Ladataan...
Toimitus

Rakkaat lilyläiset! Pääsiäinen oli harvinaisen rauhallinen tällä suunnalla. Pääsiäissunnuntaina Lilyn sivusto kaatui ja ylös nostamisessa meni pidempään kuin osattiin ennakoida. Nyt olemme kuitenkin entistä ehompia, lue tästä koko stoori!

Sunnuntaina hajosi palveluntarjoajallamme (A-lehtien ulkopuolinen yritys) palvelin, ja oikeanlaista varakonetta ei ollut pääsiäisenä heti saatavilla. Yleensä tällaisissa tilanteissa on varasuunnitelman varasuunnitelmat, mutta kyseisellä palveluntarjoajataholla ilmeisesti ei ollut, koska emme olleet ainut taho, joka viikonloppuna valitti firman toiminnasta. Todennäköisesti myös pääsiäispyhä vaikeutti tilannetta. Me emme Lilyssä tai A-lehtien digiosastolla saaneet heti tietoa saitin kaatumisesta, eikä palveluntarjoajayrityksen päivystävä työntekijä saanut tutkittua asiaa heti perinpohjaisesti.

Kun asiaa lähdettiin korjaamaan, palveluntarjoajayrityksen varapalvelin oli liian heikko, ja he saivat vasta tiistaina puolen päivän aikaan tarpeeksi osaavan ihmisen hommiin. Samaan aikaan meillä A-lehtien digiporukka pähkäili toista ratkaisua ja alkoi varmuuden vuoksi pystyttää erillistä pilvipalvelua. Koska palvelu siirrettiin kokonaan pois konehuoneen palvelimilta pilvipalveluun, tiedostojensiirto kesti n. 13 tuntia, eli vuorokausi vaihtui jo keskiviikon puolelle.

Jos olisimme tyytyneet varapalvelimeen, Lily.fi olisi hyvällä tuurilla ollut pystyssä joskus tiistai-iltana, mutta se olisi toiminut entistäkin hitaammin. Lisäksi olisimme edelleen olleet koukussa huonoon palveluntarjoajaan. Kaiken päälle samanlainen parin päivän siirtotyö olisi joka tapauksessa ollut edessä myöhemmin tänä vuonna.

Nykyinen pilvipalvelu on entistä nopeampi ja turvallisempi, koska se on hajautettu monelle eri palvelimelle eli se ei voi ”kaatua” perinteisellä tavalla.

Toisin sanoen, osittain tämän ikävän säädön takia Lily on nyt entistä ehompi. Pahoittelemme vielä koko tiimimme puolesta sitä, että saitti oli alhaalla. Kiitos kärsivällisyydestä!

Jos tuntuu että jokin blogissa on hassusti, ei toimi tai muuta, laitathan viestiä kommentteihin tai meiliä lily(at)a-lehdet.fi.

Facebookista on alkuviikon mittaan voinut lukea kuinka ikävä monilla on ollut Lilyä ja bloggaamista sitä vasta onkin ollut ikävä! Kuten Visual Diaryn Saarah sen ilmaisi: ”Ilman blogia sitä on jotenkin vajavainen olo. Se tuntuu vähän samalta kun olisi riidoissa jonkun läheisen ihmisen kanssa, eikä voi samalla tavalla jakaa asioita ja sitten ei muista sitä. Haluaa laittaa viestin ja kertoa (tai siis tässä tapauksessa kirjoittaa blogitekstin).”

Mahtavan kuvan yllä, aidon ja oikean Lily-meemin teki Itse Minna Mänttäri, kiitos!

Ja nyt lukemaan ja kirjoittamaan kaikkia huippujuttuja <3

Ladataan...

Ladataan...
Toimitus

Elämä voi olla sekaisin ja silti tasapainossa, sanoo onnellisuustutkija. Onnellisuuden kaava on ratkottu, näin sinäkin löydät tasapainon.
 

Emma Seppälä, Stanfordin yliopiston myötätunnon ja altruismin tutkimuskeskuksen tiedejohtaja kertoo:

”Hippien hommaa. Näin ajatteli suurin osa Irakista ja Afganistanista palanneista amerikkalaissotilaista, joiden meditaatio- ja joogaharjoituksia muutama vuosi sitten seurasin.

