Omavaraisuuden haaveet

No kuinkas sitten kävikään. Moni lukijoista toivoi ulkoasua ilman suttuisia mainoksia tai tekstin katkeamista kesken postauksen. Ensin ajattelin siirtäväni blogin bloggerin puolelle jossa on helppo rakentaa oma kotisivu koodeilla mutta olen kuitenkin jo alusta alkean miettinyt blogin rakentamista oman sivuston alle eli tuohitossuissa.fi eikä blogit/tuohitossuissa jne. Helpoiten teen kaiken työn nyt, kun siirrettäviä postauksia, linkkejä sekä kuvia on huomattavasti vähemmän ja kaikki siirtyy helposti teille lukijoille ilman kahdella sivustolla pomppimista. Vaikuttavin syy oli myös se, että oman sivuston saa rakennettua omanlaiseksi joten se kertoo lukijalle alusta alkaen millainen persoona täällä ruudun toisella puolella oikeastaan kirjoittelee. Niin ja tietysti, teitä lukijoitahan on löytänyt blogiini jo ihan hirmuisesti ja olen enemmän kuin onnellinen, että saan kirjoittaa tätä blogia kaikille teille. Blogini uusi osoite on www.tuohitossuissa.fi. Vanhat postaukset on siirretty ja tuoreet uudessa osoitteessa. Tervetuloa lukemaan!

Ekat ajatukseni tuohitossuissa blogista lähti ekologisuuden sekä ympäristöystävällisyyden aiheita kaivellen mutta pian huomasin ajatukseni sekä sydämeni (cliché) halukkuuden kirjoittaa enemmän ja aidommin omavaraisuuden haaveista. Tiedätte, että kirjoitan paljon tee se itse -juttuja jotka juontavat juurensa näihin ”tee ite ja säästä” -ajatuksiin. Ympäristö ja luonto on enemmän kuin tärkeitä ja vahvana pohjana ajatuksille ja teoille arjessa. Varpaani taipuvat kippuraan onnen kutinasta kun ajattelen erilaisia yrttejä ja juureksia joilla voin värjätä omia villalankakeriä ja niistä neuloen ihania neuleita tai vaikkapa vilttejä ja villasukkia. Ajattelen runsasta kotipihan kasvimaata vihreydestä pursuten sekä ihanaa pientä, kotoisaa kasvihuonetta täynnä yrttejä ja tomaatteja. Mietin vanhan kummitustalomme kellaria täynnä säilykkeitä kesän antimista jotka olen itse kasvattanut ja säilönyt. Ajattelen ihanaa talven kylmyyttä sekä itse poimittujen villiyrttien tuomaa lämpöä tee -kupissa.

Täydellinen omavaraisuus on silkka mahdottomuus ihan pelkkänä ajatuksenakin, enkä sitä täysin perheelleni tahtoisikaan. En halua omistaa omia kotieläimiä ruuaksi vaan kasvatan mielummin ruokani kasveista. En myöskään voi mennä metsään kaatamaan puita hirsimökkini seiniksi mutta voin kuitenkin asua vanhassa rintamamiestalossa ja kunnostaa taloani kierrätysmateriaaleilla tai itse tehden. En pysty kasvattamaan lampaita pihallani ja kehrätä niiden villaa mutta voin ostaa lankani pientuottajilta tai ostaa vaatteeni käytettyinä kirpputoreilta tai ystäviltä. Voin kuitenkin kerätä ja kasvattaa suuren osan ruoastani itse sekä opetella uusia ruuan valmistus- ja säilöntätapoja. Tahdon vähentää ostamisen halua ja näin ollen laskujen vähentämistä vain pakollisiin laskuihin kuten vaikka vesi ja sähkö. Voin istua tuntitolkulla kuunnellen vanhempieni ja isovanhempieni tarinoita sekä ideoita heidän lapsuutensa tavoista ja taidoista miten elettiin vanhan ajan omavaraista elämää. Haluan oppia elämään itsenäisesti ja irrottautua yhteiskunnan oravanpyörästä niin paljon kuin mahdollista. Mietin kuinka hienoa olisi tehdä töitä vain juuri sen verran kuin täytyy suodakseen itselleen ja perheelleen hyvän sekä onnelisen elämän ilman velkoja ja silti täysin riittävästi. Muistan kuinka onnellinen olin lapsena kotona kun sain oppeja ruuanlaittoon ja siivoukseen, vaikkakin joskus väkisin. Mutta kaikki tämä oli mahdollista kun kotona oli aikaa niitä opettaa. Elämme pienen hetken ja haluan elää elämäni ihanassa kodissa, perheen ympärillä onnellisesti ja koti täynnä kaikkea mitä tarvitsen. En työpaikalla tehden työtä vain rahan takia joka ei koskaan edes mukamas ole riittävää.
Uskon, että monia teistäkin kiinnostaa ja kiehtoo ajatukset ekologisesta ja omavaraisesta elämästä vaikka ette välttämättä allekirjoita kaikkea tuota mitä juuri kirjoitin. Toivottavasti blogini tuo ideoita sekä vinkkejä jokaisen kotiin, varmasti moni haluaa säästää pienissäkin asioissa joissa suinkin pystyy.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *