Ladataan...
Toimitus

The Good Morning -blogin Kaisa Merelä uskoo, että mielen voimalla voi saada unelma-asunnon – ja bloginsa Lilyyn.

Pääsit Lilyyn bloggaamaan affirmoimalla. Mitä ihmettä se tarkoittaa?

"Affirmointia voi ajatella todella maallisesti mielikuvaharjoitteluna tai sen voi viedä hippitasolle. Siinä kuvitellaan asiaa, jonka haluaisi tuoda omaan elämäänsä. Esimerkiksi jos haluaisin olla presidentti, kuvittelisin itseni tähän tehtävään ja miettisin, miltä se minusta tuntuu. Kiinnittäisin huomiota yksityiskohtiin, kuten mitä minulla on päälläni, missä olen ja miten päiväni etenee. Kun tätä tekee säännöllisesti, kuviteltu asia muuttuu jossain vaiheessa todeksi universumin kautta. 

Hippiajatteluna affirmointi tarkoittaa vetovoimaa. Menen samalle värähtelytasolle unelmani kanssa ja alan toteuttaa samaa värähtelyä. Tällöin myös vedän myös unelmaani puoleeni. Affirmointi kannattaa tehdä meditaation yhteydessä, koska silloin mieli on rauhallinen.

Affirmoin Lilyn elämääni. Teimme kumppanini Samuelin kanssa yhdessä affirmointia eli kuvittelemme samaa asiaa samaan aikaan, jolloin vetovoimasta tulee voimakkaampaa. Lopetin yhdessä vaiheessa bloggaamisen ja halusin alkaa tehdä sitä taas kunnolla. Kolmen viikon päivittäisen affirmoinnin jälkeen sain yhteydenottoja kolmesta eri blogiportaalista. Valitsin niistä Lilyn.

Kolme seuraavaa affirmoitavaa asiaa ovat oma auto, joka olisi ehkä valkoinen Mersu tai Audi, lomamatka Balille ja perusasiat, kuten terveys ja hyvinvointi, joita tulee päivittäin affirmoitua."

Lue, miten Kaisa ja Samuel affirmoivat itselleen yhteisen asunnon Kalasatamasta.

Miten kuka tahansa voi hyödyntää mielen voimaa?

"Puhumme koko ajan itsellemme päämme sisällä. Luomme sitä kautta omaa totuuttamme maailmasta ja itsestämme. Hyvä esimerkki tästä on sää. Voi joko ajatella, että lumipyry on ihan hirveää tai että se on aika kaunista.

Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, kuka oman pään sisällä puhuu. Siellä on monia erilaisia tyyppejä eivätkä kaikki niistä ole kovin kannustavia. Mieti, sanovatko ne negativiisia asioita, kuten 'tuo oli noloa' tai 'älä tee tuota, koska kuitenkin epäonnistut' vai ovatko ne rohkaisevia sanoja. Kun ajatukset ovat positiivisia, ihminen tekee paljon enemmän asioita. Ja kun tekee paljon eri juttuja, pakostikin joku niistä onnistuu. Pääasia on, että uskoisimme omassa mielessämme itseemme.

Negatiiviset ajatukset eivät määritä sitä, millainen itse on. Kun ne huomaa, niistä saa helpommin vallan. Samalla voi korvata ne paremmilla ajatuksilla. Meditointi on yksi hyvä tapa tulla tietoisemmaksi omasta mielestään."

Lue, mitä tapahtuu, kun meditoi päivittäin.

Olette kumppanisi Samuelin kanssa avoimessa suhteessa. Miten ihmiset suhtautuvat siihen?

"Varmaan kaikki ovat käsittäneet suhteemme väärin. Emme käytä suhteestamme sanaa avoin suhde, vaan vapaa suhde, joka on eri asia. Vapaa suhde tarkoittaa meille periaatetta, jonka päälle suhteemme rakentuu. Se ei ole mikään toimintapa, miten eläisimme, emmekä esimerkiksi näe säännöllisesti muita ihmisiä tai käy treffeillä. Pääajatus on se, että kumpikin olisi koko ajan absoluuttisen vapaa. Niin kauan kun rakkaus saa virrata vapaasti ilman sääntöjä, se pystyy syventymään."

Katso Kaisan ja Samuelin video, jossa he kertovat vapaasta suhteestaan. 

Moni bloggaaja miettii YouTube-kanavan perustamista. Miten tubettamisen ja bloggaamisen yhdistäminen onnistuu?

"Olen myös itse aina halunnut tehdä videoita, mutta vasta Samuelin tavattuani se on ollut mahdollista. Ennen minulla ei ollut rohkeutta puhua kameralle, koska olen tottunut kontrolloimaan sisältöä bloggaamisessa. Videolla kuitenkin kaikki on avointa ja ulosantia ei pysty mitenkään muokkaamaan jälkikäteen. Samuelilla on niin paljon ammattitaitoa videoiden tekemisestä, että hänen kanssaan tubettaminen on tuntunut luontevalta. 

Paras vinkkini YouTube-kanavan perustamiseen on, että aloittaa vain. Monella saattaa rima olla aika korkealla, jos on todella tyylitelty ja hieno blogi. Tee ensimmäinen video, jonka aihe voi olla mikä tahansa, äläkä ole liian kriittinen itsellesi. Tämän jälkeen kannattaa tehdä lisää videoita, koska siten oppii ja mukaan tulee luontevuutta. "

Katso Kaisan ja Samuelin ensimmäinen vlogivideo.

 

 

Tätä et tiennyt

Mikä on parasta internetissä juuri nyt?

No tietenkin mun ja Samuelin juuri julkaistu e-kirja Elämänopas Ihmiselle!

Mikä on omista postauksista suosikkisi? 

Diggailen tällä hetkellä postausta Yleisin virhe ajattelussasi, joka estää sinua menestymästä. Se sisältää yhden kuluneen vuoden suurimmista oivalluksistani.

Mitä postausta et meinannut julkaista? 

Haha, varmaan jokaista! Ehkä tuoreimpana postaus Joulu(kuusi) on pilalla, ​​sillä pilaan siinä kaikkien joulun.

Kuka toinen Lilyn bloggaaja on suosikkisi? 

Tykkään Juliaihmisen vaivattomasta kirjoitustavasta sekä useimmiten myös aiheista, joita hän blogissaan käsittelee. Eritoten raha kiinnostaa.

 

Teksti: Milena Raappana

Kuvat: Kaisa Merelä / The Good Morning

 

Lue myös

Anna Vihervaarasta -bloggaajan haastattelu

Tyhjä ajatus -bloggaajan haastattelu

Une petite life -bloggaajan haastattelu

Minnean muruja -bloggaajan haastattelu

Ladataan...

Ladataan...
Toimitus

Anna Vihervaarasta -blogin Anna kannustaa hyväksymään juuri sen vartalon, johon on syntynyt.

Kirjoitat kehopositiivisuudesta blogissasi. Kerro kolme vinkkiä, miten voi oppia rakastamaan omaa vartaloaan.

”Ensimmäinen vinkki on, että älä etsi virheitä. Yleensä näemme ne asiat, joihin keskitymme. Jos etsii itsestään vain virheitä, niitä myös löytää. Kannattaa siis katsoa itseään positiivisessa valossa.

Toinen vinkkini on pitää huolta itsestään. Uskon vahvasti mielen ja kehon yhteyteen. Kun on positiivinen mieli, kehokin tuntuu hyvältä. Muista liikkua, syödä ja nukkua hyvin. Kun on hyvä ja voimakas olo, keho myös näyttää omasta mielestä paremmalta.

Kolmantena vinkkinä sanoisin, että älä vertaa koskaan itseäsi muihin. Olemme syntyessämme saaneet tietynlaisen kehon, jota ei voi rajattomasti muokata. Jos on vaikkapa leveä lantio, kannattaa se nähdä kauniina asiana ja itsensä kurvikkaana kuin yrittää laihduttaa sitä pois.”

Lue Annan ”Näin opin rakastamaan vartaloani” -postaus.

 

Mitkä asiat boostaavat hyvinvointiasi?

”Hyvinvointiani lisää liikunta ja ulkoilu. Olen aina liikkunut paljon. Minulla on kaksi paimenkoiraa, jotka kaipaavat paljon liikuntaa. Niiden kanssa käyn kävelyillä metsissä, meren rannalla ja kauniissa kaupunkimiljöössä. Joogaan myös noin kolme kertaa viikossa. Se on poistanut kireyksiä kehostani ja asentoni on paljon parempi. Joogan myötä olen myös huomannut hengittämisen merkityksen. Jos on stressaantunut, yleensä ensihätään auttaa, kun hengittää viisi kertaa todella syvään.