Harjoitukset olivat osa tutkimusta, jossa minä ja muut tutkijat etsimme keinoja lieventää sotilaiden posttraumaattista stressihäiriötä.

Ymmärrän, mistä sotilaiden epäluulo kumpusi. Miten joogasalissa istuminen auttaisi rintamalla kauheuksia kokeneita sotilaita kohti onnellista arkea? He kuitenkin suostuivat harjoituksiin, sillä sekä ajatus terapiasta että mielialalääkkeiden syömisestä ahdisti heitä.

Aloitin selittämällä, mitä meditaatio on: hengittämistä, ei sen ihmeellisempää. Oikealla hengitystekniikalla voi rauhoittaa itseään tehokkaasti. Ja siitä puolestaan on kyse minun tutkimusalassani eli onnellisuudessa: onnellisuus on sisäistä rauhaa. Se vain tuppaa unohtumaan meiltä.

Onnellisuuden tavoitteluun on länsimaissa alettu suhtautua kuin treeniprojektiin, jossa edetään panemalla yksi osa elämässä kerrallaan kuntoon. Jokaisen arjessa on kuitenkin jatkuvasti jotain, mikä on hyvin ja jotain, mikä on täysin rempallaan. Tutkimukset osoittavat, että ihminen voi olla onnellinen millaisissa olosuhteissa tahansa, jos hän kykenee keskittymään siihen, mikä on hyvin. Jos jumittaa ajatuksessa, että töissä on tympeää, on vaikea olla onnellinen perheen parissa, vaikka kotona olisi kivaa.

Etsimme onnellisuutta vääristä paikoista, sillä sekoitamme onnellisuuden nautintoon. Syvällinen onnellisuus – se, joka tutkimusten mukaan tekee meistä terveempiä, pitkäikäisempiä ja paksunahkaisempia myös silloin, kun epäonni osuu kohdalle – ei synny nautinnon purskahduksista, kuten uusimman teknisen laitteen hankinnasta.

Onnen kaava on yksinkertainen: tutkimukset osoittavat, että olemme onnellisia, kun voimme omalla toiminnallamme auttaa muita olemaan onnellisia – ja osaamme hengittää. Sen oppivat myös joogaavat sotilaat. Jo viikon harjoittelun jälkeen heidän ahdistuksensa alkoi helpottaa, ja vuoden jälkeen vaikutus oli pysyvä. Yksi heistä sanoi minulle myöhemmin: ’Kiitos, kun annoit minulle elämäni takaisin.’”
 

ASIANTUNTIJA: Emma Seppälä, 38, on Stanfordin yliopiston myötätunnon ja altruismin tutkimuskeskuksen tiedejohtaja. Seppälän suomalainen isoisä toimi Suomen suurlähettiläänä Yhdysvalloissa 1958–1965. Seppälän kirja The Happiness Track on myynnissä verkkokauppa Amazonissa.
 

Dan Abramsonin Brogamats-firma valmistaa jooga-asentoihin valettuja Yoga Joe -sotilasfiguureita. Niiden tarkoitus on innostaa kaikkia kokeilemaan joogaa.

Teksti: Laura Kangasluoma  Kuva: Sanna Lehto

Ladataan...

Ladataan...
Toimitus

Pyhien kunniaksi pieni muistutus: ensi keskiviikkona ilmestyy uusin Trendi, jonka teema on Rauha.

Lehdessä rauhasta puhutaan monella tavalla: se on esimerkiksi mielenrauhaa ja tarina siitä, miltä tuntuu paeta sotaa, sekä oivalluksia siitä, miten saa rauhan oman ulkonäön ruotimisesta. Mukana on myös tuttuja lilyläisiä jutussa (ja aivan mielettömän hienossa kuvassa!), jossa kerrotaan, miten seksuaalinen ahdistelu saadaan loppumaan.

Sitä odotellessa siis:

Rauhallista pääsiäistä! <3

 

Ladataan...

Pages