Ladataan...
Toimitus

Vain elämää -ohjelman viidettä kautta aletaan pian kuvata ja se nähdään ruuduissa syksyllä. Mukana ovat Suvi Teräsniska, Anna Puu, Lauri Tähkä, Hector, Mikael Gabriel, Mikko Kuustonen ja Chisu. Vielä ei tiedetä, mitä kappaleita ohjelmassa kuullaan. Näitä tulkintoja odotamme – ja vähän pelkäämme näkevämme.

Varman päälle: Mikko Kuustonen tai Hector laulamassa Anna Puun Linnuton puu.

Varman päälle osa 2: Mikael Gabriel laulanee Hectorin Lumi teki enkelin eteiseen nykypäivään versioituna. Näemme sen jo sinkkulistan kärjessä!

Jotain aivan muuta: Suvi Teräsniskan versio Hectorin Ake, Make, Pera ja mä -biisistä voisi avata mahdollisuuksia uusiin tulkintoihin.

Ajatuksia herättävä: Hectorin versio MG:n kappaleesta Helium voisi olla väkevä seniori-ikäisten lemmen ensihuuman tulkinta.

Mahdollisuus megamokaan: Chisu laulanee Hectorin kappaleista Tuulisina öinä (ja se on vähän pelottava ajatus!)

Mahtava hyvän mielen potentiaali: Mikko Kuustosen vetämässä Chisun Baden-Badenia.

Kauden koskettavin: Suvi Teräsniskan Jos menet pois olisi mahtava kuulla Lauri Tähkän vetämänä: kumealla miesäänellä rauhallisesti. Pliis, laula se Lauri!

Roolit uusiksi: Chisu olisi hienoa nähdä laulamassa Mikael Gabrielin Mimmit fiilaa! Siinä olisi tämän kauden vastine Jenni Vartiaiselle vetämässä Fintelligensin Heruuks-biisille.
 

Mitä kappaleita veikkaat itse ohjelmassa kuultavan? Kerro kommenteissa!
 

Miksi kolmekymppisenkin kannattaa katsoa Sekasin-sarja? Lue tästä.

 

Ladataan...

Ladataan...
Toimitus


1. Se ei ole enää noloa aikuiselle ihmiselle
Ei sen jälkeen, kun VilleGalle oli Vain elämää -sarjassa. Nuoret menettävät yksinoikeutensa jokaiseen suosimaansa artistiin, joka astuu Hirvensalmelle, ja joutuvat jakamaan tämän vanhempiensa kanssa – sori siitä. JVG myös onnistui mahdottomassa: se, että vanhemmat kautta Suomen pääsivät sanomaan, että ”on se VilleGalle kunnon poika”, ei saanut nuoria vaihtamaan suosikkibändiään. Sille ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa.
 

2. Jare ja VilleGalle ovat sittenkin hyviä roolimalleja
Jätkämeininkiä korostavien lyriikoiden naiskuvaa voi kritisoida – mutta toisaalta itse iloitsen siitä, että nykylapset kuuntelevat JVG:tä eivätkä esimerkiksi oman nuoruuteni E-roticia. Ilahdun JVG:stä roolimalleina joka kerta, kun 9-vuotias siskonpoikani pukeutuu värikkäisiin kukkakuoseihin ja värjää tukkansa hiusliidulla liilaksi, koska VilleGallekin tekee niin.

Nähtäväksi jää, mitä tapahtuu, kun ensi vuonna 30 vuotta täyttäville Jarelle ja VilleGallelle kertyy vielä lisää ikää. Käykö niin kuin Duudsoneille? Parikymppisinä he keskittyivät koko ajan hullumpiin ja ällömpiin temppuihin, mutta kolmi- ja pian nelikymppistyttyä painopiste on siirtynyt koulukiusaamisen estämiseen ja sen korostamiseen, että pienestäkin on mahdollista ponnistaa.
 

3. JVG osoittaa, että kaveriporukalla tekeminen voi johtaa isoihin asioihin
Jare ja VilleGalle eivät ole musiikkiopiston kasvattamia sävellys- tai soittoneroja, mutta he osoittavat, että hyvällä asenteella ja porukalla tekemällä voi päästä pitkälle. Se on tällä jatkuvan yksilöhehkutuksen aikakaudella piristävää. Virkistävä on myös filosofia siitä, että kaverit ovat elämässä tärkeintä.
 

JVG esiintyy Hartwall Arenalla tänään perjantaina 27.5. ja lauantaina 28.5.


Teksti: Laura Kangasluoma
Kuva: PME Records

 

Ladataan...

Ladataan...
Toimitus

Helsingin Sanomat ja myös muun muassa kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ovat huolestuneet, etteivät maaseudulla asuvat miehet saa naisia. Kuten kansakin tajuaa, kyseessä on yhteiskunnallinen ongelma, jonka ratkaisemiseksi valtion ja naisten on tehtävä kaikkensa. On korkea aika esittää ongelmaan päteviä ratkaisuja.
 

Talvisodan henki. Nyt on rakas Suomi sellaisessa tilassa, että on otettava kovat keinot käyttöön. Isänmaallinen Wives of Odin -maantiepartio kiertää rimpauttelemassa ovikelloja syrjäseuduilla ja kyselee, onko torpassa kenties naisentarvetta. Sen jälkeen otetaan pesäpallomailat ja mennään ihan hyvässä hengessä saattelemaan ihonväristä riippumatta taloon joku hameellinen.

Posti jakamaan. Mitä mies oikeastaan kaipaa parisuhteelta? Että joku tekee ne naisten työt ja antaa vähän läheisyyttä, jota modernissa puhekielessä myös seksiksi kutsutaan. Postin työntekijä voi sivutyöluvalla lisämaksusta vähän laitella paikkoja kuntoon ja vilauttaa. Se on kuulkaa ihan laillista, kunhan maksaa verot eikä Posti toimi parittajana!

Ai niin, paitsi eihän mihinkään enää jaeta postia. Toimisiko idea siinä kyläkaupan asiamiespostin tiskillä, hiljaiseen aikaan?

Naiset paluumuuttamaan. Mitäs ne kaupunkilaiset hempukat oikein ovat vailla, siideriä ja Sinkkuelämää-tv-sarjaa? Kyllä siellä maallakin useimmissa paikoissa näkyy kolme kanavaa, on ReeVeeRee-soitinta ja ABC:lle on vain 15 kilometriä, minkä hurauttaa traktorilla puolessa tunnissa siivu.

Järjestäydytään auktoriteetin johdolla pareiksi. Ennen oli kaikki paremmin, koska ennen nyt vain oli kaikki paremmin. Silloin esimerkiksi koulussa jonotettiin välitunnin jälkeen sisään parijonoissa, muistaakseni. Eikö voida aivan hyvin tehdä niin, että kakkosluokalla joka kylän auktoriteetti eli opettaja jakaa oppilaat tyttö-poika-parijonoon, ja näissä pareissa pysytään kirkkomultiin asti.

Entäs homot? Siellä nyt taas joku susiensuojelija ujeltaa, että miten sitten maaseudun homomiehet. Jos kaikki ihmiset pysyisivät maaseudulla eivätkä muuttaisi kaupunkeihin raakaa kalaa kepillä tökkimään, ei homoja olisi ollenkaan.

Eikun hetkonen! Jos on liikaa miehiä ja liian vähän naisia, eikö homous olisi nimenomaan ratkaisu. Maaseutujen yksinäiset poikamiehet, löytäkää toisenne! On tähän ongelmaan kuulkaa paljon ääliömäisempiäkin ratkaisuja esitetty!

Tanssit. Miksei enää ole tanssilavoja ja tansseja! Se oli niin hyvä pariutumisen muoto! Se meni näin: Naiset menivät seinustalle seisomaan. Miehet menivät ulos nurkan taakse juomaan viinaa. Kun mies oli juonut tarpeeksi viinaa, hän valitsi naisrivistä omasta mielestään parhaimman näköisen ja haki tanssimaan. Nainen ei voinut kieltäytyä tanssista. Sitten mentiin heinälatoon ja kolmen kuukauden päästä vihille.

Luulot pois. Pontevan negatiivisesta lannistuskasvatusperinteestä huolimatta uskomattoman monet naiset luulevat, että he voisivat saada miehen, joka jakaisi heidän kanssaan samat arvot ja elämänasenteen. Semmoinen on feministien juonittelua ja juuri sellaista epärealistista nirppanokkailua. Miehellä on töpseli, ja naisella on pistorasia ja se riittää.

Kuntarajat kiinni. Kyllähän se iljettää, että joutsalaiset, parhaassa työiässä olevat miehet seisovat hartolalaisen S-marketin pihassa naisia tuijottelemassa. Menisivät omaan kuntaansa eivätkä yrittäisi sekoittaa likaista vertansa 3 000 asukkaan laatupopulaatioon.

Maalaisjärkeä nyt kehiin. Maalaisjärkihän tarkoittaa nykyään sitä, että mahdollisimman vähäisellä tietotasolla huudetaan mahdollisimman kovaa ja tunnepäissään asiasta, joka sillä hetkellä sattuu itseään korpeamaan. ELI NYT ÄMMÄT TURPA KIINNI, ÄMPÄRI KÄTEEN JA LYPSYLLE.

 

Kyllähän me näille annettaisiin, mutta kun niillä on jo nuo kantturat!

 

Lue myös nämä Virpin aiemmat kolumnit:

Löydä itsellesi uusi trendiruokavalio
Näin opit lomailemaan oikein
Neuvoja teille, ihanat nuoret
Tytöt, älkääs vikiskö turhasta

 

 

Pages