissuun:
 

1. Fiilistelkää kohdetta

Kun olette päättäneet matkakohteen ja ajankohdan, viettäkää hyvissä ajoin ennen reissua yhdessä ilta, jonka tarkoituksena on suunnitella tulevaa ja samalla virittäytyä tunnelmaan.

Jos edessä on samppanjalaseja kilisevä kulttuurimatka Pietariin tai korkeiden korkojen juhlareissu Moskovaan, käykää ensin yhdessä viemässä viisumihakemukset idänreissuja hoitavaan matkatoimistoon ja paistakaa sen jälkeen iso kasa blinejä. Taustamusiikkina voitte soittaa mieltymystenne mukaan Alla Pugatšovan Million rosesia tai Tšaikovskin Joutsenlampea.

Porvoo-visiittiin orientoituminen puolestaan käy maistelemalla sokkona eri valmistajien suklaita. Ujuttakaa valikoimaan myös porvoolaisen Brunbergin tuotteita, kuten joulupöydästä tuttuja sinikääreisiä tryffeleitä. Niitä ja Brunbergin suukkoja voi reissulla hamstrata edullisesti Vanhan Porvoon myymälästä.
 

ystävyys1.jpg

2. Keksikää ohjelmaa

Polttareissa parasta on se, että pääsee yllättämään juhlakalun. Onneksi yllätyksiä voi järjestää, vaikkei ketään saateltaisikaan avioliiton satamaan. Voitte sopia, että kukin matkaseurueesta suunnittelee pienen ohjelmanumeron, joka paljastuu muille vasta paikan päällä.

Yksi voi esimerkiksi pakata mukaan kynsitarvikkeensa ja järjestää seurueelle manikyyrihetken. Toisen tehtävänä voi olla pienten kuohuviinipullojen piilottaminen muiden matkatavaroihin ja kolmannen hommana valmistella matka kohteeseen liittyvä tietokilpailu.

Hauska idea on myös listata viikonlopulle pieniä tehtäviä porukan omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Lontoossa voi pelata brittikliseebingoa, jossa bongaillaan sateenvarjoja, kaksikerroksisia busseja ja kolmioleipiä hotkivia pukumiehiä. Tampereella haasteeksi sopii aina yhden jääkiekkoilijan nimeäminen jokaisen kerroksen kohdalla, kun 25-kerroksisen Tornihotellin hissi kuljettaa huipun näköalabaariin. Itänaapurissa hommana on opetella kirjoittamaan oma nimi kyrillisin kirjaimin.
 

ystävyys3.jpg

3. Ikuistakaa koko joukkonne

Sen sijaan, että kaikki räpläisivät älypuhelimiaan läpi reissun, tallentakaa matkanne vanhalla kunnon kertakäyttöfilmikameralla. Paperikuvista saa koottua hauskan albumin kommentteineen, ja kuvat voi myöhemmin skannata muiden ihailtaviksi Facebookiin.

Satsatkaa yhteiskuviin ja ottakaa ilo irti siitä, että koko porukka on koossa ja irti arjen kiireistä. Niin Euroopan suurkaupunkien kuin koto-Suomenkin rautatieasemilla on valokuva-automaatteja, joissa neljä mustavalkokuvaa saa parilla eurolla. Tunkekaa koppiin rohkeasti, sillä parhaissa kaverikuvissa on aina vähän ahdasta.

 

Teksti: Lena Nelskylä
Kuvat: All Over Press
Teksti on osa juttua, joka on julkaistu Trendissä.

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *