Ladataan...
Toimitus

Eläinkuosit palaavat trendikartalle tasaisin väliajoin. Tänä vuonna on lupa odottaa eksoottisten villieläinprinttien paluuta katukuvaan. Joukkoon saattaa eksyä myös hieman kotoisampaa lehmäkuosia. Tutut tyyli-ikonit näyttävät mallia, kuinka villit eläinkuviot taipuvat arkikäyttöön.

Olivia Palermo yhdisti lounasreissullaan mustavalkoisen leopardihameen arkiseen neuletakkiin. Pienikokoisen printin ja mustan yläosan yhdistelmä loi asuun hillityn tunnelman. Väriä kokonaisuuteen toivat trendikäs viininpunainen lierihattu ja oranssi käsilaukku.

Laulajatar Brandy luotti omassa asussaan värien voimaan. Kenzon kevätmallistosta tutut eläinprintit hehkuivat oranssin ja turkoosin sävyissä. Mielenkiintoa asuun toivat yläosan koristeompeleet. Kokonaisuuden kruunasi asun väri- ja printtimaailmaa toistavat korkokengät.

Kumpi tähtösistä kantoi eläinprinttinsä paremmin, arkisen hillitty Olivia vai villi ja värikäs Brandy?

Teksti: Laura Paananen, joka lähtee nyt Olivian kelkkaan, vaikka eipä tuo Kenzokaan Brandyn yllä hullummalta näytä

Kuvat: Splash News

Ladataan...
Toimitus

Pysähdyimme tänään erään erityisen koskettavan uuden palstan ääreen. Tints kertoo täällä uudella palstallaan elämästään rintasyövän kanssa. Lue kirjoitus täällä ja ryhdy palstan seuraajaksi. Me ainakin haluamme tietää seuraavat käänteet.

"Tasan kuusi viikkoa sitten, ystävänpäivänä, mä sen möykyn löysin. --- Lääkäriaika seuraavalle maanantaille. Sitä seuraavalle päivälle mammografia, ultra ja biopsia. Tulokset siitä viikon päästä. Kolme viikkoa sitten mun oikea rintani poistettiin kokonaan, samalla lähti imusolmukkeita kuutisen kappaletta. Nyt odotan tiistaita, jolloin tapaan kirurgini ja saan kuulla tuomion syövän laadusta ja mahdollisista jatkohoidoista."

Muistutammekin kaikkia lilyläisiä tutkimaan rintansa säännöllisesti. Esimerkiksi tältä sivustolta löydät ohjeita tutkimiseen ja myös siihen, mitä teet, jos löydät rinnastasi kyhmyn tai poikkeaman.

Näin tutkit rintasi tunnustelemalla (Lähde: promama.fi):

  1. Tunnustele molempia rintojasi selinmakuulla, rinta latteana ja rintakehän päälle levittäytyneenä.
  2. Isorintaisen on hyvä panna tyyny tueksi kyljen alle. Näin rinta levittyy paremmin rintakehälle ja sitä on helpompi tunnustella.
  3. Painele rintaa napakasti, kehämäisesti sormet suorina koko kämmenellä.
  4. Kokeile tuntuuko kyhmyjä tai kovettumia.
  5. Tuntuvatko rintasi samanlaisilta kuin aikaisemmin?
  6. Tunnustele koko rinta käsi ojennettuna ensin pään yli, sitten käsi suorana sivulle ojennettuna ja lopuksi käsi vartalon myötäisesti ojennettuna. Näin tavoitat mahdollisimman monta rintarauhaslohkoa. Tunnetko kovettumia tai kyhmyjä? Jos tunnet kyhmyn, varmista se painamalla sitä varovasti sormilla. Arvioi miltä se tuntuu. Arvioi tuntuvatko rintasi samanlaisilta kuin kuukausi sitten.
  7. Kainaloiden ja soliskuoppien tunnustelu on paras jättää terveydenhoitajan tai lääkärin tehtäväksi. Niissä tuntuvat imusolmukkeet voivat olla suurentuneet hyvin monesta eri syystä: Mm. nielun alueen tulehdukset ja fyysinen voimakas rasitus käsivarsien ja rintakehän alueella voivat aiheuttaa imusolmukkeiden suurentumisen.

Lue täältä lisää rintojen tutkimisesta.

Oletko mukana haasteessamme ja muistat tutkia rintasi tässä kuussa?

Ladataan...

Pages