Kadonnutta hiljaisuutta etsimässä: Minne melua pakoon? Keksi paras paikka ja voita kirja!

Heräsin tänään viideltä aamulla. Tietöistä kuuluvaan meteliin. Sama meininki on jatkunut päivästä toiseen. Kai siihen pitäisi tottua jo, mutta kun ei.

Pyöriskelin sängyssä vielä muutaman tunnin. Sitten päätin keittää itselleni ikiaikaisella podikeittimellämme espresson. Silmät sikkaralla tuijotin vuoroin keitintä, vuoroin Han Solo -espressokuppiani. Jotain kummallista siinä oli. Ei Han Solossa. Hänessä ei ole koskaan mitään kummallista. Mitä nyt meni kuolemaan Force Awakensissä, mutta siis noin muuten. Mutta jotain outoa espressossa kuitenkin oli. Vihdoin tajusin, että kupin täytti espresson sijaan podi. Siis se, jonka oli tarkoitus olla siellä keittimessä. 

Ääh. Raahauduin työhuoneeseen siinä toivossa, että tietöiden ja muiden rakennustöiden melu ei kuuluisi sinne niin pahasti. (Kas kun vieressämme sijaitsevan tielaajennuksen lisäksi talomme viereen rakennetaan toinen kerrostalo. Voi näitä ihania hiljaisuuden päiviä.) Hetken aikaa olikin hiljaista. Mutta sitten alkoi toisenlainen meteli. Se kuului tällä kertaa yläkerrastamme. Sellainen meteli, joka kuuluu, kun erittäin natisevassa sängyssä harrastatetaan erittäin pitkään ja hartaasti erittäin kovaäänistä makuuhuonemamboa. Teki mieli hakata päätä tietokoneeseen. Paitsi että en voinut. Mitä jos tietokone olisi hajonnut?

No, kyllä se kohta loppuu, tuuumin. Paitsi että sitten se alkoi uudestaan. Ja jatkui. Taas ja taas ja taas ja taas. Tuli mieleen Dingon Lähetyssaarnaaja -biisin kertosäe. 

Avasin työhuoneen ikkunnan. Noh, sieltä mylvi se työmaameteli.

Kun silmät painuvat väsymyksestä kiinni ja töitä olisi kuitenkin pakko saada tehtyä, mutta metelin takia se ei onnistu, minne "paeta"?

Jos mielessäsi on joku oikeasti toimiva ehdotus, kerro se kommentikentässä ja voita yllärikirja!

Vastausaikaa on ensi keskiviikkoon, eli 31.8 asti. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit

minsu
Mainostaulujen takana

Jos asuu Helsingissä ja työntekemiseen tarvittavat välineet mahtuvat olkalaukkuun, suosittelen Kansalliskirjastoa tai -arkistoa ja äärimmäistä hiljaisuutta kaivatessa jotain tutkijansalia jommassakummassa. Taatusti hiljaista eikä tarvitse häiriintyä edes eväspussien rapistelijoista.

Kiitos superhyvästä vinkistä! 

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Muistankohan ihan väärin, että ois olemassa jotain melua blokkaavia kuulokkeita, ei siis peruskuulonsuojaimia vaan jotain esim. avokonttorityöhön suunnattuja. Auttaisko sellaiset pahimpien poraamisten ja vaakamambojen yli? Tai jos pystyy tekemään töitä ja kuuntelemaan samalla esim. klassista musiikkia.

Kiitos hyvästä vinkistä! Mäkin muistan kuulleeni joskus tuollaisista suojaimista, täytyy lähteä etsiskelemään! Olisi ihanaa kuunnella musiikkia samalla kun tekee töitä, mutta mä valitettavasti pystyn kuuntelemaan silloin vain omaa höpinääni :) Mikä varmaan on tietysti tosi mukavaa myös naapureille, heh... (Etten kuulostaisi ihan sekopäiseltä, niin olen kääntäjä ja mun on pakko käydä läpi eri käännösvaihtoehtoja. Välillä kauhulla huomaan, että olen horissut niitä ääneen...) Musiikkia on kyllä ihana kuunnella tauoilla, piristää/rentouttaa tosi paljon. 

