Kuka on Suomen Mr. Darcy?

Ylpeyden ja ennakkoluulon 200-vuotisjuhlan kunniaksi Teos julkaisi siitä joulukuussa 2013 Kersti Juvan uuden suomennoksen. Huomaa poikkeuksellisen komea Mr. Darcy.

 

"Kahta en vaihda. Toinen on Mr. Darcy ja toinen AGA-kaasuliesi."

Viime aikoina on ollut vaikea löytää chick litiä, jossa näihin kahteen ei viitattaisi tavalla tai toisella. Mikäs siinä, kuumia pakkauksia molemmat. 

Välillä käy kuitenkin mielessä, että Ylpeyden ja ennakkoluulon Mr Darcyn sijaan voisi olla raikasta vaihtelua valita välillä tilalle joku toinen kirjallisuuden hahmo.

Miksei chick lit -sankari muistuta koskaan esimerkiksi Kotiopettajattaren romaanin synkeähköä ja jörönpuoleista, mutta todellisuudessa hyvääkin hyveempää (ja ah niin komeaa) Mr Rochesteria? Tai Humisevan harjun intohimoista ja uskollista, mutta öh.. kenties hivenen pakkomielteisestä Heathcliffiä? Miksi Mr Darcy peittoaa heidät aina mennen tullen? 

Entä kukapa sopisi suomalaisen chick litin Mr Darcyksi? 

Kenestä suomalaisen kirjallisuuden sankarista naiset voisivat chick litissä haaveilla samaan tapaan? "Hän on kuin Seitsemän veljeksen Juhani, niin ihanan tukeva ja harteva, mutta kenties hieman turhan äkkipikainen ja määräilevä..."

Vai löytyisikö Mr Darcyn veroinen unelmien mies enemminkin vaikkapa vanhoista Suomi-Filmeistä? 

No entäs se kuuluisa AGA-kaasuliesi sitten? Mikä keittiövempain on jokaisen suomalaisen keittiön unelmien täyttymys?

Kuva: Teos

 

 

 

Kommentit

Laura P...
Tyylitietotoimisto

Tuo uusi kansi on niin ihana!!

Pari sannaa

Väinö Linnalta vois löytyä suomalaisen chick litin Mr Darcyja moneen makuun. Akseli Koskela, Vilho Koskela ja turkulaisten ystäville Hietanen! 

Hei totta! Aivan mahtava ehdotus!! :)

No entäs se keittiövempain (AGA-kaasuliesi)...? Mulle kaasuliedestä tulee jotenkin aina väistämättä mieleen Sylvia Plath tunkemassa päätään sinne, enkä kertakaikkisesti osaa kuvitella sitä (liettä siis, ei Plathin päätä...) suomalaisten keittiöiden unelmien täyttymyksenä.

Mikä olis Suomessa sellainen "oi, nyt elämä hymyilee, kun elämässäni on Akseli Koskela/Hietanen ja... ööh...espressokeitin?" ;)

Pari sannaa

Vaikee sanoa, kun oon ite vähän käsipää keittiön puolella, mutta mites ois mehulinko? "Mitä muuta sitä nainen tarvitsee kuin Vilho Koskelan ja mehulingon." 

Maria Hakkala

Vaikka Darcy on aina Darcy, tykkään pariskuntana enemmän Annesta ja Wentworthista (Persuasion) ja miehenä Mr. Knightleystä (Emma).

Ei mulla muuta. :)

Pari sannaa

Mr Knightley on kyllä hyvä tyyppi! 

Mun aivan ehdoton suosikkini on "Austenin miehistä" on Colonel Brandon ja suosikkipariskunta siis Marianne ja Bradon, mutta pakko myöntää, että leffaversion Alan Rickmanilla saattaa kyllä olla tämän kanssa jotain tekemistä... ;) 

 

Pari sannaa

Se sen ÄÄNI. <3

No nimenomaan ;) <3 <3 <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.