Ladataan...
Toimitus

Pari vuotta sitten ryhmä japanilaisturisteja laskeutui Joensuun lentokentälle. Kun kymmenhenkinen joukko pakkautui ulkona odottaneeseen tilausbussiin, seuraan liittyi matkailututkija Henna Konu.

Viikon päivät Konu asui turistiryhmän kanssa samoissa hotelleissa, kiersi heidän mukanaan retkillä Kolin ja Petkeljärven kansallispuistoissa ja osallistui kaikkeen muuhunkin ohjelmaan karjalanpiirakkakursseja myöten. Päivien aikana hän havainnoi, millaisia elämyksiä mitkäkin kokemukset tuottivat matkailijoille.

”Iltaisin annoin heille kyselylomakkeet, joihin kukin ­kirjasi tuntemuksiaan päivän tapahtumista omin sanoin”, Konu, 34, kertoo.

Keräämästään tiedosta Konu kirjoitti väitöskirjan, jossa hän tutki, miten matkailuelämykset eli reissun muistiin­painuvat huippukohdat syntyvät. Japanilaisten kanssa kierrellessään Konu nimittäin pani merkille elämysten syntymisen kaavan.

Sen opettelusta on hyötyä kaikille, jotka haluavat saada matkoistaan entistä enemmän irti.
 

Matkailututkija Konun mukaan vaikuttavimmat reissuelämykset syntyvät eri aistien yhteistyönä. Esimerkiksi komea keskieurooppalainen kirkko jää mieleen paremmin, kun keskittyy samaan aikaan katselemaan, haistelemaan, kuulostelemaan ja tunnustelemaan ympäristöään: kuuntelee viereisen penkin mummojen supisemista ja antaa kätensä kulkea pitkin penkin puulta tuoksahtavaa pintaa.

Konun seuraama japanilainen turistiryhmä ­metsästi elämyksiä suomalaisesta luonnosta. Yhdellä retkellä ryhmä pysähtyi kallioiden viereen ja opas alkoi hyräillä Finlandia-hymniä.

”Kaiku kimpoili kallion seinämissä ja sai yhden ryhmäläisistä liikuttumaan kyyneliin. Uskon, että siihen vaikutti  luonnon kokemisen ja äänielämyksen yhdistelmä.”

Nykyään monien aistielämykset syvenevät, kun reissussa pääsee majoittumaan paikallisten makuuhuoneissa ja varaamaan illaksi paikan tavallisten ihmisten koti-illallisilta. Koska ihmisten oikeissa kodeissa tuoksuu ja näyttää erilaiselta kuin hotellihuoneessa tai yksityiskohtia myöten sisustetussa ravintolassa, aistit pääsevät kunnolla töihin. Uudessa ympäristössä asioihin keskittyy usein automaattisesti kaikilla aisteilla, jolloin kokemukset painuvat ­tehokkaasti mieleen.

Juuri siksi moni pystyy palauttamaan jälkeenpäin mieleensä matkojensa tarkat ruokalistat tavallisia lounaita myöten, mutta harva muistaa, mitä tuli syöneeksi työ­paikkaruokalassa kaksi viikkoa sitten maanantaina.
 

Tai sitten kokemuksiin ei keskity. Nimitämme matkailuelämyksiksi usein sellaisia hetkiä, jotka kaikessa upeudessaan saavat käden hamuamaan älypuhelinta valokuvan nappaamista varten.

Konun mielestä kännykkä kädessä reissaamisessa on hyötynsä, myös elämysten syntymisen kannalta. Kun etsii uudessa paikassa Instagram-kuvaan sopivaa aihetta, tulee todennäköisesti kiinnittäneeksi huomiota yksityiskohtiin, jotka ilman kameraa jäisivät ehkä kokonaan huomaamatta.

”Kännykkä kädessä keskittyy kuitenkin väistämättä juuri siihen, miltä asiat näyttävät, ja moniaistillinen kokeminen jää vähemmälle.”

Kännykättömyyden bisnespuolen ovat haistaneet ne matkailualan toimijat, jotka ovat viime vuosina ryhtyneet kauppaamaan matkaajille digivapaita reissuja. Konun mukaan digipaasto on juuri nyt yksi suurimmasta matkailu­trendeistä. Esimerkiksi Islannissa ja Yhdysvalloissa on tarjolla jopa kokonaisia hotelleja, joissa ei ole nettiyhteyttä ja joihin saapuvilta kerätään kännykät pois.

Toki kännykän voi jättää päiväksi hotellihuoneeseen omatoimisestikin. Silloin reissubudjetti ei kasva, mutta samoilu uudessa paikassa tyhjin käsin tuottaa takuulla elämyksiä.

Kun Konun seuraamat turistit pääsivät makaamaan sammaleelle ilomantsilaisessa metsässä, he eivät kaivaneet kännyköitä laukuistaan, vaikka retki ei ollutkaan digivapaa.

”He keskittyivät tunnustelemaan, miltä mätäs tuntui selän ja käsivarsien alla.”
 

Tilaa Trendi tästä!


Lue myös:
 
Miksi matkailu avartaa? 20 nerokasta oivallusta

5+1 vinkkiä: näin otat mahtavia kuvia matkalla

 

Teksti: Raisa Mattila
Kuva: Anni Laivoranta

 

Ladataan...

Ladataan...
Toimitus

Vappu lähestyy kovaa vauhtia. Kokosimme listan Helsingin brunsseista ja lounaista vappuaatolle ja -päivälle. Lue, löydä omasi ja täydennä kommenttikenttään omat vinkkisi.BLOCK BY DYLAN & BLOCK ARABIA

MITÄ: Eri puolille Helsinkiä levittäytyneen ketjun paikoista kahdessa tarjoillaan vappuna runsas brunssi.
AIKA: 30.4. ja 1.5., kattaukset molempina päivinä klo 10, klo 12.30 ja 15.
HINTA: 25 euroa, 1–12-vuotiaat 1 euro/ikävuosi.

 

CANTINA WEST

MITÄ: Legendaarisessa texmex-ravintolassa on tarjolla seisovan pöydän vappulounas, joka on kaikkea muuta kuin texmex: mukana on muiden muassa sinappisilliä, graavilohta, perunasalaattia, porsaan sisäfileetä ja tietysti munkkeja ja tippaleipiä.
AIKA: 1.5. kolme kattausta klo 11, klo 14 ja klo 17.
HINTA: 44 e.

 

CARELIA

MITÄ: Klassikkoravintolan vappumeiningeissä kolmesta alku- ja kolmesta pääruuasta sekä kahdesta jälkiruuasta ja juustolautasesta valitaan joko kolmen tai neljän ruokalajin ateria.
AIKA: 1.5. kaksi kattausta klo 12 ja klo 15.
HINTA: Kolme ruokalajia 45 euroa, neljä ruokalajia 52 euroa.

 

EL FANT

MITÄ: Brunsseillaan kulttisuosiota nauttivassa El Fantissa tarjoillaan brunssi sekä vappuaattona että -päivänä, Aattona on tarjolla El Fantin normaalia brunssia muistuttava setti mutta vappupäivän brunssi suunnitellaan erikseen.
AIKA: 30.4. klo 12 alkaen, 1.5. kolme kattausta klo 10, klo 11.45 ja klo 14.30.
HINTA: Hintaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta aattona hinta on kuulemma lähempänä normaalibrunssin hintaa (24 euroa), vappupäivänä hieman kalliimpi.

 

FARO

MITÄ: Kanavanrannassa Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevassa ravintolassa on mahtavat näkymät ja runsas buffetpöytä.
AIKA: 1.5. kolme kattausta klo 11, klo 13.30 ja klo 16.
HINTA: 49 euroa, 1–12-vuotiaat 1,50 euroa/ikävuosi.

 

FINLANDIA-TALO

MITÄ: Finlandia-talon vappulounaalla nautitaan paitsi runsas buffet, myös livemusiikista.
AIKA: 1.5. klo 12–18.
HINTA: 58 euroa, sisältää lasillisen kuohuviiniä tai alkoholittoman alkumaljan. 6–12-vuotiaat 27 euroa, alle 6-vuotiaat veloituksetta. Eteispalvelu 3 euroa lisätään laskulle.

 

FRANS & AMELIE

MITÄ: S-ketjun ranskalaisessa bistrossa voit valita vappuna koko pöytään kannetun menun, alkuruokabuffetin tai alkuruokabuffetin pääruokana.
AIKA: 1.5. klo. 12–18.
HINTA: Menu 43 euroa (S-etukortilla 39 euroa), alkuruokabuffet 15 euroa, alkuruokabuffet pääruokana 29 euroa.

 

HIMA & SALI

MITÄ: Harvoja tämän listan brunsseja, jossa on erikseen huomioitu vegaanit. Mukana on vegaanisia kikhernepyöryköitä, avokado-quinoasalaattia, perunasalaattia, curry-kasvispiirasta, tomaatti-sipulisalaattia, rucola-vihersalaattia ja porkkanakakkua.
AIKA: 30.4. klo 12 alkaen.
HINTA: 26 euroa, 4–12-vuotiaat 2 euroa/ikävuosi.

 

IL BIRRI

MITÄ: Maistuvista (ja suosituista) brunsseistaan tunnettu Il Birri loistaa muna- ja makkaravalikoimillaan, jotka toivon mukaan ovat tarjolla myös vappuna.
AIKA: 1.5. kolme kattausta klo 10, klo 12 ja klo 14.
HINTA: 39 euroa.

 

KATAJANOKAN KASINO

MITÄ: Aikuiset noutavat noutopöydästä alkuruuat (muun muassa kuutta salaattia, sillejä, silakoita ja lohta), pääruuat tarjoillaan pöytään. Lapsille on oma buffet lihapullilla, nakeilla ja muusilla.
AIKA: 1.5. kaksi kattausta klo 11.30–14 ja klo 15.30–17.30.
HINTA: 58 euroa, 4–12-vuotiaat 29 euroa, alle 4-vuotiaat veloituksetta. Lasten oma buffet 15 euroa.

 

KONNICHIWA

MITÄ: Vapun perinteiseen silli ja silakka -linjaan kyllästyneille on tarjolla kalaa muussa muodossa, nimittäin sushibuffetissa.
AIKA: 1.5. klo 12 alkaen.
HINTA: 19,50 euroa.

 

KUJA

MITÄ: Bistrohenkisessä kortteliravintolassa salaatti ja jälkiruoka ovat vappuna noutopöydässä, pääruoka tarjoillaan pöytään. Hintaan kuuluu myös lasi kuohuviiniä tai smoothie,
AIKA: 1.5. klo 12–14.
HINTA: 24,50 euroa.

 

KUUKUU

MITÄ: Kolmen ruokalajin vappulounas valitaan kolmesta alku- ja pääruuasta ja kahdesta jälkiruuasta. Monista muista vappumenu-vaihtoehtoja tarjoavista ravintoloista poiketen Kuukuussa on myös kasvisannoksia.
AIKA: 1.5. kolme kattausta klo 12, klo 15 ja klo 18.
HINTA: 45 euroa, lapsille puolikkaita annoksia puoleen hintaan.

 

MEMPHIS HESARI

MITÄ: Kursailematon vappupöytä notkuu erilaisista salaateista ja lämpimistä ruuista. Lisäpisteet siitä, että nakkeja ja lihapullia on tarjolla aikuisille (verrattuna moniin muihin paikkoihin, joissa niitä on tarjolla vain lastenpöydässä).
AIKA: 1.5. klo 11–15.
HINTA: 25 euroa.

