Ladataan...
Toimitus

Permanentti otsatukassa vai teini-iän shokkivärikokeilu? Monilla meistä on se yksi tukkamoka, joka on ylitse muiden. Tukkamokien välttämiseksi kokosimme uusimpaan Trendiin kasan niksejä, joiden avulla kampaamokäynnit sujuvat kuin unelma. Jutussa kerrotaan myös, mitkä asiat ovat tänä talvena kampaajien huulilla.

Kaksi Lilyssä bloggaavaa kampaajaa, I’d rather hair you now -blogin Meeri Mäntylä (kuvassa vasemmalla) ja Meikkipää by Riia ja Laura -blogin kirjoittaja Riia Koivisto, kertovat pahimmat tukkamokansa ja avaavat niiden syitä ammattilaisen näkökulmasta. Kurkkaa myös toimituksen karmeimmat tukkatyylit täältä.

Millainen on pahin tukkamokasi?

Riia: Nuorena pidin paljon punaisista hiusväreistä. Kun kampaaja ehdotti minulle räikeää punaista väriä, suostuin värjäykseen kummempia ajattelematta. En luultavasti myöskään keskittynyt kampaajan puheisiin kovin tarkasti. Minulle tuli täysin yllätyksenä, kuinka suuresta värimuutoksesta oli kyse. Värjäys aloitettiin rajulla hiusten vaalentamisella, ja värjäyksen lopputulos oli neon oranssi. Muistan menneeni sinä iltana elokuviin, ja minulla oli vahva nuoren naisen epäilys, että hiukseni hohtavat pimeässä. Olisiko minulla ollut siellä jopa pipo päässä.

Meeri: Pahimmat mokani ovat aina liittyneet siihen, että olen halunnut kerralla liian ison muutoksen. Kerran ostin kaupasta ruskean hiusvärin, kun oma tukkani oli aivan vaalea. Lopputuloksesta tulikin vihreä! Toinen mokani on sellainen, että halusin kampaajalla värjätä hiukseni tummemmista vaaleiksi, lähes valkoisiksi. Kun seuraavana päivänä menin töihin ja otin pipon pois päästä, työkaverini reaktio oli kauhistunut. Hiukseni olivat keltaisen laikukkaat. Silloin tajusin soittaa kampaajalle, ja sovimme uuden värjäysajan.

Kun nyt mietit mokaa ammattilaisen näkökulmasta, mikä luulet, että siihen johti?

Riia: Luultavasti olin ajatellut aika erilaista punaista enkä niin suurta muutosta. Nyt ammattilaisena ymmärrän, kuinka tärkeää on kertoa asiakkaalle, mitä ollaan tekemässä. Vaikka ammattilainen ymmärtäisi, kuinka isosta työstä on kyse, asiakas ei sitä välttämättä loppupeleissä täysin ymmärrä. Oman työn kautta olen myös oppinut, että ihmisten värisilmä on erilainen. Punainen voi esimerkiksi edustaa eri ihmisille eri sävyjä. Myös tavassa puhua väreistä on eroja. Jollekin tosi vaalea voi tarkoittaan vähän raidoitettua tukkaa, ja toiselle se merkitsee ultra blondia.

Meeri: Kaupan väreissä on usein ongelmana, että omassa pohjavärissä ei ole tarpeeksi pigmenttiä. Vaalea tukka tarvitsee keltaista, oranssia jopa punaista sinne alle, jotta siitä tulee ruskea. Jos tummuuspigmentit jäävät pois, niin silloin jäljellä on vihreä. Kampaajana tiedän, että yhdeksänkymmentä prosenttia reklamaatioista johtuu siitä, että alun konsultaatio on jäänyt vajaaksi. Omassa vaalennustapauksessani olin varannut tavallisen kampaamoajan täydelle muutostyölle. En osaa varmasti sanoa, oliko tässä minun esimerkissäni kyse siitä, että kampaaja ei tätä hoksannut sanoa, vai enkö itse ymmärtänyt.

Mikä on mieleenpainuvin tukkamokasi? Haastamme sinut jakamaan oman kuvasi somessa hashtagilla #mitäoikeinajattelin.

Trendin uusi nautinto-numero on nyt kaupoissa! Löydät sieltä seitsemän konkreettista neuvoa, joista kannattaa ottaa vaarin ennen seuraavaa kampaajakäyntiä. Päätoimittajamme Mari listasi myös kolme muuta hyvää syytä lukea uusin lehti.

 

Teksti: Alma Tuuva

Ladataan...
Toimitus

Skumppalasit kilisemään ja discopallo kattoon – Lilyn kokonaisvaltainen uudistus on vihdoin aloitettu! Hurraa!

Ensimmäiset askeleet kohti uudistunutta ja entistä ehompaa Lily.fitä on aloitettu ja voimme vihdoin jakaa ilouutisen kanssanne. Hurraa-huudoista huolimatta on hyvä muistaa, että uudistus on vielä aivan alussa ja ensimmäiset muutokset näkevät päivänvalon näillä näkymin vasta alkuvuodesta 2019.

Uudistus toteutetaan vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa kaikki Lilyn blogit siirretään uudelle alustalle. Tuhansien blogien ja kymmenien tuhansien blogitekstien siirtäminen on valtava urakka, joten haluamme varmistaa, että kaikki sisällöt saadaan onnistuneesti muutettua uuteen kotiinsa, ennen kuin alamme pikku hiljaa kehittämään sivustolle uusia ominaisuuksia.

Olemme juuri saaneet ensimmäiset mallikuvat uudistuneesta sivustosta, ja blogit tulevat näyttämään siellä tulevaisuudessa esimerkiksi tältä:

Sivuston ulkonäkö noudattaa Lilylle ominaista yksinkertaista ja raikasta linjaa, mutta on nykyistä modernimpi.

Jatkossa sisällön hallinta ja blogipostausten kirjoittaminen tapahtuu Wordpressissä nykyisen Drupalin sijaan, mikä on paljon toivottu muutos. Wordpressin mobiiliselainversio on näppärä ja helppokäyttöinen, mikä tekee puhelimella tai tabletilla bloggaamisesta aiempaa mukavampaa. Wordpressissä on myös mahdollista hallita kommentointia Drupalia monipuolisemmin. Jatkossa bloggaajat voivat siis muun muassa bannata häiriköiviä käyttäjiä ja moderoida kommentteja ennen niiden julkaisua.

Yli 70 % käyttäjistä käyttää Lilyä mobiililaitteella, minkä takia yksi uudistuksen tärkeimmistä painopisteistä on tehdä sivuston käyttämisestä helpompaa ja mukavampaa erityisesti puhelimella tai tabletilla.

Kirjoitatko blogia Lilyssä? Mietityttääkö, mitä sinun täytyy nyt tehdä? Jos olet aktiivinen bloggaaja, ei yhtään mitään – me hoidamme blogisi siirron uudelle alustalle puolestasi. Kuitenkin, jos blogisi on luotu ennen vuotta 2016 ja olet julkaissut yhteensä alle 3 postausta, ota yhteyttä toimitukseen tämän vuoden loppuun mennessä. Jos taas olet perustanut blogisi yli puoli vuotta sitten, etkä ole julkaissut vielä ainuttakaan postausta, nyt on hyvä aika aktivoitua! Jos haluat syystä tai toisesta säilyttää tyhjän blogisi, otathan yhteyttä toimitukseen vielä loppuvuoden aikana.

Kuten sanottu, uudistus on vielä aivan alussa. Toivomme siis kärsivällisyyttä, mutta kehotamme myös lähettämään toiveita ja kehitysehdotuksia – nyt on vielä loistava mahdollisuus vaikuttaa siihen, millainen yhteinen blogikotimme on tulevaisuudessa! Haluamme ottaa teidät kaikki, niin bloggaajat kuin blogien lukijatkin, mukaan kehitystyöhön, minkä takia pidämme teidät ajan tasalla uudistuksen etenemisestä täällä toimituksen blogissa. Olemme koonneet myös muutaman kymmenen henkilön testiryhmän, joka auttaa meitä uudistukseen liittyvissä päätöksissä.