HPöllö (Ei varmistettu) https://helvetinpollo.blogspot.fi/

Tietämättä, viihdytkö sä lainkaan maalla, olisin tarjonnut sulle entisen mummolani vieressä olevaa kesämökkiä.
"Mummolassa" asuu enoni, yksin. Hänestä ei olisi vaivaa, mutta varmasti apua ja turvaa tarvittaessa. Seuraakin, sitten kun sitä kaipaisit. Mökki on hänen ja toisen enoni, mutta on vielä isotätini käytössä - hän käy siellä pari kertaa kesässä, useammin ei jaksa.
Tosin sielläkin on tällä erää jonkinlainen rakennusprojekti menossa, mutta aikatauluista voisi varmaan sopia - ei olisi pakko aloittaa viideltä tai kuudelta aamulla ;)

Mutta ajattele niitä kaikkiaa ihania tuoksuja, lintujen ääniä - mitä kaikkea voisitkaan siellä kokea. Siinä lasitetulla terasilla aamukahvia juodessa voisit puiden välistä katsella järvelle; miten sumu pakenee veden pinnalta kun aurinko nousee korkeammalle ja korkeammalle...

Voisin lähteä sun kanssa sinne. Olisin ihan hiljaa, uskotkos? :D

Kiitos ihanasta, sydämellisestä ja äärimmäisen ytävällisestä ehdotuksesta!!! <3 

Mariaa
Hömppätaivas

Itse löysin keväällä kotikaupungistani ihanan teehuoneen, jossa on ihanan rauhallista ja ihan oma tunnelmansa. Jos haluaisin saada töitä tehtyä niin menisin sinne jossei kotona onnistuisi. Joten löytyisikö kotikaupungistasi joku mukava kahvila tms. jossa saisit töitä tehtyä? :)

Kiitos Mariaa, tästä vinkistä. Tuo teehuone kuulostaa unelmalta, voi kun täältäkin löytyisi joku vastaava! Sellaisesta olen tosiaan haaveillut. Jos joku tietää pääkaupunkiseudulta rauhallista ja hiljaista kahvilaa, niin please vinkatkaa! (Tuntuu, että täällä aina on joku taustahäly, tai sitten olen löytänyt vain vääriä paikkoja ;))

Heliiiii (Ei varmistettu) http://rantapallo.fi/pimeaonni

Huh, uskon että ottaa päähän melu. Kirjasto on aina hyvä vaihtoehto, mutta kyllä ihaninta on lukea penkillä joen rannassa. Syysilman kirpeys ja lämmin aurinko niin mikäs siinä lukea ja tehdä hommia. Ottaa mukaan termospullo täynnä kahvia ja joku herkullinen pulla :D

Juu, näin on. Sen melun kanssa siis :) Meidän lähikirjastoon voisi tosiaan yrittää hakeutua. Jokivaihtoehto kuulostaa lukemiselle kyllä ihanan idylliseltä :) 

Looking for...

Suosittelen ääntä häivyttävien kuulokkeiden hankintaa. Minä selvisin lennosta, jolla vauva huusi viereisellä penkillä elossa Kossin ääntä eristävillä kuulokkeilla. Minulla on erikseen lenkille ja sitten töihin omat kuulokkeensa, joista töihin varattujen tärkein ominaisuus on nimenomaan äänen eristäminen. Näin voi tehdä töitä melkein missä tahansa!

Kossin ääntä eristävät kuulokkeet merkattu heti muistiin! Kiitos erinomaisesta vinkistä! 

Emilia M

Oisko näihin ihan jotain suoraa linkkiä? Olen yrittänyt vastaavia etsiä onnistumatta.

Looking for...

cdon.fi:stä löysin ainakin vastaavat. Hinta on karvainen, mutta minä en voisi rakastaa kuulokkeitani yhtään enempää. 

Kilpailu - tai pitäisikö sanoa "kilpalu", kuten olin sen hakusanoihini nerokkaasti kirjoittanut - on nyt päättynyt. Kaikki ehdotuksenne olivat superhyviä, joten ihan mahdotonhan näistä on valita yhtä! Valitsisin mielelläni teidät kaikki, mutta postikuluni taitaisivat silloin nousta pilviin? 

Voittajaksi selviytyi Minsu, koska rakastan Kansalliskirjastoa, enkä jostain syystä ollut tullut ajatelleeksi sitä itse. Kiitos siis kullanarvoisesta vinkistä! Lähettäisitkö yhteystietosi sähköpostiosoitteeseeni?

Minun on kuitenkin ihan pakko palkita myös H. Pöllö, sillä en ole ikinä keneltäkään saanut yhtä ystävällistä ehdotusta!

Ja lopuksi: koska kaikkien kilpailuun osallistujien ehdotukset olivat niin erinomaisia, voisivatko myös Kahvittelija, Mariaa, Helii ja neiti Coco olla s-postitse yhteyksissä, niin laittaisin täältä jotain pientä ylläriä kiitokseksi tulemaan?

Tuhannet kiitokset vielä kerran kaikile osallistuneille!

 

 

 

 

minsu
Mainostaulujen takana

Kiitos, ja työniloa hiljaisessa paikassa! Laitoin sulle sähköpostia. 

Kommentoi