Ladataan...
Toimitus

Klikkaa tiesi näihin Lilyssä tällä viikolla julkaistuihin juttuihin, saatat sivistyä. Tällä viikolla opimme muun muassa:

 

1. Miten tehdään terveellistä Nutellaa

Raakasuklaa on monille tuttu juttu, mutta tiesitkö, että raakakaakaosta saa tehtyä kaikkea muutakin ihanaa? Kokeile vaikka Kukkia ja kakkuja -blogin taivaallisen kuuloista raakasuklaista hasselpähkinälevitettä. Ohjeet löydät täältä.

 

2. Miksi sisäisen äänen kuuntelu ei kannata

Keskiviikkona ilmestyvässä maaliskuun Trendissä on juttu siitä, että – toisin kuin aina toitotetaan – oman sisäisen äänen kuuntelu ei välttämättä kannata. Syynä on yksinkertaisesti se, että sisäinen ääni on usein väärässä. Tämän huomasi kuluneella viikolla myös Mintulle mies 2014 -blogin saimah, joka koki erään varsin valaisevan ja silmiä avaavan hetken. Lue postaus täällä.
 

3. Mikä kaikki muuttuu, kun äiti palaa töihin

Luonnollisesti aika monikin asia, huomasi Inkerin vikaa -blogin Sanna Inkeri. "Nahkavekkari on vaihtunut kännykän herätyskelloon, joka herättää jo ennen pienokaisia. Trikoopaidat ja toppahousut ovat vaihtuneet astetta asiallisempaan vaatetukseen, jalkineiden mukavuus on vasta toissijainen ominaisuus. Ruokakulut ovat pienentyneet, kauppareissut harventuneet." Lue koko (pitkä!) listaus täällä.

 

4. Mitä tehdä viikonloppuna Turussa

Turku, tuo Suomen paras kesä-, ravintola- ja muukin kaupunki, hemmottelee viikonloppuvierailijaa vielä tänä viikonloppuna takuulla kokemisen arvoisella näyttelyllä. Keittiössä, kaupungissa -blogin Jaana K kävi katsastamassa näyttelyn ja kirjoittaa kokemuksestaan täällä.

 

5. Mikä on viikon paras käännössanahirviö

Tätä ei voi selittää. Klikatkaa Laura de Lillen blogiin eli tänne ja kokekaa se itse!

 

Kuvat: Kukkia ja kakkuja, Keittiössä, kaupungissa ja Inkerin vikaa

Ladataan...

Ladataan...
Toimitus

Alexa Chung jos kuka tietää miten muotiviikkojen hulinoista selviää kunnialla. Nyt tyyli-ikoni on jakanut Lontoon muotiviikkojen selviytymisvinkkinsä Voguelle hauskan videopäiväkirjan muodossa. Mikäli siis suuntanasi ovat maailman muotiviikot, pidä mielessäsi ainakin nämä Chungin niksit:

1. Älä unohda näytöskutsua kotiin

Tämä lienee se tärkein vinkki, sillä muutoin saattavat jäädä muotinäytökset näkemättä. Ovimiehet eivät muotiviikoilla anna armoa kutsuttomille vieraille. Eivät edes siinä tapauksessa, vaikka nimesi olisi Alexa Chung.

2. Tutustu ovimiehiin

Yllä mainitusta syystä muotiviikoilta onkin hyvä löytää niin sanottu luotto-ovimies, joka pelastaa sinut pälkähästä silloinkin, kun se kutsu unohtui kotiin.

3. Muista syödä

Päivät muotiviikoilla ovat pitkiä ja kiireisiä. Siksi on hyvä muistaa syödä säännöllisesti. Tämäkin asia tosin hoituu näppärästi muotinäytösten lomassa tarjolla olevia herkkuja maistellen. Suosittuja välipaloja ovat erityisesti muotiaiheiset pikkuleivät ja muuta makeat suupalat. Viherpirtelöiden pariin voikin sitten palata taas muotiviikkojen jälkeen.

4. Ystävysty kuljettajasi kanssa

Maailman metropoleissa järjestettävillä muotiviikoilla kuluu paljon aikaa autossa istuen ja muotinäytöksestä toiseen matkustaen. Jotta aika ei käy pitkäksi, onkin hyvä tehdä tuttavuutta autonkuljettajan kanssa.

5. Muista käydä pissalla aina, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus

Koska aikataulut ovat tiukkia ja välimatkat joskus pitkiä, kannattaa vessamahdollisuuteen tarttua aina kun tilaisuus tarjoutuu. Sitä paitsi näytöksissä usein tarjoiltava samppanja alkaa jossain vaiheessa kuitenkin etsiä tietään ulos elimistöstä.

+1. Juo vain samppanjaa ja pinkkejä cocktaileja

Vaikka muotiviikoilla voi joskus olla hektistä, kannattaa ainutlaatuisesta tunnelmasta silti yrittää myös nauttia. Ja sehän onnistuu parhaiten samppanjalasi kädessä tai pinkki cocktail huulilla.

Kurkkaa myös muut Alexa Chungin vinkit oheisesta videosta.

Teksti: Laura Paananen, joka yrittäisi kuitenkin kaiken samppanjan ja pinkkien cocktailien lomassa juoda aina välillä myös hieman vettä

Lähde: Vogue UK

Kuva: Alexa Chung Instagram

Ladataan...
Toimitus

Eduskuntavaalit lähestyvät ja me kaikki tietysti äänestämme, eikö niin?

Täällä saitilla ja myös lehden puolella Trendissä aiheet kukoistavat laidasta laitaan: arjen kevyiden oivallusten ohella käymme myös aktiivista yhteiskunnallista keskustelua milloin palkkatasa-arvosta, päivähoidosta tai masennuksen hoidosta Suomessa. Aiheista moni puhuttaa myös tämän kevään eduskuntavaaleissa, ja siksi halusimme nostaa vaalit esiin kunnolla.

Siispä täällä toimituksen blogissa alkaa ensi maanantaina haastattelusarja eduskuntavaaliehdokkaille. Valitsimme 16 mielenkiintoista ehdolla olevaa naista eri puolueista ja eri puolilta Suomea. Kaikilta ehdokkailta kysyimme samat 10 kysymystä, jotka toivon mukaan helpottavat meitä kaikkia miettimään, mitä viime kädessä omalta ehdokkaaltamme haluamme.

Pyysimme kultakin haastattelemaltamme ehdokkaalta myös kuvan yhdestä omistamastaan kenkäparista. Valitsimme juttua kuvittamaan juuri kengät, koska ne symboloivat ehdokkaan matkaa kohti eduskuntaa – ja koska hashtaginä #vaalikenkä oli meistä juuri sopivan kummallinen. :) Toivomme, että ehdokas pystyy valitsemiensa kenkien tarinan avulla kertomaan jotain itsestään, arjestaan ja arvoistaan.
 


Haastattelusarjan tarkoitus on myös kannustaa kaikkia äänestämään. Jos sitä vaalipäivänä miettii, ettei viitsi lähteä ulos, koska ”sataa/on darra/väsyttää/ei se mun ehdokas kuitenkaan pääse läpi”, menettää käytännössä seuraavaksi neljäksi vuodeksi oikeutensa valittaa siitä, mitä päättäjät tekevät. Asiaa voi myös miettiä toiselta kantilta: äänestäminen demokraattisissa vaaleissa on kansalaisoikeus, jonka puolesta tälläkin hetkellä monissa paikoissa ympäri maailmaa ollaan valmiita taistelemaan vaikka kuolemaan saakka. Eikö meidän kannattaisi siis omaa oikeuttamme käyttää?

Äänestämisen lisäksi kannustamme lilyläisiä osallistumaan: kirjoita omassa blogissasi mistä tahansa vaaleihin liittyvästä ja tägää postauksesi #vaalikenkä ja #trendimag. Kerro vaikka, millä perusteella itse valitset ehdokkaasi, mikä on ollut ikimuistoisin vaali-iltasi, oletko koskaan harkinnut itse lähteväsi mukaan poliittiseen toimintaan tai jos olet lähtenyt, millaista se on ollut – tai vastaa joihinkin niistä kysymyksistä, joita ehdokkaille esitimme. Voit käyttää hashtagia #vaalikenkä myös Instagramissa ja Twitterissä ja ottaa vaikka äänestyspäivänä kuvan omista vaalikengistäsi.

Ja tietenkin kaikki nekin ehdokkaat, jotka eivät haastattelusarjassamme ole mukana, saavat vapaasti vastata kysymyksiimme omissa blogeissaan ja levittää sosiaalisessa mediassa kuvia ja tarinoita omista kengistään – muistakaa käyttää hashtageja #vaalikenkä ja #trendimag.

Juttusarjamme alkaa maanantaina 2.3., ja ensimmäinen haastateltava on kokoomuksen Susanna Koski. Niin, ja ne vaalit järjestetään 19.4. ja ennakkoon voi äänestää kotimaassa 8.–14.4.

Kuvat: haastattelusarjan ehdokkaat

 

Ladataan...

Pages