Myös ystävät ja sosiaalinen elämä lisäävät hyvinvointiani. Minulle on todella tärkeää, että elämässäni on hyviä tyyppejä. Vastapainoksia kuitenkin kaipaan myös omaa aikaa, jolloin en näe ketään.

Nukkuminen on yksi merkittävä tekijä, jotta voin hyvin. Aikaisemmassa ammatissani ollessani minulla oli uniongelmia, mutta nykyään nukun hyvin. Uni on asia, josta en suostu tinkimään. Nukkuminen vaikuttaa kaikkeen, esimerkiksi hormonituotantoon, ja ihmiset aliarvioivat sen merkittävyyttä.”

Lue Annan mietteitä kehon ja mielen yhteydestä. 

 

Mitä teet, jos mieleesi tulee pakottava tarve liikkua, mutta olet aivan uupunut?

”Olen joskus liikkunut ihan liikaa ja pakonomaisesti. Nykyisin jos minulle tulee väsymyksestä huolimatta pakonomainen tunne liikkua, laitan sille stopin. Päätän jäädä sohvalle makaamaan enkä tee mitään. Tällaisessa tilanteessa pitää pystyä erottamaan, mikä on väsymystä ja mikä motivaation puutetta.

Jos kuitenkin haluaa pakosti liikkua, voi tehdä rauhallisen kävelylenkin tai joogata eikä mennä juoksemaan kymmenen kilometrin lenkkiä hikihatussa. Liikunta ei saa hallita elämää.”

Lue, miten Anna on oppinut tasapainottamaan liikkumistaan.

 

Olet kirjoittanut ”cool girl -efektistä”. Miten olet päässyt siitä eroon ja miltä se on tuntunut?

”Siitä on ollut vaikeaa päästä eroon. Huomasin, ettei omien tunteiden piilottaminen toimi. Elän tunteideni kautta ja arvostan aitoja ihmiskontakteja. Jos en kerro ikinä tunteistani enkä uskalla ottaa riskiä, että joku ei pidäkään minusta, ihmiset ajattelevat, ettei minulla koskaan ole negatiivisia tunteita. Tunteiden kertominen rakentavasti on kaikille parhaaksi. Silloin ei muiden tarvitse arvailla, mitä 'cool girlin' päässä liikkuu eikä minun tarvitse piilotella tunteitani.”

Lue postaus cool girl -efektistä.

Miten pidät huolta mielenterveydestäsi pimeään aikaan?

”Pimeä aika on minulle vähän raskasta. Kaamos ei masenna minua, mutta se väsyttää minua. Yleensä tähän auttaa ulkoilu, vaikka sitten siinä pimeydessä, jos ei päivänvalon aikaan ehdi ulos.

Yritän myös kääntää pimeyden hyväksi asiaksi. Rakastan polttaa kynttilöitä ja joulun aikaan tykkään hyasintin ja havujen tuoksusta. Olen myös antanut itselleni luvan olla väsyneempi eikä minun tarvitse töiden jälkeen tehdä mitään. Voin rauhassa tunnelmoida kotona ja katsoa jotain hyvän mielen sarjaa. Sitten kun tulee helmikuu ja on enemmän valoa ja energiaa, voin suunnitella uusia asioita ja edistää elämääni. Nyt on kuitenkin vain aika olla.”

Lue lisää Annan ajatuksia pimeydestä ja hyvinvoinnista.

 

Tätä et tiennyt

Mikä on parasta internetissä juuri nyt? 

"Seuraan aika vähän somea, mutta tulen aina iloiseksi Pumpkin The Raccoonista. Pumpkin on pelastettu pesukarhu, joka asuu Bahamalla kahden rescuekoiran kanssa. Pumpkinin Instagram-tili naurattaa!"

 

Mikä omista postauksistasi on suosikkisi? Miksi?

"Omat suosikkini ovat ihan eri postauksia kuin luetuimmat tekstini. On aika vaikea valita yhtä, koska olen blogannut yli neljä vuotta ja eri postaukset ovat olleet eri hetkissä tärkeitä ja mielestäni onnistuneita. Viimeisen vuoden ajalta tykkään näistä:

Elämänkausia ja marsipaanilikööriä: Minua itseäni kiinnostavat erityisesti tarinat. Niitä rakastan kirjoittaa ja lukea, vaikka ne ovatkin lähiaikoina jääneet vähemmälle. 

Rakkaudesta osa tsiljoona oli myös kiva postaus, koska se oli minulle tärkeä aihe, joka sisältää ison oivalluksen. 

Myös Mielen ja kehon yhteydestä oli hyvä. En uskonut, että se kiinnostaisi kauheasti, ja olin onnellinen, kun kiinnostikin. Uskon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja tämä postaus kertoo juuri siitä."

 

Mitä postausta et meinannut julkaista? Miksi?

"Mietin pitkään, haluanko julkaista Mitä, jos en vain tiedä? -postausta. Kerron siinä, etten tiedä, haluanko lapsia. Pelkäsin, että saan ikäviä kommentteja, joissa puolustettaisiin perheen perustamista ja väitettäisiin, että nainen on nainen vasta äitinä.

Yllättäen kommentointi olikin tosi rakentavaa, mikä oli ihana juttu, koska aihe on itselleni arka. Mielestäni sosiaalisen median ilmapiiri on muuttunut huomattavasti entistä ikävämmäksi näinä neljänä vuotena, jotka olen blogannut. Saan aika harvoin negatiivisia kommentteja, mutta somemyrskyn uhka on aina olemassa jokaiselle, joka kirjoittaa nettiin. Siksi rajaan aika tarkkaan aiheet, joista kirjoitan, koska haluan blogini pysyvän hyvän mielen paikkana."

 

Kuka toinen Lilyn bloggaaja on suosikkisi? Miksi?

"Ehdottomasti Visual Diaryn Saara Helkala! Olemme nykyisin ystäviä, mutta olemme alun perin tutustuneet blogien kautta. Fanitin Saaran blogia kauan ennen kuin tutustuin häneen. Visual Diary on ihanan raikas ja hyvällä tavalla omalaatuinen poikkeus blogimaailmassa. Rakastan Saaran tarinoita yli kaiken!"

 

Teksti: Milena Raappana

Kuvat: Anna Kauhala / Anna Vihervaarasta

 

Lue myös:

Destination: Happiness -bloggaajan haastattelua

Tyhjä ajatus -bloggaajan haastattelu

Une petite life -bloggaajan haastattelu

Minnean muruja -bloggaajan haastattelu

Ladataan...

Ladataan...
Toimitus

Destination: Happiness -blogin kirjoittaja Netta aloitti bloginsa vuonna 2014 onnellisuusprojektina. Nyt stressaavan elämäntilanteen taakseen jättänyt Netta kertoo parhaat vinkkinsä elämänmuutoksesta haaveilevalle.

 

Miten elämäsi on muuttunut blogin perustamisen jälkeen?

”Kun perustin blogin, en ollut kovin onnellinen. Olin stressaantunut, koska tein samanaikaisesti kandiprojektia, työharjoittelua ja töitä. Tämän lisäksi olin sinkku ja kaipasin parisuhdetta, eli olin myös yksinäinen. Tutustuin tuohon aikaan mindfulness-kirjallisuuteen, josta kirjoitinkin blogin alkuaikoina paljon.

Elämässä on nyt tapahtunut paljon muutoksia. Viime kesänä valmistuin ja pystyin keskittymään vain työelämään. Olen nyt myös seurustellut kolme vuotta. Muutokset ovat lisänneet onnellisuutta elämässäni, ja samalla blogin käsittelemät aihepiiritkin ovat laajentuneet.”

Lue esimerkkejä siitä, miten stressin väheneminen näkyy Netan elämässä.

 

Millainen vaikutus blogin kirjoittamisella on ollut onnellisuuteen?

”Kirjoittaminen on ollut minulle pienestä pitäen terapeuttista, ja blogin kirjoittaminen onkin minulle todella tärkeä harrastus. Se on tapa jäsennellä ajatuksia. En niinkään ajattele kirjoittavani lukijoita varten, vaan kirjoittaminen on itselleni tärkeää. On kivaa laittaa muistoja talteen elämän eri vaiheista, esimerkiksi toissa vuonna hankkimamme mökin remontista.

Olen pitänyt ekaluokkalaisesta lähtien päiväkirjaa ja 15-vuotiaana perustin nettipäiväkirjan, jota seurasivat ystävät ja jotkut tuntemattomatkin. Ajan mittaan sen päivittäminen väheni ja idea blogista syntyi. 19-vuotiaana minulla oli muotiblogi, mutta en silloin vielä kehdannut pitää blogia omin kasvoin. Aluksi Lilyn blogikin oli aika anonyymi, mutta vuosien mittaan olen uskaltanut tehdä siitä julkisemman ja avoimemman.”

Lue Netan suhteesta lifestyle-bloggaamiseen.

