Ladataan...

Kuva: Minerva

Kuvittele, että näet elämäsi Suuren Rakkauden menevän naimisiin toisen ihmisen kanssa. 

Kuusi vuotta myöhemmin kuulet, että hänen puolisonsa on murhattu.

Hautajaisissa toivot näkeväsi elämäsi rakkauden edes vilaukselta. Lesken paikalla suree kuitenkin joku aivan toinen henkilö.

Kuta kuinkin tästä käynnistyvät Harlan Cobenin hiuksia nostattavan trillerin Lupaa ja vaikene tapahtumat. 

Kun yliopiston opettaja Jake Fisher tapaa salaperäisen Natalien, on alusta asti selvää, että kyseessä ovat elämää suuremmat tunteet. Suhde päättyy kuitenkin yhtä nopeasti kuin alkoikin, sillä yks kaks Natalie ilmoittaa menevänsä naimisiin toisen miehen kanssa. Samalla nainen pakottaa Jaken lupaamaan, ettei tämä yritä enää koskaan ottaa häneen yhteyttä. Jake pystyy pitämään lupauksensa kuusi vuotta, mutta tieto Natalien aviomiehen, Toddin, murhasta sekä ventovieraan lesken näkeminen Toddin hautajaisissa, saavat miehen ajatuksiin. Missä on Natalie? 

Tarinan uskottavuus: nolla. Haloo, Jake lähtee etsimään Natalieta, koska tämä ei ollut miehensä hautajaisissa. Jake on tavannut Natalien edellisen kerran kuusi vuotta aiemmin, muttei pysähdy kertaakaan pohtimaan esimerkiksi sellaisia melko varteen otettavia vaihtoehtoja kuin että Natalie ja Todd olisivat voineet erota, tai Natalie kuolla. Mutta jos tarinan lievästä tökkivyydestä pääsee yli, sen viihdyttävyys onkin sitten aivan omaa luokkaansa. Jopa tällainen antidekkaristi kuin minä luki kirjan kahdessa päivässä, niin koukuttava se oli. Niin. Kunnes koitti loppuratkaisun paikka. Tarina vetää ihan viime metreille saakka, kunnes se lässähtää parilla viimeisellä sivulla kuin Arhinmäki Leijonien mitalijuhlissa.

Viimeisille sivuille asti kirjaa lukee kuin Hollywood-elokuvaa katsoisi ja sellaista siitä jo tehdäänkin. Leffan ohjaa Ben Affleck ja pääosassa nähdään Hugh Jackman. Liekö kirjan viimeiset käänteet kirjoitettu leffaa ajatellen? Hyytävän koukuttava tarina ei vain mielestäni tarvitsisi vaaleanpunaisilla hattaroilla kuorrutettua romanttista loppua. 

Kovin mukaansa tempaavaa on Harlan Cobenin teksti heti ensiriviltä alkaen. Vai mitä sanotte tästä ?

I sat in the back pew and watched the only woman I would ever love marry another man.

Harlan Coben: Six Years (Suom. Lupaa ja vaikene, Minerva 2014)

Ladataan...

Kuva: (c) Blake Little

Jymyuutisia Himoshoppaajan ystäville: Beckyn ja Luken tarina saa jatkoa! Woman & Home -lehden uusimmassa numerossa Sophie Kinsella paljastaa kirjoittavansa iki-ihanalle Himoshoppaaja-sarjalle parhaillaan jatko-osaa, jossa seikkaillaan tällä kertaa Los Angelesin maisemissa. Sen enempää ei kirjailija suostu työn alla olevasta tarinasta vielä kertomaan... Ei siis auta kuin odottaa malttamattomana kirjan ilmestymistä!

Tiesitkö, että...

  • Himoshoppaaja -kirjojen inspiraation lähteenä ovat toimineet kirjailijan sisaret ja ystävät
  • kirjailija keksi Himoshoppaajan tarinan Selfridges -tavaratalossa kierrellessään
  • Kinsella on työskennellyt Beckyn tavoin taloustoimittajana
  • Kirjailija julkaisee kirjoja myös omalla nimellään Madeleine Wickham. 

 

 

 

 

Ladataan...

Kun chick litistä puhutaan, voisi kuvitella, että vuoden romanttisin päivä  Valentine's Day olisi tässä lajityypissä hyvinkin yleinen aihe. Vaan kun ei. Valentiinin päivänä eli Ystävänpäivänä tapahtuvia chick lit -kirjoja saa hakemalla hakea. Jouluun, syntymäpäiviin ja jopa pääsiäiseen (!) sijoitettua chick litiä löytää kyllä, mutta chick lit + Valentine's Day tuntuu yllättäen olevan yhtä harvinainen yhdistelmä kuin noh, chick lit ja Valentine's Day...

Niinpä Lynda Renhamin The Valentine Present and other diabolical liberties onkin tässä joukossa tervetullut poikkeus. Tosin tässäkin kirjassa tuo juhlapäivä toimii vain tarinan alkusysäyksenä.

Lynda Renhman kirjoittaa täysin hulvattomia, sattumuksiin ja koheltamiseen perustuvuvia romanttisia komedioita, joten mikään hempeä lässytystarina ei tässäkään tapauksessa ole kyseessä. Renhamin kirjoissa kun päähenkilö säheltää enemmän kuin Bridget Jones konsanaan. Kunnon slapstick-komiikkaa siis!

Kun Harriet palaa ystävänsä häistä, hänen kotinsa on pengottu katosta lattiaan ja miesystävä on kadonnut teille tietämättömille... mutta miksi? Lukuisten väärinkäsitysten seurauksena naista hätyyttelevät niin East Endin ei kaikkein nerokkaimmasta päästä olevat gangsterit Jack, Mad Jack Junior ja Babyface Jack kuin varsin Downton Abbey -henkisen kartanon artistokraatit (ironinen isoäiti, temperamenttinen kissa ja Harrietin silikonitäytteiset rintaliivit vahingossa puhkaiseva kartanon isäntä mukaan lukien). 

Oletko sinä törmännyt Valentine's Dayhin sijoittuvaan chick litiin? Jos olet, vinkkaa minulle!

Hyvää ystävänpäivää ja hulvattomia lukuhetkiä!

Lynda Renham: The Valentine Present and other diabolical liberties (Raucous Publishing, 2013)

(Julkaistu myös nimellä The Dog's bollocks.)

 

            Kuva: irisihmemaassa

Ladataan...

Suomeen 13-vuotiaana muuttaneen Nura Farahin suuri unelma on ollut kirjoittaa kirja. Tänään haave täyttyy, kun Farahin esikoisromaani Aavikon tyttäret julkaistaan. Kirja on ensimmäinen somalialaisen suomeksi kirjoittama kirja. 

Aavikon tyttäret kertoo paimentolaistyttö Khadijan tarinan lapsuudesta aikuisuuteen 1960-luvun Somaliassa. Se kertoo naisen asemasta eripuraisessa, klaanivaltaisessa, siirtomaaherroista itsenäistyvässä yhteiskunnassa. Se valottaa somalien kulttuuriin liittyviä ominaispiirteitä ja Somalian historiaa mielenkiintoisella ja mukaansatempaavalla tavalla. 

Eräs kulttuurin ominaispiirteistä on runonlaulantaperinne, johon vain miehet saavat osallistua. Kirjassa päähenkilö kuitenkin uhmaa kieltoja ja osallistuu runonlaulukilpailuun, jossa hän osoittautuu luonnonlahjakkuudeksi.

YLE:n uutisissa Nura Farah kertoi, että halusi kertoa lukijoille muustakin ympärileikkauksista ja sodasta. Niitäkin tarinassa kuitenkin käsitellään ja kirjan rankimpiin kuuluukin kohtaus, jossa Khadija ympärileikataan lapsena. Raskasta luettavaa on myös Khadijan miehen ensimmäisen vaimon, Luulin kohtalo. 

Vaikka vuosi on vasta aluillaan, uskoisinpa, että Aavikon tyttäret kuuluu ehdottomasti vuoden mielenkiiintoisimpiin esikoisteoksiin. Se on avartava, ajatuksia herättävä ja koskettava tarina, jonka naiskohtalot eivät hevillä unohdu. 

 

Nura Farah: Aavikon tyttäret (Otava, 2014)

Kuva: Otava

Ladataan...

Koska maanantai meni lukuisista kahvikupillisista huolimatta vähän harakoille, päätin siepata No Sex and the City -blogista mainion kirjahyllyhaasteen ja keskittyä siihen... Ja pääpainoisesti chick lit -bloggaaja kun olen, niin yritänpä valita nuo kuvaukset sitten chick lit-valikoimistani.

1. Oletko mies vai nainen? - Twenties Girl
2. Kuvaile itseäsi - The Secret Dreamworld of a Shopaholic
3. Mitä elämä sinulle merkitsee? - A Gift to Remember
4. Kuvaile nykyistä asuinpaikkaasi - Meidän kotona
5. Mihin haluaisit matkustaa? - I heart London
6. Kuvaile parasta ystävääsi - The man of my dreams
7. Mikä on lempivärisi? - Operation Sunshine
8. Millainen sää on nyt? - Winter Wonderland
9. Mikä on mielestäsi paras vuorokaudenaika? - Goodnight, tweetheart
10. Jos elämästäsi tehtäisiin tv-sarja, mikä sen nimi olisi? - Welcome to My World
11. Mitä pelkäät? - The Devil wears Prada
12. Päivän mietelause? - Let's pretend this never happened
13. Minkä neuvon haluaisit antaa? - Diamonds are a Girl's Best Friend
14. Miten haluaisit kuolla? - Forever Chic

Eipä sitten muuta kuin kirjahyllyhaaste edelleen kiertoon, eli mitä kirjahyllysi kertoo sinusta?

 

Kuva: Random House

 

Pages