Ladataan...

On yleisesti tunnustettu totuus, että Mr Darcy ja Colin Firth kuuluvat ehdottomasti maailman ihanimpien miesten joukkoon. Samaa mieltä on myös oregonilainen kahden sisaren kokoonpano The Doubleclicks. 

When I was first learning of love as a teenager 

One source gave me all my ideas and theories 
Jane Austen's masterpiece work, Pride and Prejudice 
Or actually, the 1995 BBC mini-series 

Oh that Mr. Darcy, so gruff and so distant 
With a sensitive spirit just waiting to shine 
There's a good reason that women love jerks 
It seems like a fantastic idea at the time 

Oh, oh, oh, Mr. Darcy 
Oh, oh, oh, Colin Firth 
You're tall, dark, and handsome 
You're charming and wonderful 
No other men are worth half what you're worth 

When I was 19 I traveled to Europe 
To study and learn and go clubbing and drink 
There was a cute boy in my history lessons 
Who hailed from near London and mostly ignored me 

So, of course, I fell for him and his charming voice 
His detachment and rudeness got me in a snap 
He finally noticed me at the end of semester 
Took me on one date and treated me like crap 

Oh, oh, oh, Mr. Darcy 
Oh, oh, oh, Colin Firth 
You wily old bastard, you wonderful specimen 
You've messed up the hearts of young girls 'round the earth 

If you meet a gentleman hailing from England 
Don't be so impressed; hold on to your heart 
Just because a guy has a British accent 
Does not mean he's witty or decent or smart. 

If a boy treats you with tasteful indifference 
If he is handsome, but bristly and cold 
Don't be intrigued just because he's ignoring you 
Not every asshole has a heart of gold 

Oh, oh, oh, Mr. Darcy 
Oh, oh, oh, Colin Firth 
You wily old bastard, you wonderful specimen 
You've messed up the hearts of young girls 'round the earth 

Oh, oh, oh, Mr. Darcy 
Oh, oh, oh, Colin Firth 
You're tall, dark, and handsome 
You're charming and wonderful 
No other men are worth half what you're worth

(The Doubleclicks: Oh, Mr Darcy)

 

Ladataan...

Kuva: (c) Barry McCall

Muistatko vielä Bridget Jones -laskurini viime syksyltä? Nyt käynnistyy samantyylinen Marian Keyes -laskuri!

Marianin uusin romaani The Woman Who Stole My Life ilmestyy nimittäin tasan 145 päivän päästä, eli 6. 11. 2014!

Sen kunniaksi käynnistän Erittäin Manuaalisen Laskurin, jota höystän lempikirjailijaani liittyvillä faktoilla. (Marianin ihanaa miestä, Himselfiä, tietenkään unohtamatta...).

Laskuria päivitän näin aluksi vähintäänkin kerran kuussa, mutta julkaisuajankohdan lähestyessä tahti luonnollisesti kiristyy.

Ensimmäinen Marian-fakta tulee tässä:

Tiesitkö, että...

Marian on hulluna kosmetiikkaan. Hänen ehdoton suosikkituotteensa on Cliniquen Chubby Stick -huulipunakynä.

Ja näin koukuttavalta kuulostaa Marianin marraskuussa ilmestyvä romaani The Woman Who Stole My Life:

'Okay, I'll write my introduction. 'Name: Stella Sweeney. Height: average. Recent life events: dramatic.' Stella Sweeney is an ordinary woman living an ordinary life with her husband Ryan and their two teenage kids in Dublin. She works with - or really for - her terrifyingly ambitious sister Karen in their beauty salon. Nothing to get excited about here. Nothing to make her particularly unhappy. Or happy... No-one would be interested in stealing her life. But then things started to happen... One day, Stella, attempting a good deed, causes a little car accident and faces down a bad tempered, handsome stranger. She hardly gives it much of a thought. But karma is hovering, and is about to take over, swoop in and change Stella's life for ever. For better or worse. Suddenly Stella has a life. A thrilling glamorous one. A life that other people might start to covet... 

Marian Keyes: The Woman Who Stole My Life (Penguin). Ilmestyy 6. 11. 2014. 

Marian Keyes -laskurissa: 145 päivää.

Ladataan...

Niin jykevää on rakkaus... Hesarissa kerrottiin tänään, että Pariisin Pont des Arts -silta jouduttiin sulkemaan sunnuntai-iltana, koska se on ROMAHTANUT tuhansien kaiteeseen kiinnitettyjen rakkauslukkojen painosta! Tiedättehän nuo ihanat rakkauslukot, joita näkyy sillankaiteissa ympäri Eurooppaa? Pariisissa lukko kiinnitetään sillan kaiteeseen ja avain heitetään Seineen ikuisen rakkauden merkiksi. Nyt sillasta on irronnut kahden ja puolen metrin kappale ja lukot on poistettu.

Ja mistä syystä sitten kirjoittelen tästä kirjablogissani? Noh, kukapa olisi uskonut, että tämänkin romantillisen, ympäri Eurooppaa levinneen villityksen takana on mitä ilmeisemmin mikäs muu kuin kirja!  

Vuonna 2006 italialainen kirjailija Frederico Moccia julkaisi romaanin Ho Voglia di Te. Siinä pariskunta kiinnittää lukon Rooman Ponte Milvio -siltaan rakkautensa symboliksi. Kirjasta tuli huippusuosittu ympäri Eurooppaa ja pikku hiljaa lukkoja alkoi ilmestyä eri maiden siltoihin. Pariisiin tapa levisi 2008. Ensin lukot valtasivat nyt sortuneen Pont des Arts -sillan ja hieman myöhemmin Notre-Damen vieressä sijaitsevan Pont de l'Archevêché -sillan. 

 

Sydänlukko, jolla kenties on tai sitten ei ole itseni kanssa mitään tekemistä... (Kuva: irisihmemaassa)

'Rakkauslukko' sinänsä ei ole Moccian keksintöä, vaan on jo paljon vanhempaa perua. Daily Mailin mukaan perinne syntyi ensimmäisen maailmansodan aikoihin, kun rakastettunsa hylkäämä unkarilaisnainen ryhtyi kiinnittämään riippulukkoja siltaan, jolla oli tapaillut rakastettuaan.

Fredericio Moccian kirja on käännetty usealle kielelle. Leffakin siitä on ilmeisesti tehty. Käsittääkseni kirjaa ole kuitenkaan koskaan suomennettu.

Onko kukaan teistä lukenut Moccian kirjaa (millään kielellä)? Tai ylipäänsä kuullut siitä? Kiinnostaisi kovasti tietää, millainen on tarina tämän rakkauslukkovillityksen takana... 

 

 

Ladataan...

Eijeijeijeijei.

Miltä sinusta tuntuisi, jos saisit meilin, jossa sinulle tarjotaan todella harvinaista tilaisuutta haastatella lempikirjailijaasi live-chatissa? 

Jos tätä tilaisuutta ihan vain tarjottaisiin sinulle? Ja jos yhden kirjailijan sijaan tarjottaisiin tilaisuutta haastatella kahta lempikirjailijaasi? Kuulostaa ihan liian hyvältä ollakseen totta, eikö vain? Noh, niin se olikin.

Kun luin tänään blogimeilini ensimmäistä kertaa kuukauteen (!),  lähes tyhjästä kahvikupposestani lensivät ne viimeisetkin pisarat paidalle. Koska ei tällaista tapahdu. Ei minulle. 

Minulta kysyttiin haluaisinko haastatella SEKÄ Jane Greeniä ETTÄ Emily Griffininiä live-chatissä! Eeei, enhän minä... Halloota päivää, tietenkin haluan!!!!!! Hihkuin jo täälla onnesta, tanssin pientä riemuntanssiani, kunnes tajusin, että haastattelu oli KOLME VIIKKOA sitten.

Että sillä lailla. 

Tarinan opetus: älkää hyvät ihmiset koskaan jättäkö sähköpostejanne lukematta (no okei, ne "olet voittanut arvonnassa miljoona dollaria" voitte toki suosiolla deletoida tästä eteenpäinkin).

Ei ole harmittanut näin paljon sitten sen kerran muutama vuosi takaperin, kun missasin Lauri Tähkän ja Elonkerjuun keikan. Odotin keikkaa innolla koko päivän, kunnes lähtövalmiina tajusin, että se oli ollut edellisenä iltana.

Kuva: Olga Vasilkova/Dreamstime stock photos