Ladataan...
Toimitus

Muotitietoiset elokuvissa kävijät ovat saattaneet panna merkille viime viikolla ensi-iltaan saapuneen Nälkäpeli - Vihan liekit -elokuvan näyttävän puvustuksen (lue arvio täältä).

Elokuvan puvustuksesta voi bongailla muotinimiä aina Alexander McQueenista nouseviin nuoriin suunnittelijoihin. Elokuvan puvustaja Trish Summerville paljasti The Cutille, että huippumuotitalojen houkutteleminen mukaan elokuvaan ei ollut aivan yksinkertainen tehtävä. Fantasiamainen puvustus näyttelee suurta roolia Nälkäpeli-elokuvien maailmassa, ja Summerville joutuikin vakuuttelemaan muotisuunnittelijoita ja PR-ihmisiä siitä, että homma hoidetaan tyylillä. “Tein pienen presentaation, jossa selitin tarinan ja rakentamamme visuaalisen maailman”, Summerville kertoo The Cutille.

Elokuvan todelliseksi pukukuningattareksi nousee Elizabeth Banksin näyttelemä Effie Trinket, jonka yllä nähdään muiden muassa näyttävä kattaus Alexander McQueenin asuja. Yksi asu oli Trish Summervillen silmissä kuitenkin yli muiden. Eräässä kohtauksessa Effien yllä nähdään perhosilla vuorattu Alexander McQueenin kevät 2011 -malliston mekko, joka on todellisuudessa valmistettu maalatuista sulista.

“Kun kuvasimme kohtausta, jostain ilmestyi kaksi perhosta ja lensi kohti Effien mekkoa”, Trish Summerville muistelee.

Summerville itse käytti eniten aikaa Nälkäpelin urheiluasujen suunnitteluun ja testaamiseen.

Teksti: Laura Paananen, joka kehitteli elokuvaa katsellessaan oman “Bongaa McQueen” -juomapelin

Lähde: The Cut

Kuva: Lionsgate 2013

Ladataan...
Toimitus

Jäikö kahvinkeitin päälle? Menikö ovi varmasti lukkoon? Pitäisikö tarkistaa? Tarkistamiseen jää helposti koukkuun, kuten myös käsien pesuun, parillisiin määriin tai siivoamiseen. Esimerkiksi Puutalobabyn Kristaliina on paljastanut olevansa yllättävän neuroottinen siisteysasioissa – tosin valikoivasti.

Teemme Trendiin juttua neurooseista ja pakko-oireista ja haluamme kuulla sinun kokemuksesi.

Oletko löytänyt itsesi pyyhkimästä keittiönpöytää viidettä kertaa tunnin sisään? Tarkistatko keittiön laitteita vaikkeivät ne edes olleet päällä? Viritätkö iltaisin aina kolme herätyskelloa siltä varalta, että joku niistä pettäisi? Tai onko sinulla muita pinttyneitä tapoja, jotka tuntuvat enemmän tai vähemmän neurooseilta?

Auta meitä jutunteossa ja jaa neuroosisi kommenteissa tuolla alla. Kommenttisi ja nimimerkkisi saattaa päätyä juttuun.

Jos haluat mieluummin vastata sähköpostitse, niin voit lähettää viestin osoitteeseen aurora.airaskorpi (at) gmail.com.

Teksti: Aurora Airaskorpi, jonka on aina kotoa lähtiessä pakko tarkistaa, ettei liesi jäänyt päälle. Joskus jopa kahdesti.

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus

 

Ladataan...
Toimitus

Kuluneella viikolla lilyläiset ovat ahkerasti ripustelleet jouluvaloja. Tuiketta tähän pimeään marraskuuhun kaivataankin!

Poimimme blogeista 3+1 kertaa jouluvalot perjantaitanne valaisemaan.

Toimituksessa innostuttiin näistä niin, että huomenna taitaa olla aika kipaista kauppaan hakemaan oma valosarja.

1. Ihanassa A&A at Home -sisustusblogissa ripustetaan paperisia tähtivalosarjoja tuomaan kotiin sekä valoa että pilkahdus jouluisenpunaista väriä. Näyttää hurmaavalta!

2. Change is good -blogissa valot ripustetaan taulun ympärille ja keittiön pöydällä nököttävään kauniiseen lasipurkkiin. "änä vuonna päätin laittaa jouluvalot ystäväni Marika Halosen maalaman taulun ympärille. Minusta taide pääsee hyvin oikeuksiinsa näin", tuumaa Milliina.

3. Keski-Euroopan vanhat kaupungit tunnetaan joulumarkkinoistaan, ja Matkalla äidiksi -blogissa jouluvaloja on käyty ihastelemassa Salzburgissa. Lue kuulumiset kaupungista täällä! 

Eikä valojen loistoa ihaillakseen tarvitse lähteä merta edemmäs glögille. Elämäni palasia -blogissakin muistutetaan:

"Olen parina iltana koulusta tullessani hymyillyt yksikseni Helsingin kauneudelle ja tuntenut itseni samalla ihan pöpipääksi. Toisaalta on ihana huomata, etten tarvitsekaan kesää ja lämpöä ollakseni iloinen, vaan pimeiden kuukausien jälkeen vain kaupunginkin valot saavat sen aikaan."

Valoisaa perjantaita!

Ladataan...

Pages