 

 

Uskalsit vähän aikaa sitten luopua hyvästä työpaikasta, koska se ei tehnyt sinua onnelliseksi. Millaisia vinkkejä antaisit suuresta elämänmuutoksesta haaveilevalle?

”Jos joku asia ei tunnu omalta jutulta, kannattaa miettiä erityisesti sitä, miksi jäisi siihen tilanteeseen. Miksi ei lähtisi kokeilemaan jotain muuta? Useimmiten hyppy tuntemattomaan kannattaa ja siitä seuraa jotain hyvää. Se on sen heittäytymisen arvoista. Suosittelen miettimään, mitä oikeasti haluaisi tehdä elämällään ja millaisia pieniä askelia voi ottaa unelmatilannetta kohti. Aina ei tarvitse tehdä heti isoja muutoksia.

Myös muille puhuminen auttaa. Minulla itselläni oli pitkä pohdintaprosessi työpaikasta luopumiseen liittyen. Sain silloin läheisiltä tukea ja neuvoja, erityisesti mieheltäni ja ystäviltäni. Pitää uskaltaa puhua rehellisesti vaikeistakin asioista, mikä etenkin nyt sosiaalisen median aikana voi tuntua hankalalta.

Moni myös miettii sitä, mitä vanhemmat ja sukulaiset ajattelevat omista elämänvalinnoista ja miltä elämä näyttää paperilla. Siitä kannattaa luopua. Ihmiset, jotka välittävät sinusta, haluavat, että teet juuri niin kuin sinusta parhaimmalta tuntuu. Muilla ei ole väliä.”

Lue lisää Netan downshiftaus-prosessista.

 

Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi juuri nyt?

”Ihan ensimmäiseksi tulee mieleen koirani Frida! Olin haaveillut koirasta 20 vuotta ja nyt minulla on pieni kaksivuotias kleinspitz. On ihanaa, kun joku odottaa kotona ja näyttää niin iloiselta ja tyytyväiseltä. Frida on läheisyydenkipeä, se haluaa aina olla sylissä ja touhuta yhdessä. Se onkin ystävän ja vauvan sekoitus. Rakastan sitä, että Fridan voi ottaa mukaan kahviloihin ja kavereille.

Myös sisustaminen tuo hyvinvointia elämääni. Juuri nyt on mahtavaa fiilistellä joulua kotona ja mökillä. Emme ole ehtineet olla mökillä kovin paljon nyt talvella, mutta suunnitelmissa olisi viettää siellä enemmän aikaa.”

Lue mitä Netta on oppinut koiraltaan.

 

 

Tätä et tiennyt

Mikä on parasta internetissä juuri nyt?

”Ihastuin tähän videoon, kun valmistelin postaustani joulun ajan hyvistä teoista. Itselleni on tärkeää auttaa muita ihmisiä joulun aikaan ja muutenkin, koska kuten videossakin sanotaan, voi huono onni sattua kenen tahansa kohdalle.”

 

Mikä omista postauksistasi on suosikkisi?

”Oma suosikkini on tällä hetkellä "Luovuin työstäni - onko se rohkeutta?" -postaus. Se käsittelee tosi henkilökohtaista aihetta ja sen julkaisu jännitti. Mielestäni aiheesta on kuitenkin tärkeää puhua, ja postaus saikin tosi hyvän vastaanoton ja paljon ihania kommentteja.”

Mitä postausta et meinannut julkaista?

”Vastaus tähän on sama kuin edellisessä kysymyksessä. Koska kyseinen postaus oli henkilökohtainen ja itselle kiperästä aiheesta, pelotti postauksen julkaiseminen. Pelkäsin, minkälaisen vastaanoton teksti saisi tai tulisiko aiheesta sanomista tosielämän puolella, mutta pelkoni osoittautuivat aivan turhiksi.”

Kuka toinen Lilyn bloggaaja on suosikkisi?

”Lilyssä on todella paljon hyviä blogeja, ja vastausvaihtoehtoja olisi lukemattomia! Haluan kuitenkin mainita jonkin vähän pienemmän blogin, ja siksi sanonkin Ruista Ranteessa -blogin, koska pystyn samaistumaan kirjoittajan ajatuksiin niin hyvin.”

 

Teksti: Roosa Oksanen

Kuvat: Netta / Destination: Happiness

Lue myös

Tyhjä ajatus -bloggaajan haastattelu

Une petite life -bloggaajan haastattelu

Minnean muruja -bloggaajan haastattelu

Pages