Ladataan...
Toimitus

Aurinkolasit, nuo asusteiden aateliset!

Mikään muu asuste ei piilota väsyneitä silmiä aamuina, jolloin silmämeikin tekemiselle ei ole aikaa, luo mystistä illuusiota kantajastaan, anna lupaa vakoilla vastaantulijoita sekä tietysti suojaa auringon säteiltä.

Huomenna keskiviikkona ilmestyy huhtikuun Trendi, joka tuo taas tuttuun tapaansa mukanaan myös kuukauden muotihaasteen. Huhtikuussa haasteena ovat aurinkolasit.

Pääset osallistumaan haasteeseen näin:

Kuvaa aurinkolasilookisi, postaa kuva Lilyyn tai Instagramiin ja tägää kuva sanoin #trendimag ja #aurinkolasit.

Julkaisemme parhaat tyylit!

 

Kuva: All Over Press

Ladataan...

Ladataan...
Toimitus

Kevät on tulossa, vaikka se ei tänään ehkä säätilasta välitykään. Huhtikuussa toimituksessa aiotaan fiilistellä pitenevien päivien ja vapun lähestymisen lisäksi muun muassa näitä 5+1 asiaa

1. Nappaa nämä soittolistalle

Etkoille: "Ehdoton kevään käynnistysbiisi on The Killersin laulajan Brandon Flowersin (kuvassa) uutuussinkku, loistavasti kasarivibainen ja sopivan korni Can’t Deny My Love. Tekee mieli pukeutua silkkipaitaan, kaataa lasiin kirpeä drinkki ja tanssia villisti käsiä pään päällä heilutellen. Levy on luvassa toukokuussa." - Anna, tuottaja

Matkantekomusaksi: "Suosikkibiisini juuri nyt on ruotsalaisen Amasonin Duvan. Laulaja Amanda Bergmanilla on jumalaisen kaunis ääni. Bändissä vaikuttaa monta ruotsalaista huippunimeä." - Hanna, AD

Työpäivän taustalle: "Elderbrookin Could on raikas tuulahdus kevääseen." - Johanna, graafikkoharjoittelija

Koti-iltaan: "Kuuntelen Verneri Pohjolan juuri ilmestynyttä Bullhorn-nimistä jazz-albumia. Miehen trumpetista lähtee kauniita, surumielisiä, paikoitellen jopa sydäntä särkeviä kiljahduksia. Ja sitten meininki lähtee taas villiin nousuun."  - Julia, tuottaja

2. Kirppishait huomio

"Huhtikuu on kirppishain kuukausi: Kaapelin kirppikselle pääsee jonottelemaan peräti neljänä peräkkäisenä päivänä läpi pääsiäisen, ja heti seuraavana viikonloppuna designpuoti The Empire Helsinki muuntuu yhden päivän pop up -kirppikseksi. Kärsivällisyys koetukselle ja kirppikselle!" - Raisa, toimitussihteeri ja Johanna, toimitusharjoittelija

Maratonkirppis Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa (Tallberginkatu 1, Helsinki) pe–ma 3.–6.4. klo 12–17. Pop up -kirppis The Empire Helsingissä (Pursimiehenkatu 3, Helsinki) su 12.4. klo 10–19.

3. Kevään tuoksu on tämä

"Huhtikuussa kaivan taas esille lempituoksuni, jota käytän erityisesti keväisin. Vuonna 1948 lanseerattu Robert Piquet’n Fracas (kuvassa) on tuberoosantuoksuinen seksikäs superklassikko, jota hankin viimeksi Pariisista." - Jenni, päätoimittaja

4. Mars musikaaliin (vaikka sitten yksin)

"Aion vihdoin mennä katsomaan Helsingin Svenska Teaternin Mamma Mia! -musikaalin. Kävelin viime räntälauantaina teatterin ohi, näin että lippukassa oli auki, astuin sisään ja ostin lipun ensimmäiseen näytökseen, johon oli tilaa. Olen ihminen, joka kuuntelee iPodista musiikkia lähikaupan hevi-osastolla ja visioi puhkeavansa keskellä käytävää tanssiin. Musikaalit on siis mun juttu, ja fiilistelen jo nyt sitä, että saan istua yksin Svenska Teaternin ihanassa isossa salissa ja nauttia." - Laura, toimituspäällikkö

5. Taideretkelle Sipooseen

"Sipoon Gumbostrandin taidekeskuksen tarjonta on erityisesti huhtikuussa vierailun väärti. Esillä on Netta Tiitisen hieno näyttely Suuri maailma – pieni ihminen, jonka teosten pikkutarkkuutta ja tunnelmallisuutta voi vain ihailla.  Huhtikuun ajan (26.4. asti) taidemuseossa on myös kuukauden nuorena taiteilijana esillä Nina Baskin väkeviä ja aistikkaita teoksia (kuvassa). Kiinnostava ja nosteessa oleva taiteilija Bask maalaa teoksensa musiikin tahdittamana ja vahvistaa siten vallitsevaa tunnetilaansa. Maalauksia katsoessa voi kuulla rytmin." Gumbostrand Konst & Form - Anna, tuottaja

+ Pistä rohkeasti poikki

"Trendikkäin tapa lyhentää farkut näkyy yllä olevassa kuvassa. Aion kokeilla." - Jenna, kauneustuottaja

Lue, mitä suosittelimme helmikuussa.

Mikä on sinun tärppisi tai vinkkisi tälle kuulle? Kerro kommenteissa!

Ladataan...

Ladataan...
Toimitus

Kaikkihan me äänestämme eduskuntavaaleissa 19.4., eikös? Vaalien kunniaksi haastattelimme blogiimme 16 mielenkiintoista ehdokasta eri puolueista ja eri puolilta Suomea. Lue haastattelusarjasta lisää täältä.
 

1. Kristillisdemokraattien Milka Taivassalo, minkä muun puolueen listoilta olisit voinut lähteä ehdolle, jos et olisi voinut valita omaasi?

En todennäköisesti minkään. Olen koulutukseltani agrologi, joten maatalouspolitiikka on minulle tärkeää. Sen puolesta lähin vaihtoehto olisi keskusta. Oma puolueeni on kuitenkin ainut, jonka tärkeimmät linjaukset pystyn allekirjoittamaan.

2. Pyysimme jokaista ehdokasta valitsemaan omista kenkäpareistaan suosikkinsa, kuvaamaan ne ja tägäämään ne sosiaalisessa mediassa #vaalikenkä. Valitsimme juuri kengät, koska ne symboloivat ehdokkaan matkaa kohti eduskuntaa. Kerro omien vaalikenkiesi tarina.

Sain nämä pirteän väriset Marilyn-korkokengät rakkaalta pikkusiskoltani, joka löysi ne kirpputorilta. Kiertelemme paljon yhdessä kirppareilla, ja usein löydämme jotain myös toisillemme. Koska olen 50-luvun fani ja teen sivutoimisesti töitä pin up -mallina, näillä nostalgisilla kengillä on aina ollut kunniapaikka asunnossani. Kengät eivät ole aivan omaa kokoani, eli ne ovat pelkkä koriste-esine. Mutta korkokengät sopivat mielestäni hyvin myös sisustuselementiksi.
 

3. Jos tulet valituksi eduskuntaan, mihin valiokuntaan haluaisit ja miksi?

Koulutukseni vuoksi ehdottomasti maa- ja metsätalousvaliokuntaan. Se on politiikan osa-alue, minkä tunnen parhaiten ja missä minulla on eniten annettavaa. Ympäristövaliokunta olisi toinen mieluisa vaihtoehto, koska myös ympäristöön ja luontoon liittyvät kysymykset ovat tärkeitä minulle.
 

4. Minkä jo tehdyn poliittisen päätöksen tahtoisit kiivaimmin kumota?

Jätevesilain, joka tosin saatetaan vielä kumota. Laissa päätettiin siitä, että haja-asutusalueille tarvitaan omat pienvedenpuhdistamot kaikille tonteille, jotka eivät kuulu kunnallisen viemäröinnin piiriin. Päätös saneli mielestäni liian tiukat ehdot haja-asutusalueiden asukkaille. On kohtuutonta vaatia pieniä talouksia investoimaan tuhansia euroa jätevesijärjestelmään, jos tontilla syntyvistä jätevesistä on olematonta haittaa ympäristölle. Toki pohjavesialueilla ja vesistöjen lähellä jätevesiä koskevat rajoitukset ovat tarpeen.
 

5. Mikä poliittinen päätös viime vuosina on ilahduttanut sinua eniten?

Se, ettei kotihoidontukea jaeta puoliksi vanhempien kesken. Mielestäni on tärkeää, että lapsen hyvinvointiin ja perheen toimeentuloon liittyviä asioita ei säädetä pakolla ylhäältä käsin. Nyt äideille annetaan mahdollisuus itse miettiä, haluavatko he palata takaisin työelämään vai olla lapsen kanssa pidempään kotona. Esimerkiksi yrittäjäperheiden tai työttömänä olevien äitien tilanteeseen pakkokiintiöt eivät olisi tuoneet ratkaisua.
 

6. Milloin maistoit viimeksi alkoholia?

Viime syksynä otin ehtoollisviiniä kirkossa. Pyrin periaatteesta pysymään raittiina.
 

7. Tärkein oppimasi asia?

Kykyni kohdata jokainen ihminen avoimesti ja ilman ennakkoluuloja. Liikun työni vuoksi paljon ihmisten parissa, ja joskus puolueeni linjauksia tullaan voimakkaasti kritisoimaan. Pystyn kuitenkin kertomaan oman näkemykseni provosoitumatta. Hienointa on, kun voimakkaasti reagoinut ihminen lähtee tilanteesta kiittäen keskustelusta ja ennakkokäsityksensä muuttamisesta.
 

8. Mitä jännität?

Jännitän treffeillä käymistä. Isommatkaan tilaisuudet tai haastattelut eivät jännitä samalla tavalla, koska osallistun niihin työni puolesta ja tiedän, mitä minulta odotetaan. Treffeille on mentävä omana itsenä.
 

9. Ketä suomalaista poliitikkoa ihailet?

Kristillisdemokraattien Sari Essayahia. Hän on entinen huippu-urheilija, joka on rakentanut uskottavan poliittisen uran. Essayah on lähtenyt maailmalle pikkukylästä Pohjois-Savosta, mistä itsekin olen kotoisin. Olen nuoresta asti ihaillut poliitikkoja enemmän kuin näyttelijöitä tai laulajia. Keräsin 18-vuotiaana jopa nimikirjoituksia kansanedustajilta.
 

10. Mikä on voimabiisisi?

The Hootersin kappale 500 miles away from home, sillä sen sanoituksissa puhutaan matkanteosta ja koti-ikävästä. Koen olevani vain matkalla täällä etelässä. Olen kotoisin Savosta ja työskentelen tällä hetkellä Helsingissä.


 

+1 Oletko feministi?

En määrittelisi itseäni feministiksi, vaikka sukupuolten välinen tasa-arvo on minulle ehdottomasti tärkeää. Feminismi-sanassa on se vaara, että se mielletään pelkästään naisten oikeuksien nostamisena jopa miesten oikeuksien yli, vaikkei siitä pitäisi olla kyse. Naiset ja miehet ovat erilaisia, mutta heidän tulee olla yhtä arvokkaita.
 

Milka Taivassalo

Ikä: 28.
Ehdolla: kristillisdemokraatit, Savo-Karjalan vaalipiiri.
Asuinpaikka: Nurmijärvi.
Työ: KD-nuorten pääsihteeri.
Luottamustoimet: Nurmijärven kunnan tarkastuslautakunnan jäsen, Maaseutunuorten Eteläisten liittojen valiokunnan varapuheenjohtaja.
Koulutus: agrologi (AMK).
Erikoista: Taivassalo toimii sivutoimisena pin up -mallina.
 

Haastattelusarja ilmestyy maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lue lisää vaalitentistä täältä.
 

Teksti: Johanna Keponen.

Lue myös muut vaalitentin osat:

Osa 1: Susanna Koski (kok.)
Osa 2: Tiia Lintula (vihr.)
Osa 3: Hanna Sarkkinen (vas.)
Osa 4: Nasima Razmyar (sd.)
Osa 5: Reija Taupila (kd.)
Osa 6: Tiina Elovaara (ps.)
Osa 7: Ida Schauman (r.)
Osa 8: Hanna Kosonen (kesk.)
Osa 9: Sanni Grahn-Laasonen (kok.)
Osa 10: Kaisa Peltonen (vihr.)
Osa 11: Li Andersson (vas.)
Osa 12: Sanna Marin (sd.)

 

 

Pages