Ladataan...
Toimitus

Lopetetaan taistelu selluliitin kanssa. Lähde mukaan Trendin ja Lilyn #MuhkuraManifesti-kampanjaan. Osallistumisohjeet löydät jutun lopusta.

Sota sellullittia vastaan

Nopeasti eroon selluliitista

Selätä selluliitti näillä vinkeillä

Selluliitti on iso ongelma, ainakin jos Googlea on uskominen. Pepun kuopat ja kohoumat ovat monelle niin suuri häpeä, että niiden vuoksi vältellään uimarantoja ja seksikumppaneita. Selluliitin murehtimiseen käytetään järjettömästi aikaa – aivan turhaan.

Lähes jokaisella naisella on selluliittia. Sitä on vaikea välttää. Ensimmäiset muhkurat voivat ilmestyä jo teini-iässä ihon kollageenimäärän vähentyessä. Selluliittia on lihavilla ja laihoilla, urheilullisilla ja sohvaperunoilla, taviksilla ja huippumalleilla. Silti selluliitti aiheuttaa edelleen hämmästelyä. 

Selluliittihäpeä kumpuaa ikivanhoista naisia alistavista valtarakenteista, joissa naisen kehoa tarkastellaan aina kritiikin ja häpeän kautta. Koska muhkuroita on lähes jokaisella ja niistä on vaikea päästä eroon, on ajanhukkaa jäädä vatvomaan asiaa. Kenenkään ei tarvitse rakastaa selluliittiaan, mutta sen vihaaminen ei auta mitenkään. 

Toimittajamme Mia Frilander kirjoitti aiheesta uudessa Trendissä näin:

”Jos näkisimme selluliittia enemmän, häpeä sen ympärillä katoaisi pikkuhiljaa.”

Trendi ja Lily haluavat kumota selluliittiin liittyvän stigman. Siksi aloitamme #MuhkuraManifesti-kampanjan, jolla kannustamme kaikkia tulemaan selluliittikaapista.

Voit osallistua vaikkapa näin:

  • Kirjoita kommenttiboksiin, jos sinäkin haluat oppia hyväksymään muhkurasi. Kannustetaan yhdessä toisiamme!
  • Tee blogipostaus aiheesta – me jaamme sen eteenpäin.
  • Jaa alla oleva #MuhkuraManifestin kuva tai laita hashtag omaan kuvaan, jota et meinannut jakaa, koska #selluliitti.

Mukana muun muassa:

Trendin videolla naiset kertovat, milloin selluliitti ei kiinnostanut heitä pätkääkään. Mukana myös ihana bloggaajamme Anna Vihervaarasta:

Ladataan...
Toimitus

On taas se aika vuodesta: Päivitämme Lilyn suositeltujen blogien listaa, ja sinulla on mahdollisuus vaikuttaa!

Onko sinulla Lilyssä ehdoton suosikkiblogi, joka ansaitsisi enemmän huomiota ja lukijoita? Joku, josta olet inspiroitunut ja haluaisit kertoa muillekin? Vinkkaa kommenttiboksiin hauskoja, fiksuja, kauniita, herkullisia, kantaaottavia tai syvällisiä blogeja, jotka ansaitsevat Suosittelemme-leiman.

MIKÄ IHMEEN LEIMA?
Valitun blogin jokaiseen postaukseen ilmestyy leima, joka kertoo, että sisältö on toimituksen suosittelemaa. Blogi nousee Lilyn etusivulla esiin, jotta Lilyn lukijat löytävät uutta ja kiinnostavaa sisältöä helpommin. Listaus blogeista löytyy myös etusivun karusellista.

MITÄ KANNATTAA SUOSITELLA?
Suositeltu blogi voi olla kenen tahansa lilyläisen pitämä. Kriteerejä on vain kaksi: blogi päivittyy säännöllisesti ja on sinun mielestäsi laadukas.

Tällä hetkellä Suosittelemme-leima on yhdellätoista blogilla, muun muassa kauniilla ja hauskalla Visual Diary -blogilla, inspiroivalla Nude-kauneusblogilla, kantaaottavalla ja feminismiin pureutuvalla Bluestocking-blogilla sekä lifestyleä isinäkökulmasta kirjoittavalla Isyyspakkaus-blogilla.

Kerro suosikkisi tämän postauksen kommenttikentässä ja kirjoita lyhyet perustelut valinnallesi.

Ladataan...

Ladataan...
Toimitus

Näillä vinkeillä löydät juuri ne oikeat kengät kaupasta ja hoidat vanhat parit kuntoon kotona.

1.

Nahkakengän pitäisi olla sopiva jo ostohetkellä. Muista sovittaessa, että jalat ovat pienimmillään aamulla ja turpeimmillaan iltapäivällä. Nahkakengät kasvavat käytössä aavistuksen leveyttä, eivät pituutta. Vaikka äitisi ei ole enää puristamassa kenkien kärkiä, varmista, että varpaiden eteen jää tilaa puolesta sentistä senttiin.

Psst! Tarkista, onko kenkä nahkaa myös sisältä. Mukavuuden ja hengittävyyden kannalta sisävuorin materiaali on yhtä tärkeä kuin se, mistä ulkovuori on tehty.

2.

Suojaa uudet nahka- ja mokkakengät suojasuihkeella tai pyydä suutaria tekemään se puolestasi. Nahkakengät kannattaa käsitellä myös nahkavoiteella. Tekonahkaa ei tarvitse suojata, mutta teko- ja kiiltonahalle on oma hoitoaine, jolla kengän pintaa voi puhdistaa ja kiillottaa. Vaihdata myös korkolaput. Uusissa kengissä ne ovat usein liukkaat.

3.

Mokkakengät kannattaa harjata mokkaharjalla jokaisen käytön jälkeen. Silloin lika ei pinty arkaan pintaan ja kenkä säilyy kauniina pidempään. Suojasuihkekäsittely kannattaa uusia silloin tällöin. Jos kengät ovat aktiivikäytössä, ne voi suihkuttaa vaikka viikoittain. Pintanahkakengät kaipaavat suojasuihketta vain uusina, ja ylläpitoon riittää nahkavoide – se hoitaa pintanahkaa paremmin kuin suihke.

4.

Kengätkin tarvitsevat vapaapäiviä. Jos ei ole pakko, älä käytä samoja kenkiä kahta päivää peräkkäin. Asian hyvä puoli? Voit hankkia useammat hyvät arkikengät. Nahan imemän kosteuden pitää haihtua välillä pois, jotta nahka pysyy hyvännäköisenä ja kenkä säilyttää muotonsa.

5.

Käytä ohuita nahkapohjallisia aina kun mahdollista. Pohjallinen estää jalan kosteuden (suomeksi: jalkahien) imeytymisen kengänpohjaan, ja pohjallisten uusiminen on edullisempaa kuin uusien kenkien hankkiminen. Ota pohjalliset pois käytön jälkeen, jotta kenkä ja pohjallinen pääsevät kuivahtamaan.

+ 1.

Yllättikö rankkasade?
 Nappaa pohjalliset pois, laita kenkien sisään sanomalehden sivuja ja anna niiden kuivua ilmavassa paikassa. Älä erehdy kuivattamaan nahkakenkiä patteria vasten. Siinä ne kutistuvat koppuraan.

Teksti: Noora Nuotio
Juttua varten on haastateltu kenkäsuunnittelija Terhi Pölkkiä ja Kinaporin Suutarin Oskari Peltolaa.

Kuva: Johanna Laitanen
Tyyli: Emilia Laitanen
Meikki ja hiukset: Piia Hiltunen
Juttu on julkaistu Trendissä 7/2017

LUE MYÖS: Täydellinen vaatekaappi ilman yhtään uutta ostosta!
 
Ladataan...

Pages