Paras mittari kehon muutoksiin

… on vaatteet! Siis toki myös mittanauha ja vertailukuvat toimii erinomaisesti, mutta konkreettisin tapa huomata oikeasti kehossa se saavutettu muutos on vaatteet. Vanhat vaatteet alkaa roikkua ja näyttää isoilta, tai alkaa istua paremmin ja näyttää hyvältä, TAI mahdut vaatteisiin joihin et ole pitkään aikaan mahtunut. Omalla kohdalla olen jo tovin tehnyt havaintoja, että vanhat vaatteet istuvat päälle taas nätimmin ja ylipäätään oleminen oman kehon kanssa on tuntunut taas miellyttävämmältä. Isoin ahaa-elämys tuli kuitenkin vasta tänään, kun vaatteita siivotessa ajattelin piruuttani kokeilla erästä vaatesettiä, johon en vuosi sitten mahtunut ihan mitenkään päin. Ja perkele, sehän mahtui.

Kyseessä on siis tämä Adidaksen urheilusetti, jonka ostin reilu vuosi sitten Thaimaan lomalla ja tietenkin kokeilematta. Nämä on kokoa M ja naiivisti tietenkin ajattelin, että kyllä ne mahtuu. No voin sanoa, että ei todellakaan mahtunut. Liivit sai työllä ja tuskalla päälle, niiden kanssa ei voinut hengittää ja Roobert joutui kiskomaan ne päältäni pois. Housut puolestaan ei nousseet reisiä ylemmäksi. HUPS. Ymmärrätte siis varmasti järkytykseni, kun tänään ihan läpällä päätin näitä kokeilla ja ne sitten mahtuikin! Oman kehon muutoksille tulee niin sokeaksi, kun sitä omaa kroppaansa tietysti joka päivä katselee. Vasta tälläinen riemuvoitto oikeasti konkretisoi sen, että jotain on tehty oikein. Laitoin eilen kuvaparin instan storyyn, jossa kuvien välillä on noin puoli vuotta ja toinen kuva on otettu eilen. Kyllähän siitä kuvasta osaa sanoa, että jotain muutosta on tullut, mutta livenä ihan oikeasti en sitä muutosta osannut nähdä, vaan keho tuntui, ja tuntuu vähän edelleen, isolta.

Vaa’asta ei nyt sitten meikäläisen kohdalla kannata alkaa edes puhumaan, sillä ahdistun moisesta härpäkkeestä lähes aina. Olen joskus muinoin painanut tämän mittaisena 30 kiloa vähemmän ja vaikkei se kovin nättiä ollut, niin se kummittelee edelleen mielessä aina vaa’alla käydessä. Järjellä ajateltuna osaan sanoa itselleni, että sillä vaa’an lukemalla ei ole mitään väliä, kunhan näyttää ja tuntuu hyvältä. Silti kuitenkin aina raastaa, jos se paino ei putoakaan ollenkaan tai vain vähän. Laitan alle sen instassakin olleen kuvaparin. Tässä on eroa painossa noin 3 kiloa, mutta varsinkin keskivartaloa katsoessa voisi hyvinkin kuvitella, että on enemmänkin. Se vaaka ei siis todellakaan kerro ultimaattista totuutta. Huomatkaa myös miten paljon hiukset on kasvanut!!

Harrastatko sä vaa’alla käyntiä vai jotain muuta tapaa pysyä kartalla oman kehon muutoksista?

-Pinja

hyvinvointi ostokset hyva-olo
Kommentit (1)
  1. Saleha Raashid
    3.4.2019, 13:33

    Really love the post keep up the good work.
    https://www.mobilepackages.pk

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *