Lisää parisuhteen toimivuutta

Hoi! Onko sullakin parisuhteessasi sellainen ongelma, että olette kumppanisi kanssa aivan kuutamolla toistenne menoista? Tai hän ei koskaan muista sinun tärkeitä juttujasi? I feel you, meillä oli vastaava ongelma yli kaksi vuotta. Mulla on kyllä ollut aina omat menot ja tärkeät tapahtumat omassa kalenterissa ylhäällä ja pääpointit usein perus seinäkalenterissa, mutta samaa ei voi sanoa rakkaasta miehestäni. Hänellä ei yleensä ollut edes omia menoja ylhäällä missään, joten mun piti niitä yrittää muistella, ja yhteisistä menoista hänellä harvoin oli mitään hajua, puhumattakaan mun omista jutuista. Ei auttanut, vaikka miten monta kertaa kertoisi, että mulla on meno x päivänä y, kun eipä hän sitä silti yleensä muistanut. Tätä varten siis yritin kaiken sinne tavalliseen seinäkalenteriin mahduttaa, mutta ongelmaksi nousi se, ettei nopealla vilkaisulla tiennyt mikä meno on minun, mikä sinun ja mikä meidän, saatika jos oli molemmilla jotain samana päivänä, niin mahtui kirjoittamaan vain toisen. Näppärää, eikö?

Mun mummu ratkaisi tän asian jouluna, tietämättä edes, että kyseisessä asiassa meillä oli haastetta, ostamalla meille joululahjaksi parisuhdeseinäkalenterin. Vastaavat saivat myös omat vanhempani ja äitini veli vaimonsa kanssa. Kyseisessä kalenterissa on siis joka päivälle kolme erillistä saraketta, jotka meillä toimivat jaolla mun, sun ja meidän. Tämä on helpottanut kummasti, kun näkee selkeästi milloin kenellä on ja mitä. Plus omat hermoni ovat huomattavasti vähemmän koetuksella, kun kysymystä ”millon sulla olikaan se psykologi??” ei tule viisi kertaa viikossa.

Kyseinen kalenteri roikkuu meillä kaiken lisäksi makuuhuoneessa oven vieressä, valokatkaisijan yläpuolella, joten periaatteessa sen näkee aina huoneesta poistuessa. Kalenterissa lukee siis molempien omia menoja ja yhteisiä menoja, joille pitää varata koko päivä. Osoitus tämän systeemin toimimisesta oli muutama viikko sitten, kun olin lähdössä psykologilta ja soitin Roobertille, joka oli minulle soittanut käynnin aikana. Asia oli ”Oon jo kotona ja meinasin vaan kysyä missä sä oot, mut katoin sit kalenterista, et psykologilla.” HALLELUJA.

Suosittelen erittäin vahvasti vastaavaa kalenteria, tai muuta systeemiä, ihan kaikille, joilla on perheessä tai parisuhteessa vaikeuksia hahmottaa kaikkien kaikkia menoja.

-Pinja

suhteet parisuhde oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *