Missä ja miksi mulla on tatuointeja?

Tatuoinnit herättää usein suurta kiinnostusta, kauhistusta tai muuten kovaa keskustelua. Omasta kropastani tatuointeja löytyy viisi kappaletta ja haluaisin noin tuplasti lisää. En kuitenkaan heti ole juosten menossa ottamaan niitä lisää (ei sillä, että budjetti edes sallisi), sillä jokaisella tatuoinnillani on enemmän tai vähemmän joku tarina, enkä halua ihooni sellaista pysyvää kuvaa, joka olisi täysin merkityksetön.

Ensimmäisen tatuointini otin 19-vuotiaana Below Zeron walk in -päivässä ja sen on tehnyt Alban Essex. Olin siihen aikaan vielä melko varovainen itseilmaisun suhteen, joten niska tuntui silloiselle pitkähiuksiselle luontevalle vaihtoehdolle. Aiheeksi päätyi Ra’n silmä, koska olen ollut aina kiinnostunut mytologiasta, historiasta ja Egyptistäkin. Ja onhan se nyt nätti symboli.
Horuksen silmä on muinaisegyptiläinen suojeluksen, kuninkaallisen vallan ja terveyden symboli. Sen egyptinkielinen nimi on Wedjat, ja symbolin henkilöitymä on Wadjet-jumalatar. Symboli tunnetaan myös Ran silmänä. Wedjat kuvaa joko ihmisen tai haukan silmää. egendan mukaan Horuksen silmä vaurioitui tämän kamppaillessa setäänsä Sethiä vastaan. Horus sai kuitenkin silmänsä takaisin, ja nimen wedjat arvellaan tarkoittavan ”Kokonaista” tai ”Korjattua”.

oh yeas I know, niskasiili pitäis ajaa

Seuraava tatuointi olikin sitten leppoisasti koko olkavarren mittainen projekti, jonka suunnittelija ja toteuttaja on Tattoo Parlour Turussa työskentelevä Ella Kettunen. Projekti aloitettiin maaliskuussa 2018 ja saatiin valmiiksi elokuussa. Kaikki alkoi siitä, kun näin Ellan instassa hänen piirtämänsä Lady Gaga -muotokuvan, jossa oli kuvatekstinä ”Haluan tatuoida tämän, kuka tulee?”. Olin aiemmin nähnyt Ellan tekemiä tatuointeja, ja ollut yhden ystävän mukana hänen ollessa Ellan tatuoitavana,joten tiesin, että hän on todella taitava  ja kaiken lisäksi tosi hyvä tyyppi. Ja tietysti onhan Lady Gaga oma ihan megaluokan idoli, joten laitoin heti kärppänä Ellalle viestiä. Kaikkinensa Gagan tekemiseen meni noin kahdeksan tuntia, kolmessa pätkässä. Viimeisellä kerralla suunnitelmaan lisättiin myös kyynärvarren teksti ”Born this way” (American horror story -fontilla obviously), koska Gaga edustaa mulle ennen kaikka moninaista ja vahvaa naiseutta.

Vajaa kuukausi Gagan valmistumisen jälkeen kävin toteutamassa yhden pitkäaikaisen tatuointihaaveen. Mulla on siis todella rumat (ja isot) viiltelyarvet oikeassa nilkassa, jotka nykyään näkyy lähinnä ruskettuessa, mutta itseä ne häiritsi aina. Tatuoin siihen päälle sitten suruisan Ihaan, joka ilmapallo hännässään liitää kohti valoisampaa tulevaisuutta. Ihaa hahmona kuvastaa melko hyvin omaa pitkäaikaista mielenmaisemaa ja koska se on liikkuvasta paikasta johtuen alhaalta nyt kulahtaneen näköinen, sopii se entistä paremmin tarkoitukseensa. Olen ränsistyneestä Ihaastani ylpeä. Tämän toteutti Joonas Paananen (Bones tattoo).

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, eikä missään tapauksessa vähiten kipeänä on muutama kuukausi sitten hankittu underboob. Siihen ei liity mitään sen suurempaa tarinaa, vaan lähinnä se on tribuutti oman kehon rakastamisen opettelulle. Tämän tatuoinnin myötä pidänkin omasta ylävartalostani enemmän. Vaikka toki jokainen uusi kuva parantaa kokemusta omasta kehosta. Tatuoiminen ei tehnyt läheskään niin kipeää, kuin mulle väitettiin, mutta rintalastan päälle tuleva osa oli omalla kohdalla absoluuttisesti kipein paikka. Myös tämän on tehnyt Ella.

Kaikki multa tällä hetkellä löytyvät tatuoiniit ovat sellaisissa paikoissa, että halutessani saan ne ilman sen suurempaa vaivaa kokonaan piiloon. Toisaalta ne on myös helppo ”laittaa näytille” kun haluaa. Aion jatkossakin pitää saman linjan, joten kaulasta tai kämmenselästä ei mulla tatuointeja tule löytymään, vaikka ne nättejä paikkoja ovatkin. Pidän kaikista tatuoinneistani hirveästi, enkä todellakaan osaisi sanoa lempparia. Tyytyväisin olen Ellan kädenjälkeen ja aion jatkossakin käydä ainakin yksityiskohtaiset ja vaativat tatuoinnit ottamassa hänellä.

Mikä näistä on sun suosikki? Onko sulla itsellä tatuointeja?

-Pinja

puheenaiheet hyva-olo oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *