Viñales


En ole ratsastanut vuosiin, mutta nyt olen jo melkein kuudetta tuntia hevosen selässä kierrellyt tupakka ja kahvi viljelmillä.

Auringon paahtava kuumuus tuntuu niskassa, joten pysähdyn läheiselle lammelle uimaan. Sidon heppani puuhun ja pulahdan viileään veteen, jonka taustalla kohoaa vehreä kuubalainen maalaismaisema.

Havannan jälkeen Viñales tuntuu leppoisalta. Lähinnä maanviljelijöiden asuttamalla alueella hevosvaunujen suosion ansiosta ei paljon autoja näy. Kuuban luoteisosassa sijaitseva laakso alueen elämänmeno on hidasta ja pienestä maalaiskaupungista löytyy noin 30 000 asukasta. Alueella kasvatetaan tupakkaa, kahvia, sekä hedelmiä ja kyntäminen näyttää tapahtuvan edelleen perinteisin menetelmin hevosvaljakoilla.

Iltapäivällä olen tutustunut tupakkaviljelmiin ja kokeillut käsin käärimistä. Sikareita saa myös maistaa paikan päällä ja ostan farmilta muutaman kotiin tuomisiksi, joka on suotavaa. Kuuban hallitus kerää kaikkien viljelijöiden tupakkasadosta itselleen noin 90% ja loput 10% viljelijät saavat myydä omilla tiloillaan.

Taivas alkaa pikku hiljaa hämärtyä ja on aika viedä vuokraamani hevonen takaisin tallille. Koko kroppaa kolottaa päivän ratsastamisen jälkeen, mutta hevosen vuokraaminen oli ehdottomasti parempi vaihtoehto järjestettyjen turistipakettien sijasta.

Kävelen illalla kylän raittia pitkin, jossa paikalliset istuvat värikkäiden talojensa kuisteilla iloisesti tervehtimässä ohikulkijoita. Taivas on kirkas ja kylä hiljainen. Viñales on ehdottomasti mielenkiintoinen paikka Kuubassa jos haluaa kokea muutakin kuin Havannan ja valkeat hiekkarannat.

Kommentit (2)
 1. Itsekin rakastuin Viñalesiin. Tuntui hassulta, että hiljaisesta maalaiskylästä oli tullut niinkin suosittu turistikohde.Ihmettelin, kun moni sanoi, et viettäkää Viñalesissa maksimissaan pari päivää, sen jälkeen se on nähty. Me jäätiin pidemmäksi aikaa nauttimaan leppoisasta tunnelmasta. Tupakkaviljelmiltä jäi vähän huono maku suuhun; tuli sellanen fiilis, että sikareiden käärijä olisi vetänyt herneet nenään, jos ei oltais ostettu mitään.
  Jos jostain olin kuullut etukäteen, niin huijareista. Netissä varoiteltiin, casojen omistajat varoitteli. Kyllähän sitä yritettiin vaikka minkälaista, mutta itse ajattelen, että jokaisessa maassa on omat turistihuijauksensa.

  1. Itselläni oli tosi positiivinen kokemus ja tupakkaviljelmä kierros oli ilmainen, sekä en kokenut ollenkaan että olisi ollut pakko ostaa mitään. Varmasti riippuu paikasta ja tyypeistä 🙂
   Tietenkin asioita hiukan helpotti myös se, että reissasin paikallisen kaverini kanssa.

   Viñalesin keskusta oli aika täynnä turisteja iltaisin, mutta sen ulkopuolella oli ihanan rauhallista ja paljon nähtävää. Kiva kuulla, että itsekkin pidit Viñalesista. Se on kyllä kaunis alue.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *