Ladataan...
Toimitus

Saan usein kuulla olevani rohkea. Joka kerta se yllättää minut, sillä elämäni ensimmäiset kaksikymmentä vuotta totuin kuulemaan, että olen arka, vaisu ja sulkeutunut.

Ala-asteen opettaja murehti äitini kuullen, miten selviäisin elämästä, kun olin niin alakuloinen. Pianonsoiton opettaja tuskaili vuosia sitä, etten intensiivisesti tulkinnut musiikkia, soitin vain.

Itse en kokenut olevani lukossa vaan vain hiljainen. Aloin kuitenkin uskoa olevani estynyt, kun monet aikuiset kerran näkivät minut niin. En heittäytynyt uusiin tilanteisiin, koska olin etukäteen varma, etten kuitenkaan osaisi.
 

Kun kaksikymppisenä pääsin harjoitteluun paikallisradioon, en tiennyt, miltä kiinnostavan radiopersoonan pitäisi kuulostaa, joten päätin demonauhaa tehdessäni olla vain oma rauhallinen ja kiltti itseni. Poikkesin joukosta, kun en ollut suuna päänä.

Radiovuosinani sain kuulla, että olin luonut uuden ilmaisutyylin: puhuin niin kuin muutenkin puhuin. Ja mitä suoremmin ja avoimemmin puhuin, sitä enemmän minua kehuttiin.

Sain kuulla olevani rohkea. Se tuntui hyvältä, ja siksi opettelin sanomaan asiat liikaa pelkäämättä myös radiotyön ulkopuolella: en loukatakseni, vaan siksi, että saattaisin suorilla sanoilla saada itseni ja muut liikkeelle ikävistä tilanteista.
 

Vaikka opin suorasukaiseksi, nuoruusvuoteni jättivät jälkensä. Minua kehuttiin rohkeaksi, mutta olin silti yhä tarkkailijaluonne, joka antaa mieluummin tilaa muille kuin pitää omaa show’ta.

Itse mielsin yhä urheuden kyvyksi heittäytyä mukaan hurjiin tilanteisiin – taidoksi hakea muiden huomiota ja nauttia siitä. Käsitykseni rohkeudesta muodostui ikiaikaisen kaavan mukaisesti: se, mikä muissa näyttäytyi pelottomuutena, oli juuri sitä, minkä kanssa itselläni oli vaikeuksia.

Koska ajattelin, että rohkea tyyppi käy yksin karaokessa, pidin itseäni ihan nössönä, kun kieltäydyin tekemästä extreme-temppua ison tv-ohjelman suorassa lähetyksessä. Jäin mieluummin kotiin lapseni kanssa tekemään palapeliä.

Vasta kun katsoin televisiosta kyseistä lähetystä ja näin toisen ihmisen riippuvan valjaista studion katossa, tajusin, että minulle kotiin jääminen oli rohkeutta. Uskalsin kieltäytyä jostain, mikä ei tuntunut minusta hyvältä – riippumatta siitä, että olisin tempulla saanut puoli miljoonaa ihmistä ajattelemaan, kuinka huima tyyppi olen.
 

Tuon illan jälkeen kirjasin omat rohkeuden teesini:

1) On rohkeutta käyttää aikaa sellaisiin asioihin, joiden parissa tuntee kukoistavansa, ja olla hukkaamatta aikaansa niihin, jotka kuihduttavat.

2) On rohkeutta puhua muista ensisijaisesti hyvää.

3) On rohkeutta vastata ilkeilyyn rakkaudella.

Vaikka minusta ei olisi hyppäämään benjihyppyä tai eläväksi tykinkuulaksi, kaikki kolme teesiäni ovat asioita, joissa minä olen hyvä. Ne ovat myös asioita, joihin kaikkien uskallus ei riitä.

Omani riittää. Se johtuu siitä, että vietin vuosia kuunnellen muiden mielipiteitä arkuudestani. Sitten opin, että ainoa, joka saa piirtää rohkeuteni rajat, olen minä itse.

 


Lue lisää Maria Veitolan juttuja:

”Isä kuoli käsi kädessäni”

”En kadu yhtäkään kumppaniani”

 

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Toimitus

Laura, 29, ei ole rohkea ottamaan kontaktia miehiin baarissa, mutta Tinderin avulla seksiseuran haku on helpottunut. Näin hän kertoo Trendin Seksi-numerossa:
 

”Liityin Tinderiin kaksi vuotta sitten, kun kyllästyin etsimään miehiä baarista. Humalassa mukaani oli lähtenyt sellaisiakin tyyppejä, joita en selvin päin olisi valinnut: hyvännäköisiä mutta itsekkäitä, sellaisia, joiden kanssa keskusteluyhteyttä ei ollutkaan enää aamun valjetessa.

Haluan, että seksikumppanini on kiinnostunut tunteistani, vaikka rakkaudesta ei olisikaan kyse. Tinderin chatissa saan tietää potentiaalisesta seksikumppanista enemmän kuin meluisassa baarissa. En ole kovin rohkea ottamaan miehiin kontaktia kasvotusten, koska pakit ja itsensä nolaaminen pelottavat, mutta Tinderissä kynnys on paljon matalampi.

Aiemmin tapailin vain kaltaisiani ihmisiä: samanikäisiä ja samantyyppisistä asioista kiinnostuneita. Tinderissä olen tavannut esimerkiksi itseäni vanhempia miehiä, jotka käyvät aivan eri baareissa ja työskentelevät eri alalla. Sängyssä heihin ei ole tarvinnut pettyä koskaan, sillä he ovat olleet kokeneita.

Sovelluksen avulla saan enemmän ja parempaa seksiä kuin ennen. Olen tavannut Tinderin kautta runsaat kymmenen miestä ja harrastanut osan kanssa seksiä, yhteensä kymmeniä kertoja. Yhden Tinder-deittini kanssa seurustelin lähes vuoden, ja asuimmekin yhdessä. Nyt sinkkuna pysyn tyytyväisenä, jos pääsen sänkyyn vähintään kerran kuussa.

Parhaimmillaan sovellus toimii kuten erään tyypin kanssa, jonka kanssa kävin chatissa kaksi viikkoa tosi hyviä keskusteluja. Lopulta sovimme tapaavamme vain harrastaaksemme seksiä, sillä kumpikaan ei etsinyt mitään vakavaa. Emme käyneet kahvilla tai drinkeillä vaan menimme suoraan sänkyyn – ja hauskaa oli. Pidän siitä, että satunnaisen seuran hausta on tullut Tinderin myötä aiempaa hyväksyttävämpää.

Iän myötä saamani elämänkokemus sekä yllättäen myös sovellus ovat tehneet minusta itsevarmemman. Olin ennen paljon miellyttämisenhaluisempi, mutta Tinderissä olen opetellut sanomaan suoraan, mitä seksiltä haluan. Chatti, jossa toista ei näe kasvotusten, on hyvä ympäristö harjoitella avoimuutta, ja siitä seuranneet hyvät kokemukset ovat kannustaneet minua ilmaisemaan itseäni suoremmin.

Aina avoimuuskaan ei takaa hyvää seksiä. Olen tavannut Tinderin kautta myös elämäni kauheimmat kusipäät, jotka ovat olleet itsekkäitä sängyssä ja kolauttaneet itsetuntoani. Yksi alkoi syödä sipsejä kesken aktin! Välillä olen meinannut poistaa koko sovelluksen.

Olen kuitenkin päätynyt siihen, että Tinder on minulle nyt järkevin tapa hankkia seksiseuraa, sillä minulla ei ole töiden ja harrastusten takia aikaa eikä halua jatkuvaan baarissa istuskeluun. Haluaisin kyllä parisuhteen, mutta se ei ole ainoa tavoitteeni. Tärkeää ovat aidot kohtaamiset, hyvä meno ja hassutteleminen – tulivat ne sitten parisuhteen tai irtosuhteiden kautta. Kesällä aion matkustella ja luultavasti kokeilen, miten Tinder toimii ulkomailla.”
 

Teksti: Venla Pystynen
Kuva: Konsta Leppänen
Tyyli: Suvi Poutiainen
Meikki: Keiku Borgström
Kampaus: Meron Laine
Vaatteet: Silkkipusero ja farkut 165 e, Filippa K.

 

Sytyttikö? Lue myös nämä mahtavat jutut:

Merete Mazzarella, 71: ”Seksistä tulee paljon parempaa iän myötä”

Maria Veitola: ”Harrastan nyt elämäni parasta seksiä”

Löydetty! Varmin tapa nauttia seksistä enemmän

Testissä: Parhaat seksilelut

Miten nauttia seksistä, jos inhoaa kroppaansa?

Seksikkäimmät julkkikset: kenestä haaveilet?

Tutkimus: Parhaat seksivuotesi ovat vielä edessä

Mikä kiihottaa naisia eniten?

 

 

Ladataan...
Toimitus

Muutama vuosi sitten amerikkalainen Journal of Sexual Medicine -lehti teki tutkimuksen, jonka mukaan 60 prosenttia naisista haaveili tulevansa seksuaalisesti alistetuksi. Tulokseen on veikattu vaikuttaneen Fifty Shades of Grey -kirjasarjan ja -elokuvan suosion.

Samanhenkisiä tuloksia saimme, kun kysyimme Trendin suuressa seksikyselyssä, mikä kiihottaa: moni mainitsi pepun läpsimisen ja kovatkin otteet. Niiden rinnalla myös hellyys ja suutelu ovat naisten keskuudessa juuri oikealla tavalla kuumottavaa kamaa, kuten tulokset näyttävät:

Jos tyylikkäät, eroottiset ja laadukkaat nahka-asut kiinnostavat, tilaa amerikkalisfirma Zana Baynen nahkastringit (n. 220 e) ja nahkakaulus ja -remmi (n. 180 e).

 

Sytyttikö? Lue myös nämä mahtavat jutut:

Merete Mazzarella, 71: ”Seksistä tulee paljon parempaa iän myötä”

Maria Veitola: ”Harrastan nyt elämäni parasta seksiä”

Löydetty! Varmin tapa nauttia seksistä enemmän

Testissä: Parhaat seksilelut

Miten nauttia seksistä, jos inhoaa kroppaansa?

Seksikkäimmät julkkikset: kenestä haaveilet?

Tutkimus: Parhaat seksivuotesi ovat vielä edessä

 

 

Pages