Ladataan...
Toimitus

Tänään ratkeaa mallikoululaisten kohtalo. Avalla kevään pyörineestä Mallikoulusta on jäljellä enää finaali, ja illalla selviää, viekö voiton Maya (vasemalla) vai Amanda. Kotisohvalla saa jännittää toden teolla, sillä molemmilla on omat vahvuutensa.

Tasaisen vahvasti tehtävästä toiseen suoriutunut Maya on nähty jo Trendinkin sivuilla. Maya voitti viikkotehtävän, jonka palkintona oli valokuvaaja Juha Mustosen ottaman editorial-kuvan julkaisu toukokuun numerossa. Mutta onko tasavarmassa Mayassa tarpeeksi särmää kansainvälisille areenoille?

Kisan ennakkosuosikkina pidetty Amanda on omimmillaan catwalkilla. Kevään aikana hän onkin opettanut mallitalon muille tytöille kävelyä. Nähtäväksi sen sijaan jää se, riittävätkö Amandan kielitaito ja pituus ulkomailla työskentelyyn.

Mikä on oma veikkauksesi: kumpi vie Mallikoulun voiton?

 

Mallikoulun finaali tänään Avalla klo 21.

 

Ladataan...

Ladataan...
Toimitus

Sivulauseita-blogin Helmi Kekkonen kirjoittaa joka toinen viikko Toimituksen blogissa siitä, mistä Lilyssä juuri nyt puhutaan.
 

Minä aloitin oman blogini Lilyssä kolme vuotta sitten. Olin kirjoittanut työkseni jo tovin mutta halusin kirjoittaa enemmän. Halusin kirjoittaa kirjoista, ihmisistä ja tärkeistä hetkistä: täysin vapaasti, hassusti, vakavasti ja lyhyesti, vailla odotuksia, sääntöjä tai aikatauluja.

Nykyään blogini on aika kaukana siitä, mistä se alkoi. Kirjoitan entistä rohkeammin, vapautuneemmin ja iloisemmin. Kirjoitan enemmän itsestäni kuin olisin ikinä uskonut. Muutos ei ole ollut mitenkään tietoinen. Olen vain mennyt sitä kohti, mikä on tuntunut oikealta ja tavalla tai toisella tärkeältä. Korottanut omaa ääntäni, kysynyt, katsonut ja ihmetellyt.

Lilyn kaltainen alusta on mainio paikka kenelle tahansa kirjoittamisesta nauttivalle. Se on kenttä, jossa pääsee kohtaamaan erilaisia ihmisiä ja mielipiteitä, ja jossa jokaisella on mahdollisuus kirjoittaa suoraan toisille ihmisille. Se myös haastaa jokaisen kirjoittajan miettimään, miksi, miten ja kenelle kirjoittaa.

Samaa kysyy Lilyssä viime viikkoina kiertänyt haaste nimeltä Miksi bloggaan? Kuin vaivihkaa haaste on herättänyt laajempaa pohdintaa myös kirjoittajista itsestään: kuka minä olen, mitä haluan, mistä haaveilen – niin kirjoittajana kuin ihmisenäkin.

Valmis ei ole meistä kukaan, emmekä sellaisiksi koskaan tule. Haaste herätti kuitenkin pohtimaan, millaisella matkalla meistä kukin on. Sen matkan osa on kirjoittaminen, niin kuin on myös epävarmuus, tietämättömyys, kaipaus, ilo ja innostus. Kaikkia niitä tarvitaan, jotta elämisessä ja kirjoittamisessa olisi jokin järki ja voima. Sen osoittavat esimerkiksi nämä kolme naista, mamselli-blogin stella maria, Anna Karin ja Laura de Lille -blogin Laura Pollari.
 

Mistä sinä kirjoitat?
”Tämä blogi ei kerro siitä, että kirjoittaisin hyvin tai että kirjoittaisin huonosti, ei hyvistä sanavalinnoista eikä huolimattomasta sanajärjestyksestä. Eikä huonolaatuisista puhelinkuvista. Tämä kertoo siitä miten rakastan elämää ja siitä miten outoa tämä elämä on.” Mamselli: Miksi

Onko sinun helpompi kirjoittaa kuin keskustella kasvotusten?
”Jos voisin, kävisin kaikki tärkeät keskustelut kirjoittaen. Kirjoittaessani löydän oikeat sanat, tarinani eivät rönsyile, voin pyyhkiä pois asiat, joita en ehkä sittenkään halua päästää ilmoille. Kirjoittaessani blogiin minun ei tarvitse nähdä kyllästyneitä ilmeitä, joita minun mukamielenkiintoiset, sinne tänne epäloogisesti pomppivat tarinani saavat usein aikaan.” Anna Karin: Miksi kirjoitan?

Mitä jos et vaan tiedä?
”Tosiasiassa täydellinen, polvet notkauttava epävarmuus on kaunis asia. Se lisää kiitollisuutta ja koulii luonnetta. Ylitsevuotavan itsekritiikinkin se karsii: joskus lempeästi lausuttu en tiedä voi olla kaikista osuvin vastaus.” Laura de Lille: Mitä tehdä, kun ei tiedä mitä tehdä

Osallistuitko sinä jo Miksi bloggaan? -haasteeseen? Linkkaa kommentteihin oma postauksesi aiheesta.

 

Ladataan...

Ladataan...
Toimitus

Alkuperäisvedos Kate Mossin Obsession-kampanjan kuvasta myytiin huutokaupassa vuonna 2013.

Aikaisemmin tällä viikolla Cara Delevingne paljasti kuinka hän aloitti oman malliuransa. Nyt samasta aiheesta avautuu toinen mallilegenda ja Delevingnen maannainen Kate Moss. Miten syntyi Calvin Klein Obsession -parfyymin ikimuistoinen mainoskampanja, joka teki Mossista kansainvälisen huippumallin? Sen Moss paljasti harvinaisessa videohaastattelussa, kertoo Vogue.

Kate Moss bongattiin Obsession-parfyymin mainokseen hänen silloisen poikaystävänsä, valokuvaaja Mario Sorrentin portfoliosta. Sorrentin tyyli kuvata nuorta Mossia oli pakkomielteisen intohimoinen, ja niinpä kaksikko lähetettiin Calvin Kleinin toimesta syrjäiseen rantahuvilaan taltioimaan uutta parfyymikampanjaa. Vaikka puitteet kymmenenpäiväisellä matkalla olivat otolliset myös pienelle lomalle, pani Sorrenti silloin 17-vuotiaan Mossin työskentelemään päivittäin aamusta iltaan. Moss kertaa noita aikoja haastattelussa – ja kertoo kokemuksen olleen hänelle traumaattinen.

”Kun on suhteessa valokuvaajan kanssa ja tämä alkaa väärinkäyttää asemaansa, se saa helposti aikaan vastareaktion”, Moss sanoo haastattelussa.

Vaikka lopputuloksena olikin yksi muotihistorian legendaarisimmista mainoskampanjoista, ajautui pariskunta kuvausmatkansa jälkeen välirikkoon. 

Sittemmin Moss on alkanut ymmärtää myös Sorrentin näkökulmaa.

”Hänhän yritti tallentaa vain täydellisen hetken”, huippumalli toteaa.

Teksti: Laura Paananen, joka voi hyvällä omallatunnolla todeta, että Sorrenti todellakin onnistui tallentamaan Obsession-kampanjaan pysäyttävän täydellisen hetken

Lähde: Vogue UK

Kuva: All Over Press

Pages