 

MERIPAVILJONKI

MITÄ: Koska vappu on työväen juhla, lounas on sopivaa nauttia ay-liikkeen kotikulmilla Hakaniemessä. Meripaviljongin miljöö on kaunis, ja salaatteja ja erityisesti kalaherkkuja on tarjolla paljon.
AIKA: 1.5. kolme kattausta klo 11.30–14, klo 14.15–16 ja klo 16.15–18.
HINTA: 38,50 euroa.

 

MUSIIKKITALO

MITÄ: Musiikkitalon vappubrunssi riemastuttaa kaikkia aisteja, sillä syömisen taustalla soi pianomusiikki. Buffetpöydän alkuruuat, pääruuat ja jälkiruuat on nimetty yhtyeiden mukaan, eli joukossa on muiden muassa Spice Girls, Smashing Pumpkins, The Cranberries ja Bananarama.
AIKA: 30.4. klo 12–15 Musiikkitalon Päälämpiössä.
1.5. kaksi kattausta klo 12–14.30 ja 15–17.30 Musiikkitalon Ravintolassa.
HINTA: 55 euroa, 5–15-vuotiaat 28 euroa, alle 4-vuotiaat veloituksetta.

 

OIVA

MITÄ: Tarjolla on tuhti buffetpöytä, jossa erityisesti jälkiruokapöytä vakuuttaa: on appelsiini-ricotta-täytekakkua, kookos-suklaakakkua, mansikka-pistaasi-juustokakkua, jugurttipannacottaa, kuohuviinillä marinoituja marjoja ja simasiirappia, vadelmamelbaa, kinuskikastiketta, lakritsikastiketta sekä juustoja, rypäleitä ja hilloja.
AIKA: 30.4. ja 1.5., kattaukset molempina päivinä klo 10 ja 10.30, klo 12 ja 12.30 sekä klo 14 ja 14.30.
HINTA: Vappuaattona 26,90 euroa, 4–8-vuotiaat 8 euroa ja 9–12-vuotiaat 15 euroa.
Vappupäivänä 35,90 euroa, 4–8-vuotiaat 11 euroa ja 9–12-vuotiaat 18 euroa.

 

PRIMULA

MITÄ: Aikoinaan loistavan, mutta sittemmin hiipuneen Primulan brunssin paluusta on kohkattu. Sitä voi mennä testaamaan nyt vappuna, kun luvassa on ”skandinaavinen mutta kansainvälinen brunssi”.
AIKA: 1.5. klo 11 alkaen.
HINTA: Tarkentuu huhtikuun puolella, mutta normaalihinta on 23 euroa.

 

SALUTORGET

MIKÄ: Salutorgetissa vedetään kolmen ruokalajin menu listalta, joka on kala- ja lihapainotteinen eikä sisällä yhtään kasvisannosta.
AIKA: 1.5. kolme kattausta klo 11.30, klo 13.30 ja klo 15.30.
HINTA: 54 euroa, lapset 27 euroa.

 

ŠAŠLIK

MITÄ: Jos vietät vappupäivän Ullanlinnanmäellä tuhansien helsinkiläisten tavoin etkä luota auringonpaisteen takaavan vapuksi piknik-säätä, varaa pöytä Ullanlinnan venäläisravintolaan. Kolmen ruokalajin menuun voi valita muun muassa blinejä, borssikeittoa tai suolakurkkuliemessä haudutettua merilohta.
AIKA: 1.5. klo 12–19.
HINTA: 52 euroa, alle 12-vuotiaiden vappumenu 14 euroa.

 

STORY VANHA KAUPPAHALLI & STORY KORTTELI

MITÄ: Story-ravintoloissa Vanhassa kauppahallissa ja Kampin kauppakeskuksen 5. kerroksen Korttelissa tarjoillaan vappuaterioita sekä vappuaattona että -päivänä, ja molempina päivinä lista on sama. Kauppahallin puolella on valittavina muun muassa parsaa hollandaisekastikkeen ja uppomunan kera sekä lohikeittoa ja burgereita, kun taas Korttelissa lista on brunssihengessä hieman laajempi: mukana on muun muassa avokadotoast ja jugurttia ja granolaa. Vanhassa kauppahallissa myös terassi on vappupäivänä säävarauksella auki.
AIKA: Vanhan kauppahallin Story 30.4. klo 10–16 ja 1.5. klo 10–18.
Korttelin Story 30.4. klo 11–18 ja 1.5. klo 11–18.
HINTA: Annoskohtainen. Annosten hinnat vaihtelevat 12,50 ja 18,90 euron välillä.

 

TAPAHTUMATALO BANK

MITÄ: Buffetpöydästä löytyvät niin alku-, pää- kuin jälkiruuatkin. Ravintola mainostaa erikseen lasten touhunurkkaa ja sitä, että 4–12-vuotiaille on oma lasten buffet ja sitä nuoremmat syövät veloituksetta.
AIKA: 1.5. klo 11–16 (viimeiset varaukset klo 14).
HINTA: 45 euroa, lasten buffet 15 euroa.

 

THE COCK

MITÄ: Rennossa ravintolassa on tarjolla illalliskattaukset vappuaattona ja lounas vappupäivänä. Molemmissa on tarjolla jaettavat alkuruuat sekä lautastarjoiluna pääruoka ja jälkiruoka.
AIKA: 30.4. kattaukset klo 17 ja 17.30 sekä 20 ja 20.30.
1.5. kattaukset klo 11 ja 11.30 sekä klo 14 ja 14.30.
HINTA: Selviää huhtikuun puolella.

 

TREFFIPUB

MITÄ: Kaupungin parhaasta burgerista tunnetussa Treffipubissa syödään buffetpöydästä muun muassa bouillabaissea, silakkaa, rieskaa, tiikeriravun pyrstöjä ja jälkiruokapöydästä munkkien lisäksi hattaraa.
AIKA: 30.4. ja 1.5., kattaukset molempina päivinä klo 10, klo 12 ja klo 14.
HINTA: 39 euroa.

 

VANHA

MITÄ: Vanhan brunssilla luotetaan klassikoihin: on muun muassa silakkaa ja siianmätiä ja metsäsienisalaattia ja blinejä.
AIKA: 1.5. klo 11.30–15 (viimeiset varaukset klo 13).
HINTA: 54 euroa, 4–14-vuotiaat 22 euroa. Eteispalvelu 3,50 euroa lisätään laskulle.

 

WEERUSKA

MITÄ: Weeruska tunnetaan isoista annoksista ja rennosta palvelusta, ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, vappuna noutopöydässä on tarjolla myös Weeruskan klassikko, lihapullat jaloviinakastikkeessa.
AIKA: 1.5. klo 11 alkaen.
HINTA: 19,90 euroa, 1–12-vuotiaat 1 euro/ikävuosi.
 

Mitä listalta puuttuu? Kerro oma suosikkipaikkasi!


Koostanut: Laura Kangasluoma
Kuva: Suvi Kesäläinen

 

Ladataan...

Ladataan...
Toimitus


Se, mikä toimii elämässä minulle, toimii varmasti myös sinulle. Siksi olen kasannut tähän kaikki oman elämäni eri osa-alueisiin liittyvät parhaat neuvot, joilla pääset eroon suolisto-ongelmista, tyhmistä ajatuksista, lihaksista, ohuista huulista, vääränlaisesta ruokavaliosta ja yleisestä huonosta ihmisyydestä.
 

AAMU. Aamuisin juon kahvia, jonka valmistan näin: lähestyn kahvinkeitintä, heitän suodattimesta eilisen suodatinpussin roskikseen, lasken kannuun vettä vitosen kohdalle ja kaadan sen säiliöön, laitan uuden suodatinpussin ja mittalusikalla siihen viisi annosta suodatinkahvia. Keittimeen virta päälle, jos et välttele sähköä. Jos välttelet sähköä, voit juoda puoli litraa haaleaa sitruunavettä, mutta älä sitten ihmettele, jos vihaat itseäsi.
 

GLUTEENI. Oikeudenmukaisuus on minulle tärkeää, joten siksi syön aamuisin aina kaksi palaa gluteenillista leipää, sillä gluteeni on täysin ilman järkiperusteita vihattu ja syrjitty varastoproteiini.
 

LAPSEN PÄIVÄHOITO. Lapseni on 15-vuotias, joten hän häipyy omatoimisesti peruskouluun päiväksi. Tämä on toki ollut täysin perheemme oma valinta.
 

”PIZZA”. Trigger warning tähän alkuun, nyt on luvassa heviä shittiä: pitsaan saa laittaa säilykeananasta, vaikka olisikin lukenut Saku Tuomisen Pizze-kirjan, EIKÄ KUKAAN KUOLE HÄPEÄÄN. Saa myös kirjoittaa ”pitsa”, JA EDELLEEN KAIKKI OVAT ELOSSA.
 

SUOLISTO. Ihminen, jolla ei ole suolisto-ongelmia, ei oikestaan ole 2010-luvun ihminen ollenkaan, vaan kiviä syövä neandertalilainen. Suolisto on toiset aivot, vai miten se meni, joten täytyy sieltä jonkinlaista mesitsiä tulla. Siksi olisi tärkeää hankkia vatsavaivoja, edes närästystä. Itseäni närästää sellainen halpa Rainbow’n omenamehu, suosittelen kokeilemaan!
 

HUULET. Haluat varmaankin entistä täyteläisemmät huulet? Älä myrkytä kehoasi oudoilla täyteaineilla vaan matkusta aikakoneella muutamia sukupolvia taaksepäin. Yritä yhyttää jokin esi-isäsi jonkun paksuhuulisemman kanssa. Katso malliksi erinomaiset Paluu tulevaisuuteen -elokuvat. Tietysti riskinä on, ettet synny ollenkaan, mutta kauneuden eteen on kärsittävä, ja ainakin pääset kapeahuulisesta elämästäsi.
 

ÄITIYS. Kamppailen päivittäin äitiyteen liittyvien tunnemyrskyjen kanssa niin kuin kaikki ne, joiden kohtu-niminen uuni on paistanut heidän ruokapöytäänsä ihmispitkon. Osasinko selittää Kreikan velkakriisin oikein? Onko lapseni kiinnostus toiseen maailmansotaan normaalia? Miksi minulla ei ole mitään Wilma-järjestelmää vastaan? Polttaako eilisen päivällisen liika chili lapsen pyllyä?
 

EMPATIA. Empatiahan tarkoittaa sitä, kun on niin herkkä, että kyyneleet nousevat silmiin kun näkee Facebookissa söpön eläinvideon tai lukee iltapäivälehtiartikkelin sairaasta lapsesta. Sen kanssa ei mitenkään ole ristiriidassa vaatia samaan aikaan Suomen rajoja soukemmalle ja rikollisilta munat pois. Itse en valitettavasti pysty olemaan näillä kriteereillä empaattinen ihminen, mutta olkaa te, joita helpommin itkettää.
 

EROTTUVAT LIHAKSET. Lupasinko tähän jotain lihasaiheista läppää? Itselleni eivät sellaiset erottuvat lihakset sovi ollenkaan, olen suorastaan itse diagnosoinut olevani niille allerginen. Jos näen erottuvia lihaksia, minulle tulee aivosumua ja sisäilmaoireita. Kyllä minäkin muuten bodaisin itselleni näkyvät lihakset!
 

JAKSAMINEN. Tuntuuko arjessa, että on oman jaksamisen kanssa ongelmia? Vetäisepä kerran sellainen viikonloppu, että rakentelet jallutornia molempina iltoina vähintään aamukolmeen, niin asettuu seuraavana maanantaina se normiarkijaksaminen oikeisiin mittasuhteisiin.
 

NUORISON PALJAAT NILKAT TALVELLA. Olettehan jo perehtyneet tähän ihanaan, uuteen päivittelynaiheeseen, jonka voitte ottaa esiin, kun menette ensi kesänä ysäri- ja/tai iskelmäfestareille? Googlaa myös ”Skam”.
 

LUKUSUOSITUKSET. Ruuhkakeskivuosi-ikäisen ei missään nimessä pitäisi ehtiä lukea kirjoja eikä sen puoleen mitään lehtiäkään, koska elämässä on tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä se, että joka päivä tehdään kotitöitä 3 tuntia 40 minuuttia.
 

ELÄMÄN PRIORITEETIT. Oletko eksyksissä elämäsi kanssa? Etkö osaa määritellä, mikä on tärkeää? Ei hätää, tässä on sinulle hyvin yksinkertainen nyrkkisääntö. Mikäli jokin asia tuntuu sinusta mukavalta ja miellyttävältä, kuten vaikkapa makoilu, lueskeleminen, asioiden valmistaminen upporasvassa, kavereiden kanssa kaljallakäynti, piittaamattomuus pihatöistä tai tavoitteeton uiskentelu, se on väärin. Sinun on 80-prosenttisesti tehtävä asioita, joista et pidä, ja 20-prosenttisesti voit ”nautiskella”. Naisille se tarkoittaa enintään kahta lasia kuohuviiniä enintään kerran kahdessa viikossa sekä kalkkunaleikkeellä päällystettyä riisikakkua.
 

SAIPPUA. Siis apua, ette kai luulleet, että on IHAN SAMA, millä saippualla itsensä pesee?!? Ei, ei, ei, apua, kamalaa, se on ainakin maailman top 10 -tärkeimmän asian joukossa ja vaikuttaa KAIKKEEN! Esimerkiksi Star Wars -saippua on hyvä.
 

KETÄ KANNATTAA SEURATA INSTASSA. Älä nyt ainakaan niitä samoja tyhmiä kavereitasi seuraa, joiden kanssa jo joudut olemaan Facebookissa.
 

NE TYHMÄT AJATUKSET. Oletko sinäkin sellainen elämän rakkikoira, joka jolkottaa elämän hiekoitushiekasta lakaisemattomilla, kakkaisilla jalkakäytävillä rumat ajatukset mielessään: ”Onpa huono tv-juontaja tuo XX. Hirveä tv-ohjelma tämä XX. Onpas outo tukka tuolla julkisuuden henkilöllä XX. Onpas huonosti kirjoitettu artikkeli tämä XX.” (En tietenkään uskalla edes esimerkin vuoksi panna tähän mitään nimiä.)

Tajuatko, että sinussa on jotain syvällisesti vialla, luultavasti jokin tunnekylmyys tai henkinen trauma. Sinun pitäisi pysty ajattelemaan vain positiivisia ajatuksia, tai ainakin pyrkiä siihen. Eikö sinulle lässytetty, kun olit vauva? Etkö lukenut lyhyttä psykaa lukion valinnaisaineena? Suhtaudutko tunteisiin liian normaalisti?

Luultavasti et itse edes tajua epäonnistumistasi tuntevana ihmisenä, joten minkäs minä sille voin, soon moro ny.

Jotakin tämmöstä mä niinku hain.
 

LUE MYÖS NÄMÄ KOLUMNIT:

MINULLA EI OLE KIIRE, MUTTA SITÄ EI SAISI SANOA ÄÄNEEN

ÄITIYSKESKUSTELU, JOKA LOPETTAA KAIKKI ÄITIYSKESKUSTELUT


 

Pages