Haussa Suomen paras hampurilainen

Trendi loves

Tällä viikolla painoon lähtevän maaliskuun Trendin ruokapalstalla Eeva antaa reseptin mehevään ja muhevaan kasvishampurilaiseen. Toimituksessa aihe kirvoitti keskustelun suosikkiburgereistamme.

Koska hyvien hampurilaisten tekeminen on taitolaji, parhaat burgeripaikat ansaitsevat ehdottomasti sulan hattuunsa. Pannaan siis äänestys pystyyn: mistä sinun mielestäsi löytyvät Suomen parhaat hampurilaiset?

Me listasimme esimerkiksi nämä viisi:

1. "Alppitorin ja Torin kasvisburgeri on Helsingin paras. Linssipihvi on maukas ja annoksen kruunaavat avokadoviipaleet. Tässä paikassa kasvishampurilainen peittoaa lihaversion jopa lihansyöjän mielestä – sopii siis jokaiselle."

Kirstinkatu 15 ja Punavuorenkatu 2, Helsinki.

2. "Tamperelaisen Zarillon Greek burgerin juju ovat kookkaat fetakiekot pihvin molemmin puolin ja se nerokkuus, että majoneesin tilalla on tsatsikia. Pihvin saa valita, mutta vahva suositus vegeversiolle. Zarillo ei ole paikkana viihtyisin (viihtyisyyttä kannattaa hakea vastapäätä, Tampereen parhaasta pubista Sohosta), mutta huippu hampurilainen ja ok ranskalaiset pitää saada pari kertaa vuodessa. Sopii isoon nälkään ja krapulaan."

Otavalankatu 9, Tampere

3. "Pancho Villan burgerit olivat hyvää peruskamaa: eivät ehkä ylivoimaisesti parhaita mutta aina luotettavia. Useimmiten olen valinnut perus-juustopurilaisen tai pekonilla höystetyn version."

Pancho Villa -ravintoloita eri puolilla Suomea.

4. "Kitchin vegehampurilainen on valkosipulin ystävän suosikki (ja keskusteluetäisyydellä olevien kauhu) – annokseen kuuluu sekä ihanan valkosipulista tsatsikia että tuhtia aiolia."

Yrjönkatu 30, Helsinki.

5. "Mäkkärin kalahampurilainen 4-eva! Kalapihvin rapean kuoren ja mehevän sisuksen yhdistelmä simppelillä tartar-majoneesilla (tai jollain vastaavalla) soosilla höystettynä nyt vaan on sellanen, että sitä on välillä pakko saada. Pyydä ekstra-salaatilla ja -tomaatilla."

Kalahampurilainen nykyään valitettavasti vain isojen McDonaldsien listoilla.

 

Hampurilaissuosituksianne vesi kielellä odottaa toimituspäällikkö Maija, jonka mielestä hampurilaisen syömisessä on monia kriittisiä koulukuntaeroja.  (Onko parasta pikaruokaburgeri, grillimättö vai "oikean" ravintolan hampurilainen? Sotiiko veitsen ja haarukan käyttäminen burgerin perusideaa vastaan? Syödäänkö annoksesta ensin hampurilainen vai ranut, vai sekakäytetäänkö niitä?)

Kuva: A-lehtien arkisto/Tommy Selin

P.S. Muista bongata myös Eevan mahtava kasvisburgerirespeti maaliskuun Trendistä, joka ilmestyy 5.3.!

Kommentit

Jenniii
Pupulandia

Liputan todellakin Torin kasvishampurilaisen puolesta. Sen parempaa ei ole! 

Mönkkeli (Ei varmistettu)

Oululainen Kauppuri 5 on ihan mahtava paikka, itse tehdyt sämpylät, piffit, majot, soosit, kastikkeet kaikki ja niin läheltä ku mahollista! Hyvvää on, pakko se on myöntää eikä ees hinnalla pilattu. Jokaselle löytyy se suosikki ^^

http://kauppuri5.fi/

martsu_90@hotmail.com

nekkuli (Ei varmistettu) http://losingmymindoverandoveragain.tumblr.com/

Morrison's (Turku) nousi heti suosikkipaikakseni. Aivan mielettömiä hamppareita ja ihania majoneeseja/dippejä tällä ravintolalla. :)

Mansikkamaa

Haarukalla ja veitsellä ravintolassa, kotioloissa rennosti talouspaperiin käärittynä. Aina tirsuu kuitenkin ketsupit poskille. Ei ole siis mitään treffiruokaa, vaikka olisi gourmeehampparia.

 

Kyllä se vain niin on, että kotioloissa tehty hamppari on se paras. Voi käyttää parasta lihaa pihviin, sipulia, salaattia, tomaattisiivu,  suolakurkku hampurilaiskastiketta ja ketsuppia.

 

Pihvi kun on grillissä kypsennetty, siihen tulee hampurilaisen aito maku.

Myös Morrison'sista Ateneumin takaa saa huippuhyviä burgereita. Vegeversio on ihan ässä, samoin ne muut. Sävelessä puolestaan oli niin hyvä vuohenjuustoburgeri, että mies oli syötyään sen ihan varma että siinä oli pihvi.

 

Mutta kyllä ne parhaat on kotona tehdyt. <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Rauman McDonald'sin tuplajuusto! Ne on siellä huolella tehty. Ei ole olemassa parempaa :)

Doitse (Ei varmistettu)

Kauppuri 5, Oulu.

Jo kulttisuosiota nauttiva "Teurastaja", joka valmistetaan rakkaudella, kääritään lihaan ja tarjoillaan ripeällä ammattitaidolla.

Kylkeen järkyttävän hyvät ranskalaiset/sipulirenkaat ja soossi maun mukaan.
Huuhdotaan lempijuomalla ja voidaan hyvin loppupäivä.

Pepe (Ei varmistettu)

Kauppuri5 Oulussa!

Menusta löytyy kaikille jotain burgeria ja lisuketta lautaselle sekä hyviä oluita kyytipojaksi.. Peukutan ehdottomasti tämän Kauppurienkadun mahtavuuden puolesta :)

Kuten Mönkkeli oli yllä maininnutkin
"Itse tehdyt sämpylät, piffit, majot, soosit, kastikkeet kaikki ja niin läheltä ku mahollista! Hyvvää on, pakko se on myöntää eikä ees hinnalla pilattu"

On se jo täällä monta kertaa sanottu, mutta sanotaan vielä kerran: Kauppuri5 Oulussa tarjoaa parhaimmat hampparit! Ja hampparin kylkeen ranskikset ja valkosipulimajo sekä kylmä kokis suoraan pullosta nautittuna! Nom!

JS (Ei varmistettu)

Kauppuri 5 Oulussa. Löytyy hampurilainen jokaisen makuun ihan varmasti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauppuri 5 keveästi ainakin Suomen paras!

Trendi
Trendi loves

Ihania vinkkejä! Voisikohan sitä ensi kesänä tehdä roadtripin Suomessa, jonka missiona olisi eri burgeripaikkojen testaus? :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Suosittelen myös testaamaan sitä Sohoa Tampereella ja erityisesti Trafalgar-burgeria. Nam!

Huomenna on paremmin..

Kuulostaa nimensä perusteella ehkä ällöltä, mutta epäkätevällä paikalla kaukana keskustasta sijaitseva lappeenrantalainen Tuen grilli on paikka, johon kaupunkilaiset ajavat vaikka taksilla aamuyöstä saamaan parhaita, taidolla valmistettuja hampurilaisia. Parin vuoden takaisessa Nyt -liitteen listauksessa Suomen parhaista hampurilaispaikoista taisi Tue myös yltää viiden parhaan joukkoon. Suosittelen kokeilemaan jos Kaakkois-Suomeen päin eksyy.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyviä hampurilaispaikkoja on Suomi täynnä, onneksi! Oma tämän hetkinen suosikkini on kuitenkin itse tehty halloumihampurilainen, joka sopii myös vegekansalle. Lisukkeeksi aiolia tai tzatzikia, tuorekurkkua, rapeaa salaattia, tomaattia ja punasipulia.

Munkin pitää tulla huutamaan Kauppuri5:n puolesta, vaikka moni onkin sen jo tehnyt! Paikan ainoa huono puoli on tilojen pieni koko - pöytiä on ollut  mun kokemukseni mukaan vapaana ainoastaan noin joka kolmannella yrityskerralla. Onneksi hyvää kannattaa odottaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauppuri5!

jermia
Itärajapakolainen

Kannatan myös Lappeenrannan Tuen Grilliä, josta Elmi mainitsi. Halpaa ja taivaallisen hyvää. Jonkun (en muista nimeä) maailmanmatkaajan mielestä maailman toisiksi parhaat hampparit :) Etenkin suosittelen kaikkia, joissa on ananasta <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuen grillin aurajuusto-ananashampurilainen. Lappeenrannassa siis tämä
Tuen grilli n 3km keskustasta

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuen grillin aurajuusto-ananashampurilainen. Lappeenrannassa siis tämä
Tuen grilli n 3km keskustasta

box (Ei varmistettu)

Kauppurin vuohenjuustohampurilainen. Rucolalla, marinoidulla punasipulilla ja pestomajoneesilla...aaah. Saa myös vihersalaatilla, vaikka ranskalaiset on myös hyvät!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oulun Kauppuri 5!

Trendi
Trendi loves

Tämän keskustelun perusteella alkaa vahvasti näyttää siltä, että Oulu ja Lappeenranta ovat Suomen hampurilaispääkaupungit!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oulun Kauppuri5 on parasta! Heinäpään teurastaja normaalin Teurastajan rinnalla on myöskin mielettömän hyvä, sämpylän tilalta salaattia, omnom!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauppuri 5 ja heinäpään teurastaja..ihan ehoton !!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ehdottomasti Kauppuri 5 @ Oulu! Parempaa saakin sitte etsiä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Teurastaja, ei tartte edes kilpailla...

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauppuri 5..... Oulu....paras... ehdottomasti !

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauppuri 5 ja teurastaja!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauppuri 5,Oulu BBQ &lt;3

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauppuri5 &gt; Tuen grilli!

Molemmat tullut testattua.

Oululaine ihimine (Ei varmistettu) http://www.facebook.com/Pohojan.akka

Kauppurin aurajuusto! Toisaalta myös mäkkärin perus - mikäslie junior se kahden euron hampurilainen olikaan - on aika loistava. Saa pieni nainen mahan täyteen jo yhestä -kahesta hampparista ja maksaa vaan 2-4 euroa. En harrasta hirviänä hamppareita mutta jos harrastan niin näitä kahta vain, olen erittäin nirso :)

maria chocomum (Ei varmistettu) http://mariachocomum.blogspot.fi/

Kauppuri 5, Oulussa!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauppuri5 on aivan paras tekemään Suomen parhaat hampparit!!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauppuri 5 ja teurastaja tietenki

Mika Paakkanen (Ei varmistettu)

Kauppuri ja nyt tauolla oleva De La Muerte. Oikeasti tulinen hamppari.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauppuri 5 ehdottomasti!

Rationalisti saa lapsen

Sanottakoon se vielä kerran. Kauppuri 5.
Säälimättömän kovalla hurmoksella sekä tehty, että aina nautittu.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuen Grilli Lappeenrananssa on ehdottomasti paras hampurilaispaikka koko Suomessa ja miksei maailmassakin. Hampurilaisista TuplaTexas-hampurilainen tai isoon nälkään TäysTupla ovat lyömättömiä. Grillin laaja valikoima muitakin ruoka-annoksia yhdistettynä näihin taivaallisiin hampurilaisiin on ihan parhautta.

Nalatie (Ei varmistettu)

Ehdottomasti Oulun Kauppuri 5. Myös paikkana niin tunnelmallinen ja miellyttävä.

köpö (Ei varmistettu)

Ehdottomasti Oulun Kauppuri 5, ja sieltä kanapurilainen!

NDC (Ei varmistettu)

Levytuottajamme suositteli Oulun visiitillämme Kauppuria ja eipä ole parempaa settiä vielä tullut vastaan, lähin vertailukohde taitaa olla Tukholman esikaupunkialueella.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauppuri 5!

Morrison's:it ja muut vastaavat paikat eivät paini edes samassa sarjassa Kauppurin kanssa, lisäksi kyseisen paikan salaatitkin ovat erinomaiset, jos ei purilaista tee mieli :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauppuri 5 ja teurastaja

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauppuri 5 el muerte

JSuvanto (Ei varmistettu)

Kauppuri 5. Älä pidä muita burgerimestoja.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuen grilli ja kauppuri 5, molemmat huippuja.
Lappeenrantalaisena liputan kuitki kauppurin puolesta, ku sinne harvemmin pääsee ja sielt saa oltta kyytipojaks

VaaraJO (Ei varmistettu)

Kauppuri 5:n aurajuustohamppari ehoton ykkönen! Punasipulin ja aurajuuston pyhäliitto. Upiata.

Toisena Grill it:n Grill It! Burger

Muita kunniamaininnan arvoisia Pancho villan Pekoni hampurilainen ja Amarillon Premium burger (ennen muutosta).

Vierailija (Ei varmistettu)

siis mikäli oulu lasketaan suomeen vaikka on tampereen pohjoispuolella niin kauppuri 5 vie ihan sata-nolla muita paikkoja. tietenkään kukaan ei pääse sitä tänne jylhään pohjolaan todistamaan.

p.s tämä on haaste

(Ei varmistettu)

Kauppuri 5 ja cheddarburgeri &lt;3

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.