Maailman parhaat mokkapalat!

Minut tunteville ei varmasti tule yllätyksenä, että en ole koskaan ollut tunnettu mahtavista ruoanlaittotaidoistani. Päinvastoin, osaan keittää perunatkin pohjaan. Sama koskee pääpiirteissään myös pikkuveljeäni ja sen sijaan, että sen kummemmin yrittäisimme oppia gourmet-ruokien valmistamista, panostamme (usein etenkin yhdessä ollessamme) siihen missä olemme jo hyviä; leipomiseen! Ei ole tässä perheessä sellaisia juhlia, jossa ei olisi jomman kumman yksin tai yhdessä tekemiä jonkun sortin leivoksia. Leipominen on sellaista ihanaa terapeuttista toimintaa, jossa voi laittaa aivot pois päältä ja keskittyä siihen ”taikinaterapiaan”. Turhan harvoin sitä tulee silti omaehtoisesti harrastettua.

Mokkapalat, tai porilaisittain masaliisa, on vakioleivos mihin tahansa tilanteeseen, arkeen tai juhlaan. Tällä kertaa lähdimme pitkäperjantaina kuitenkin rakkaan puolisoni pyynnöstä kokeilemaan tästä rakkaasta perinteisestä mokkapalasta vähän eksoottisempaa versiota; pätkismokkapalaa! Sinällään se sopi jo ajatuksenakin hyvin, koska tykätään kaikki pätkiksestä ku hullu puurosta.

Napattiin resepti tähän herkkuun Fazerin sivuilta täältä. Muokattiin ohjetta sen verran, että pätkiksen sulattamisen sijaan lisättiin kuuteen osaan leikellyt pätkis bitesit taikinaan vasta viimeisenä, jolloin ne sulivat pieniksi suliksi suklaahipuiksi taikinan joukkoon ja suutuntumasta jäi omasta mielestä mehukkaampi. Oltiin rebeleitä ja lisättiin valmiiseen mokkapalaan kuorrutteen päälle toinen pussillinen niitä biteseja pilkottuna! Näin siis maksimoitiin pätkiksen määrä. Pääsiäisen kunniaksi lisättiin päälle myös nonparelleja hallitun hillitysti tuomaan väriä.

Ootko sä kokeillut pätkis-mokkapalaa?

-Pinja

koti hyva-olo ruoka-ja-juoma
Kommentit (3)
  1. Ooh, näyttää ihanalta 🧡💜

  2. Nam! Näyttää herkulliselta, lähtee kokeiluun🥰

    1. Mahtavaa! Meillä ainakin nää hävis lautaselta luvattoman nopeasti.. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *