Ladataan...

Blogini kaipaisi kipeästi uutta sisältöä ja työkiireiden takia Bridget Jones -laskurikin laahaa pahasti perässä, mutta minkäs teet, kun työprojekti haukkaa tällä hetkellä elämästä leijonan osan. Laskurin aloittaessani lupasin kuitenkin 30 BJ -faktaa, joten tässä taas muutama. V. good.

(Ja niille, jotka eivät jaksa näitä lukea, muutakin kuin Bridget -aiheista sisältöä blogiin on kyllä tulossa...)

Fakta 8

Tiesitkö, että vuonna 2009 ryhdyttiin Lontoossa suunnittelemaan Bridget Jones -musikaalia? Bridgetin rooliin kaavaillun näyttelijä Sheridan Smithin vetäydyttyä roolista musikaalisuunnitelmat on kuitenkin pistetty jäihin.

Fakta 9

Entä muistatko, että Bridget mainitsee päiväkirjassaan sekä Hugh Grantin (16. elokuuta) että Colin Firthin (24. lokakuuta)?

Bridget Jones -laskurissa 18 päivää! Mad About the Boy julkaistaan  10.10. 2013 (suomennos ilmestyy saman päivänä Otavan julkaisemana)

 

Ladataan...

Fakta 6

Bridget Jones syntyi, kun The Independent -sanomalehti pyysi Helen Fieldingiä kirjoittamaan elämästään kolmekymppisenä sinkkunaisena Lontoossa.

Koska omasta elämästä kirjoittaminen tuntui Fieldingistä liian nololta, hän päätti luoda "täysin överin avatarin".

Fakta 7 

Salman Rushdie on suuri Bridget Jones -fani. Elokuvaversioon hän päätyi, koska on Helen Fieldingin vanha kaveri. Eräänä päivänä kirjailija soitti Rushdielle ja kysyi "haluaisiko tämä nolata itsensä totaalisesti".

Bridget Jones -laskurissa 21 päivää!

Ladataan...

 Kuva:www.visitpeakdistrict.com/JanetSykes                                        

                                       Mitähän Bridget Jones tästä tuumaisi?

Jos satuit käymään Lontoossa kesällä, saatoit törmätä Hyde Parkissa valtaisaan, lähes neljä metriä korkeaan Mr Darcyyn kekkaloimassa keskellä Serpentine -järveä. Etkä mihin tahansa Darcyyn! Tämänkin patsasherran lähtökohtana on ollut juuri nimenomaan se Colin Firthin BBC:n Ylpeydessä ja Ennakkoluulossa esittämä Mr Darcy ja erityisesti tietysti se unohtumaton järvikohtaus... Ja nimenomaan Colin Firthin esittämä Mr Darcyhan on ollut myös Helen Fieldingin inspiraation lähde Bridget Jonesin suurelle rakkaudelle. (Mark Darcyn hahmo perustuu siis myös tähän samaiseen Colin Firthin tulkintaan Jane Austenin kuulusta kartanonherrasta).

Nyt patsas on siirretty Lyme Parkiin, eli juuri siihen samaiseen paikkaan - ja järveen - jossa se tv-sarjan kuuluisa kohtauskin kuvattiin. Siellä sitä voi käydä ihailemassa helmikuun 2014 loppuun asti (jylhä Darcy ei varmaan myönnä palelevansa edes Englannin koleassa talvisäässä...) Manchesterista noin 40 minuutin päässä sijaitseva Pemberley tai siis Lyme Park on National Trust -säätiön suojelema kultturiperintökohde, jonne pääsee kätevästi vaikka junalla (lähin asema Disley).

MR DARCY -PATSAAN HENKILÖTIEDOT:

Pituus: 4 metriä (mies on siis yhtä korkea kuin Lontoon kaksikerroksiset bussit)

Osoite: Lyme Park, Manchesterin lähellä. BBC:n Ylpeys ja ennakkoluulo -sarjassa Pemberley, Mr Darcyn koti)

Lihakset: Lasikuidulla päällystettyä polystyreeniä

Henkilökohtainen valmentaja: Johtava kuvanveistäjä Toby Crowther

Muuta mielenkiintoista:

Televisioyhtiö UKTV:n katselijat valitsivat BBC:n Ylpeys ja ennakkoluulo -sarjan (1995) järvikohtauksen kaikkien aikojen ikimuistoisimmaksi draamakohtaukseksi. Patsas pystytettiin UKTV:n uuden draamakanavan  lanseeraamisen kunniaksi. Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo -romaanin 200 -vuotisjuhlallisuuksien aikana se siirrettiin Hyde Parkista National Trust -säätiön suojelemaan Lyme Parkiiin.

PATSAASTA PADDINGTONIKSI

Kuten kaikki tietävät, Colin Firthista on moneksi, ja nyt hän on myös tuleva Karhuherra Paddington! Elokuvan karhu toteutetaan tietokonehahmona, mutta se puhuu Firthin äänellä, "hieman perulaisittain", näyttelijä kertoo Daily Mailin haastattelussa. Paddington tulee näyttelijän mukaan muistuttamaan häntä myös DNA:ltaan, sillä miehen elekieli ja ilmeet yhdistetään osaksi tietokonehahmoa. Elokuvaan on kiinnitetty myös Downton Abbeyn Hugh Bonneville, Nicole Kidman ja Jim Broadbent.

Bridget Jones -laskurissa 23 päivää!

 Kuva:www.visitpeakdistrict.com/JanetSykes 

 

 

 

Ladataan...

Onko sinusta joskus tuntunut siltä, ettei perheesi oikein jaksa aina innostua jutuistasi? Oletko joskus toivonut, että miehesi saisi joskus vastata kysymyksiisi vähän laajemminkin kuin vain yhdellä sanalla? Oletko lastesi mielestä nolo? Usko pois, hullumminkin voisi olla. Eräänä päivänä saattaisit huomata, että miehesi kyllä yrittää kovasti puhua, mutta hänen puheestaan ei saa mitään selvää, sillä hän on muuttunut Frankensteinin hirviöksi. Poikasi, pikkuvanha varhaisteini, on muuttunut ihmissudeksi ja tympeä teinityttösi tympeäksi muumioksi. Ja kaikki tämä tapahtuu matkalla kotiin Stephenie Meyerin Aamunkoi -kirjanjulkistustilaisuudesta, jossa olet nolannut itsesi totaalisesti.

Jos vastaus yhteenkään yllä olevista kysymyksistä on ainakin joskus kyllä, ja kaiken lisäksi rakastat hersyvää huumoria, hulvattomia hirviötarinoita ja Olipa kerran -tv-sarjaa, tämä kirja kannattaa ehdottomasti lukea.

Pähkähullun ja hauskan tarinan lisäksi erityisen vaikutuksen teki Sanna van Leeuwenin ansiokas suomennos sekä aivan ihana kansi.

Saksalainen David Safier oli itselleni aivan uusi tuttavuus. Kirjan sisäkannessa kerrotaan, että hän on voittanut on monia tv-alan palkintoja (mm. kansainvälisen Emmyn) voittanut menestyksekäs käsikirjoittaja ja kirjoittanut esimerkiksi Suomessakin nähdyn tv-sarjan Nuori nainen Berliinissä. Kirjan lopussa kirjailija itse puolestaan kertoo perustamastaan Hyvä Karma -säätiöstä, joka on rahoittamassa koulurakennusta Nepalissa. Valitettavasti nettisivut olivat vain saksaksi, joten en tajunnut niistä hölkäsen pöläystä.

David Safier: Happy family. Bazar, suomentanut Sanna van Leeuwen.

 

 

 

Ladataan...

Eilen en ehtinyt kirjoittelemaan, joten tänään on luvassa kaksi Bridget Jones -faktaa. Kukapa voisi unohtuu Bridgetin kuuluisia mummokalsareita? 

Fakta 4 Tiesitkö, että Bridget Jones - Elämä jatkuu -elokuvan kalsarit huutokaupattiin hyväntekeväisyysillallisilla vuonna 2006? Joku maksoi niistä 2000 puntaa, eli yli 2000 euroa. Tuotto meni Royal Parks -säätiön hyväksi. Huutajan nimeä ei ilmoitettu julkisuuteen. Hugh Grant oli signeerannut pöksyt ja kirjoittanut niihin "Hello Mummy! Lots of love and kisses!"  

Fakta 5 Renée Zellwegger harjoitteli rooliaan varten työskentelemällä kolme viikkoa lontoolaisessa Picador -kustantamossa salanimellä Bridget Cavendish. Työkaverit ihmettelivät keskenään, miksi tämä pitää työpöydällään Jim Carreyn kehystettyä kuvaa. Kukaan ei kuitenkaan kehdannut sanoa mitään, etteivät nolaisi "Bridgetiä" (taisivat miettiä, ettei taida uudella työkaverilla olla ihan kaikki kirjat hyllyssä...). Todellisuudessa Carrey oli tuolloin Zellweggerin poikaystävä!

Suurin osa työntekijöistä ei tunnistanut Zellweggeriä. Kun joku sitten tuumasi uuden työkaverin "muistuttavan todella kovasti sitä Jerry Maguire -leffan tyttöä", hänet pyydettiin nopeasti syrjään ja selitettiin asioiden oikea laita. 

Bridget Jones -laskurissa 26 päivää!

 

Kuva: guardian.co.uk

 

 

Pages