Kuukauden kirjavinkki: Graeme Simsion - The Rosie Project (Vaimotesti)

Jos Big Bang Theoryn eli Rillit huurussa -televisiosarjan Sheldon on mielestäsi kaikkien aikojen paras fiktiivinen hahmo, The Rosie Project -kirja on kuin sinulle tehty!

Australialaisen Graeme Simsionin kirjan The Rosie Project (Vaimotesti) päähenkilö, genetiikan tutkija Don Tillman on nimittäin kuin ilmetty Sheldon, noin 10 vuotta vanhempana versiona vain.

Nyt professori haluaisi löytää itselleen vaimon. Kun Donin normaalikohtaamiset naisten kanssa menevät tavan takaa myttyyn tavalla tai toisella, hän päättää laatia kyselylomakkeen sopivan kumppanin etsimiseksi. Monikymmensivuisen testin avulla kun pitäisi olla helppo karsia pois sellaiset epäilyttävät tapaukset kuin jäätelödiskriminoijat, myöhästelijät ja tupakoitsijat. Eräänä päivänä Donin toimistoon tupsahtaa salaperäinen Rosie. Nainen, joka sekä tupakoi että myöhästelee. Mistä ihmeestä on kysymys? Miksi Donin kaveri Gene on lähettänyt naisen tapaamaan professoria, vaikka tietää tämän olevan täysin mahdoton vaihtoehto?

The Rosie Project on yllättävä, koukuttava, älykäs, viihdyttävä, lämminhenkinen ja täysin hulvaton rakkaustarina, joka ei päästä lukijaansa helpolla edes kirjan viimeisillä sivuilla. 

Viime kesän menestyskirjan, Maria Semplen Where'd you go, Bernadette (Minne menit Bernadette?) tavoin kirja herättelee pohtimaan, miksi meillä ihmisillä on aina niin suuri tarve kuulua samaan massaan. Miksi erilaisuutta on niin vaikea hyväksyä?

Kirjaan ihastuneille on tiedossa hyviä uutisia: Simsion kirjoittaa siihen parhaillaan jatko-osaa ja elokuvaakin jo suunnitellaan.

Kirjan esittelyvideossa kirjailija juttelee mielenkiintoisia myös The Rosie Projectin kääntämisestä eri kielille:

Graeme Simsion: The Rosie Project (Penguin, 2013)

Suomennos: Vaimotesti (Otava, 2013)

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.