Juhannustaikoja ja terveyskeskusreissu

Erja ehdotti viime kuussa, että jos mentäisiinkin juhannuksena Virroille hänen lapsuudenkotiinsa. Siellä nykyisin yksin asuva veli olisi koko viikonlopun mökillä ja omakotitalo tyhjänä. Kun vaihtoehdot ovat viettää juhannus kerrostaloasunnossa kaupungissa tai omakotitalossa landella, niin vastausta ei tarvinnut kovin kauaa miettiä. Ei huolta taloyhtiön hiljaisuudesta ja paljon tilaa pelailla pihapelejä. Napattiin tottakai myös Lucia mukaan, koska pitää pikkuprinsessankin saada kaikki ilo irti siitä, kun voi päästä vapaana juoksemaan.

Lähdettiin perjantaina matkaan jo kahdeltatoista ja otettiin ensimmäiseksi suunnistuskohteeksi Ruovesi, josta käytiin hakemassa matkaan Erjan vuokraama palju! Ruovedeltä tuli matkaan pikkuinen ylimääräinen lenkki, mutta matka meni nopeasti kuitenkin juhannustunnelmaa nostattaessa, kun oltiin kimppakyydillä. Vietiin palju kohteeseen, purettiin autolastillinen tavaraa ja lähdettiin mahat nälästä kurnien kohti Virtain Baarpuuria. Iltapäiväksi oltiin lupailtu sadetta, mutta meidän onneksi säätiedotus ei taaskaan tiennyt mistään mitään ja saatiin syödä myöhäinen lounas kaikessa rauhassa lämpimässä auringonpaisteessa. Iso plussa ravintolalle siitä, että terassille oli myös koirat tervetulleita! Lucia aiheutti suurta hilpeyttä kurnuttaessaan sylistä paljon isommalle koiralle, mutta saatiinpa tilannekomiikkaa siihenkin päivään.  Kun kaikki oli saanut kiskottua hampparit naamariin, suunnattiin kaupan kautta takaisin pelipaikalle.

Lucia hurmaamassa kanssaruokailijoita

Päädyttiin Erjan kanssa tekemään meille yhteiseksi juhannusjuomaksi muikea omenabooli. Mulla oli tietysti tunnettuna valkkarin lipittäjänä myös kyykkyviini messissä! Miehet viritteli paljuun tulet, jonka jälkeen otettiin mölkkyturnaus. Se ei mennyt kaikilla osallistujilla ihan niin kuin strömsössä, mutta tulipahan pelattua. Mölkyn jälkeen siirryttiin suosiolla Huojuvasta tornista tehtyyn juomapeliin. Jokaisessa palikassa luki siis joku tehtävä tai vastaava toimitus. Sitä veivatessa taisikin vierähtää useampi tunti. Thanks god oltiin tehty pari yhteissoittolistaa Spotifyyn jo etukäteen, niin musiikista ei tarvinnut (hirveästi) tapella.

Ysin maissa todettiin paljun olevan jo melko inhimillisissä lämpötiloissa ja lyötiin myös saunan pesään tuli. Oh yeas kyllä, puusauna. Jo kymmenen aikaan päästiin saunaan ja paljuilemaan ja siinähän se sitten vierähtikin vissiin neljä tuntia. Vuorotellen saunassa ja paljussa hengaillen ja syvällisiä keskustellen maailman parhaassa seurassa. Enpä muista milloin olisin itse viimeksi viihtynyt niin hyvin saunassa. Nukkumaan mentiin aamuyöllä melko tuhdisti päissään, mutta kaikki sentään löysivät tiensä oikeaan nukkumapaikkaan ja oman kumppaninsa viereen.

Todistusaineistoa mölkyn pelaamisesta

Lauantai ei sitten lähtenytkään yhtä hyvin käyntiin. Heräsin liian aikaisin, ilman varsinaista krapulaa, mutta kroppa turhan sekaisin. Ilman sen tarkempaa kuvausta sen aamun lukuisista vessareissuista, ajattelin olotilojen parantuvan kunhan vain herää kunnolla. Kunnes mitä enemmän aikaa kului, sitä kipeämpi olo tuli ja sitten totuus jysähti tajuntaan; ei saatana taas. Jeppisjepulis pissatulehdus, also known as virtsatieinfektio, se siellä ilostuttamassa juhannusta. Luojan kiitos Virroilla on päivystys myös viikonloppuisin, joten ei kun soittelemaan sinne ja varaamaan päivystysaikaa iltapäivälle. Olo pysyi ihan siedettävänä, kunhan vältteli tarvetta käydä vessassa. Terveyskeskuksestakin selvittiin vain puolentoista tunnin odottamisella ja sieltä lähdin antibiootit kourassa kohtalaisen elinvoimaisena. Odotin voinnin paranevan tutusti puolen tunnin sisään ensimmäisen antibiootin otosta, joten lähdettiin ajelemaan Tuurin kauppakeskukseen. Sinne päästäessä all hell breakes loose ja olo oli alakanttiin arvioiden hirveä. Tuurin kiertämisestä kuitenkin selvisin ja pahin oli vasta edessä. Käytiin Alavuden abc:llä syömässä ja ihan hetkeen en sitten tahdokaan mennä sinne toiste. Jäi sen verran tuskaiset muistot ravintolasta ja naisten vessasta. Myös puolen tunnin ajomatka takaisin tukikohtaan tuntui vähintään kolmelta tunnilta. Ja kyllä, pissatulehdus tuntuu siltä, kuin joku työntäisi maxikokoista tulitikkua virtsaputkeen.

Onneksi perillä pääsi heittämään pikkarit hemmettiin ja olemaan ihan rauhassa vain mekko päällä. Karpalomehuakin kului enemmän, kuin sitä litkua ikinä haluaisi juoda, mutta onneksi sitten alkoi olo kohta helpottamaan ja oireet hävisi iltaa kohden kokonaan. Loppulauantai kului makkaraa grillatessa ja hieman lyhyemmän kaavan saunomisella ja paljuilulla. Yliarvioin oman introverttiyteni ja laahasin kirjan reissuun mukaan siltä varalta, että lauantaina jossakin kohtaa kaipaan varmaan omaa aikaa ja tilaa. Kuitenkaan en kyseistä kirjaa kerennyt kertaakaan edes vilkaisemaan, joten se kertoo ehkä hieman siitä, kuinka hauskaa oli.

Lucian mielestä oli tosi rankkaa vahtia meitä koko juhannus

Sunnuntaina herättiin ajoissa siivoamaan ja kahden huonosti nukutun yön jälkeen olo oli kuin koomapotilaalla. Kaikkien muiden univammailujen lisäksi nukun luvattoman huonosti vieraissa paikoissa. Edes oma tyyny ei pelastanut tällä kertaa. Palautettiin palju ja hipsittiin vähin äänin kotiin. Paluumatkalla autossa oli melko hervoton tunnelma, kun neljä yliväsynyttä  heitti fiksua läppää. Kotiin päästyä nukuin vahingossa melkein kolmen tunnin päiväunet ja sitten tietenkin nukuin viime yönä taas huonosti. Tämä päivä onkin mennyt lähinnä toipuessa monen päivän sosiaalisuudesta ja pyykkiä pestessä. Jos ensi vuonna voisi jättää sen terveyskeskusreissun välistä, niin olisin kovin tyytyväinen.

Miten sun juhannus sujui?

-Pinja

ps. ota Totuuden kaipuussa fb-sivut haltuun tästä!

suhteet tapahtumat-ja-juhlat terveys ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *