Yhdenvertaisuus kuuluu kaikille

First of all, erittäin ihanaa moninaisten naistenpäivää kaikille. Olen useampana vuonna jo huomannut pikkuriikkisen asenneongelman itselläni koko naistenpäivää kohtaan. Tai siis, miten se, että yhtenä päivänä vuodessa saat ehkä kukkia ja suklaata, edistää naisten oikeuksia millään tavalla? Ja miksi vain naisten asemaa pitää parantaa, miksei kaikkien ihmisten ihan vaan yksilöinä? En osaa sanoa itseäni feministiksi, sillä siihen sanaan liittyy usein huonot feminatsi-vibat, joten tykkään mennä ennemmin equalisti-termillä. Toivonhan yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa meille ihan kaikille eläville olennoille, sukupuolesta riippumatta. Joku nyt sitten kysyy kuitenkin, että miksi kaikkia tälläisiä ihmeellisyyksiä, kuten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, pitäisi suvaita tai hyväksyä niin tässäpä teille pari tärkeää pointtia ja linkkiä;

”Ketään ei saa syrjiä iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Syrjintä on kielletty riippumatta siitä, perustuuko se henkilöä itseään vai jotakuta toista koskevaan tosiseikkaan tai oletukseen.

Välittömän ja välillisen syrjinnän lisäksi tässä laissa tarkoitettua syrjintää on häirintä, kohtuullisten mukautusten epääminen sekä ohje tai käsky syrjiä.
Yhdenvertaisuuslaki 1325/2014 -8 § syrjinnän kielto

”Tämän lain tarkoituksena on estää sukupuoleen perustuva syrjintä ja edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa sekä tässä tarkoituksessa parantaa naisten asemaa erityisesti työelämässä. Lain tarkoituksena on myös estää sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun perustuva syrjintä.”
Tasa-arvolaki 1986/609

”Yhdenvertaisuudella tarkoitetaan sitä, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta heidän sukupuolestaan, iästään, etnisestä tai kansallisesta alkuperästään, kansalaisuudestaan, kielestään, uskonnostaan ja vakaumuksestaan, mielipiteestään, vammastaan, terveydentilastaan, seksuaalisesta suuntautumisestaan tai muusta henkilöön liittyvästä syystä. Oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa henkilöön liittyvät tekijät, kuten syntyperä tai ihonväri, eivät saisi vaikuttaa ihmisten mahdollisuuksiin päästä koulutukseen, saada työtä ja erilaisia palveluja – perusoikeudet kuuluvat kaikille.

Suomen perustuslaissa yhdenvertaisuuden periaate viittaa sekä syrjinnän kieltoon että ihmisten yhdenvertaisuuteen lain edessä. Yhdenvertaisuuslaki, rikoslaki, tasa-arvolaki ja työlainsäädäntö tarkentavat syrjinnän kieltoa eri elämänaluilla.”
Yhdenvertaisuuden määritelmä

Nyt kun näillä päästiin hyvään alkuun, niin vieläkö keksit syitä miksi joku olisi vähemmän arvokas ihminen kuin sinä? Ai et? No sitähän minäkin. Voidaan siis käyttää tämä naisten päivä viimeistenkin eettisesti epäilyttävien asenteiden tuulettamiseen.

Miksi niitä homoja pitää jatkuvasti mainostaa mediassa? Hyi.
No siis miksi heteroita pitää jatkuvasti mainostaa ympäri medioita ?? Same difference. Tasa-arvon eteen on tehtävä asioita tasan niin kauan, kun joku jaksaa pahoittaa mielensä mainoksessa pussaavasta naisparista, vaikka heteroparien pusukuvia on mainoksissa joka toinen minuutti. Mua syytettiin tänään oman aatemaailmani ”korostetusti hehkuttamisesta”, kun linkkasin erääseen ryhmään TÄMÄN Setan videon. Samaisessa ryhmässä on kuitenkin ok esimerkiksi jakaa jos minkälaista alatyylistä ja joskus rasististakin huumoria, sekä metsästyskuvia jne. Tämä alleviivannee edellisen pointtini siinä mielessä hyvin, että mun arvostamasta yhdenvertaisuudesta pahoitettiin mieli ja ihan vaan ihana video haluttiin nähdä homopropagandana, koska se on heidän mielestään jotenkin väärin. Työtä siis on.

Miksi homojen pitäisi saada hankkia lapsia? Eihän sellaisten kuuluisi olla vanhempia !!!!1
Ihan siitä samasta syystä kuin naapurin Pertti-Inkerinkin; koska biologinen kello tikittää kovaa melkein meillä kaikilla ja lasten hankkiminen on ihmisen luonnollinen vietti. Mitä sitten oikeuteen olla vanhempi tulee; on varmasti huonompiakin vaihtoehtoja vanhemmiksi, kuin todennäköisesti onnellinen ja tasapainoinen pariskunta. Ainakaan itse en koe, että vanhempien sukupuoli olisi jotenkin relevanttia suhteessa kykyyn kasvattaa lapsi vastuullisesti.
Tähän linkkivinkkinä äitiyslaki, joka ei vieläkään ole ideaali, mutta sentään askel eteenpäin.

Lapsella on oikeus äitiin ja isään!!!1
Ihan vaan haluaisin tässä mainita, että mites sitten yksinhuoltajaisät ja -äidit? Avioerolapset? Lapset joiden toinen vanhempi on kuollut? Onko heidän elämänsä automaattisesti huonompaa tai erilaista? EI.

Nyt päästäänkin sitten isoimpaan epäkohtaan, johon naistenpäivästä vouhottamiseen käytetty energia voitaisiin mieluummin käyttää; TRANSLAKI. Tai ennemmin ihmisoikeuksien mukaisen translain puute. Nykyisellään translaki vaatii sukupuoltaan korjaavalta täysi-ikäisyyttä, sekä lääketieteellisillä tutkimuksilla osoitetun transsukupuolisuuden tunnustamisen. Kyseiset tutkimukset ovat Suomessa luvattoman pitkät ja hankalat, joten niissäkin olisi jo parantamisen varaa. Kun sukupuolensa viimein pääsee korjaamaan, ei uutta sukupuolta juridisesti tunnusteta ennen kuin henkilö on todistetusti lisääntymiskyvytön; räikeä ihmisoikeus- ja itsemääräämisoikeuden rikkomus.

Jos nyt täysin objektiivisesti, ilman ennakkoluuloja, ajattelet asiaa niin onko tämä ok? No ei ole. Voidaanko siis yhdessä tehdä näille asioille jotain? Ja jos haluat lukea aiheista lisää niin tässä linkkejä; Seta, Ihmisoikeusliitto, Amnesty

-Pinja

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *